Bibliaismereti verseny középiskolásoknak!
2015 október 15

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány idén másodszor hirdet bibliaismereti versenyt középiskolásoknak. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ezt a célt elérni az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

A mostani verseny alapötletét egy Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta. E szerint Ernest Hemingway egy alkalommal fogadást kötött, hogy akár hat szóban is elmesél egy drámai történetet. Így született állítólag egy papírszalvétára vetve a „For sale: baby shoes. Never worn.”, azaz „Kisbaba cipő eladó. Soha nem hordták”. Erre a történetre támaszkodva született meg a verseny gondolata: mi lenne, ha arra kérnénk a középiskolásokat, hogy hat szóban foglaljanak össze egy bibliai történetet, vagy
jellemezzenek egy bibliai személyt.

Első hallásra mi magunk is kételkedtünk benne – akárcsak azok, akik fogadtak Hemingwayjel, hogy ez lehetséges. Éppen ezért kipróbáltuk néhány lelkes fiatalon, hogy vajon működik-e. Számos frappánsnál frappánsabb megoldással rukkoltak elő. Csak néhányat említve a teljesség igénye nélkül: „A legerősebb voltam, de találkoztam Delilával.” „Jött az özön-, vízen maradt a hajó.” „Ketten mentünk Emmausba, felismertük, ő az.”

A versenyre bármilyen középiskolás diák jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezés határideje: 2015. október 19. éjfél. A versenyről bővebb információt találhat minden érdeklődő a Bibliatársulat honlapján (http://www.bibliatarsulat.hu/jatek). A beérkezett megfejtéseket egy négytagú zsűri bírálja majd el: Oberfrank Pál (színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója), Horváth Gergely (felelős szerkesztő Petőfi Brand), Pecsuk Ottó (a Magyar Bibliatársulat Alapítvány főtitkára) és Kókai Nagy Viktor (egyetemi docens DRHE).

A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2015. november 29-én kerül sor Budapesten a Kálvin téri református templomban.

Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

A szervezők

 
 

Almenü

Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás Spam 
Csapda