Baba-Mama torna
2010 szeptember 07

Jó program a mamának és a babának együtt!

A baba- mama torna egy nem túl megerőltető alakformáló órát jelent, ahol minden izom csoportot megdolgoztatunk és minden ízületet megmozgatunk. A szülés után 8-10 héttel lehet elkezdeni a tornát, amely főleg az anyák fizikai regenerálódását célozza de a babákkal is aktívan foglalkozik.
A torna során izmaink erősödnek, rugalmasabbá és terhelhetőbbé válnak, így segítve a mindennapi rutinfeladatok elvégzését.
Megtanuljuk a helyes testtartást, az ízületek védelmét, valamint a babák emelése és cipelése miatt kialakuló hát és gerincbántalmak kiküszöbölését.
A közös tornával nem csak saját testünkért és hangulatunkért teszünk sokat, hanem a baba testi- lelki fejlődését is elősegítjük.

A tornához szükség van tornamatracra, vagy vastag plédre, kényelmes ruhára, és a baba kedvenc csörgőjére, játékára.
Vizet hozzatok magatokkal!

A Pöttöm tornáról

A Pöttöm torna egy speciálisan 1-3 éves gyermekek számára összeállított mozgásanyag, melyet dalokra, mondókákra végzünk a gyerekekkel. A foglalkozáson játékosan tanulhatják meg az alapgyakorlatok nevét és végrehajtását,amelyek dalokhoz, mondókákhoz kötöttek. A játék segíti a mozgásfejlődést, a gondolkodást, bővíti a gyerekek ismeret anyagát. A speciális tornaszerek használata elősegíti e korosztály számára oly fontos képességek fejlődését mint a koordinációs képesség, egyensúlyozás, valamint a térérzékelést. A közös játék során alakulnak ki a viselkedés formái, fejlődik a szocializáció.
Ez a közösség az első lépés a társaikkal való kapcsolatteremtés fejlesztésére. Azok a gyerekek akik csoportos foglalkozásokon részt vesznek, később könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe, és társaikkal, óvónőikkel könnyebben alakítanak ki kapcsolatot.

 
 

Almenü

Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás Spam 
Csapda