A Föld órája
2011 március 25

A Föld órája

A Föld órája egy, a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

A Föld Órája Magyarországon

Magyarország először 2008-ban, vagyis a Föld Órája nemzetközivé válásának évében vett részt az akcióban. Abban az évben négy magyar város csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez.

2009 volt a Föld Órája igazi világméretű debütálása. Közvélemény-kutatások szerint Magyarország lakosságának 67%-a hallott az akcióról, és 15%-a, vagyis mintegy másfél millió ember részt is vett benne. A világszerte csatlakozó 4000 településből 67 magyar volt, így az ország a nemzetközi élmezőnyben végzett a csatlakozó városok számát tekintve.

 

Csatlakozz Te is! Március 26-án 20.30-tól kapcsolj le mindent egy óra hosszára, hogy így csatlakozz a WWF Föld órája kampányához!

 

forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ld_%C3%B3r%C3%A1ja

http://www.foldoraja.hu