Baba-Mama torna
2010 szeptember 07

Jó program a mamának és a babának együtt!

A baba- mama torna egy nem túl megerőltető alakformáló órát jelent, ahol minden izom csoportot megdolgoztatunk és minden ízületet megmozgatunk. A szülés után 8-10 héttel lehet elkezdeni a tornát, amely főleg az anyák fizikai regenerálódását célozza de a babákkal is aktívan foglalkozik.
A torna során izmaink erősödnek, rugalmasabbá és terhelhetőbbé válnak, így segítve a mindennapi rutinfeladatok elvégzését.
Megtanuljuk a helyes testtartást, az ízületek védelmét, valamint a babák emelése és cipelése miatt kialakuló hát és gerincbántalmak kiküszöbölését.
A közös tornával nem csak saját testünkért és hangulatunkért teszünk sokat, hanem a baba testi- lelki fejlődését is elősegítjük.

A tornához szükség van tornamatracra, vagy vastag plédre, kényelmes ruhára, és a baba kedvenc csörgőjére, játékára.
Vizet hozzatok magatokkal!

A Pöttöm tornáról

A Pöttöm torna egy speciálisan 1-3 éves gyermekek számára összeállított mozgásanyag, melyet dalokra, mondókákra végzünk a gyerekekkel. A foglalkozáson játékosan tanulhatják meg az alapgyakorlatok nevét és végrehajtását,amelyek dalokhoz, mondókákhoz kötöttek. A játék segíti a mozgásfejlődést, a gondolkodást, bővíti a gyerekek ismeret anyagát. A speciális tornaszerek használata elősegíti e korosztály számára oly fontos képességek fejlődését mint a koordinációs képesség, egyensúlyozás, valamint a térérzékelést. A közös játék során alakulnak ki a viselkedés formái, fejlődik a szocializáció.
Ez a közösség az első lépés a társaikkal való kapcsolatteremtés fejlesztésére. Azok a gyerekek akik csoportos foglalkozásokon részt vesznek, később könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe, és társaikkal, óvónőikkel könnyebben alakítanak ki kapcsolatot.