SZABÓ MAGDA, A CÍVISVÁROS SZÜLÖTTE - RAJZPÁLYÁZAT
2017 január 24

2017. október 5-én lenne 100 éves a cívisváros szülötte, Szabó Magda. A szeretett haza, Debrecen, a család, az ősök, a múlt fontos szerepet játszott műveiben. A hősök kapcsolatainak, lelkivilágának részletes ábrázolásához hatalmas tehetsége volt az írónőnek. Ontotta magából a könyveket. Életművében fontos szerepet játszottak az önéletrajzi ihletésű, a múltba visszanyúló családregények. Az egyik legtöbbet fordított magyar íróként regényei számos országban és nyelven megjelentek.
Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából a Debreceni Művelődési Központ, valamint az intézmény égisze alatt működő Debreceni Értéktár rajzpályázatot hirdet középiskolás diákok részére. A pályázók Szabó Magda Régimódi történet című regényéből jeleníthetnek meg részleteket színes vagy fekete-fehér kivitelben, A/3-as méretben.
Az alkotások hátoldalára fel kell tüntetni a kitalált címet, az alkotó nevét, évfolyamát, iskolájának, felkészítő tanárának nevét, elérhetőségét és a Tímárház – 4026 Debrecen, Nagy Gál István u. 6. – címére kell elküldeni, vagy személyesen eljuttatni.

Beküldési határidő: 2017. szeptember 22.
A pályamunkákat zsűri értékeli, majd az írónő születésnapján, 2017. október 5-én, 14 órakor ünnepélyes keretek között eredményt hirdetnek a Tímárházban.

Bővebb információ kérhető Mátrai–Nagy Andrea programszervezőtől  az 52/321-260-as és a 30/618-9767-es telefonszámon.

forrás: http://www.debrecenimuvkozpont.hu/kulturkozpont/hirek/1238-szabo-magda--a-civisvaros-szulotte---rajzpalyazat

 
 

Almenü

Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház

Fight SPAM! Click here! google pagerank Spam Csapda