Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2013_02_feb

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2013_02_feb [2013/02/07 17:00]
ruppferi [Civil]
2013_02_feb [2018/05/03 12:00] (aktuális)
Sor 34: Sor 34:
 Felsőpakony KSE\\ Felsőpakony KSE\\
 Adószám: 18675634-1-13 Adószám: 18675634-1-13
 +
 +Felsőpakonyi Faluvédő Polgárőr Egyesület\\
 +Adószámunk:​ 18667792-1-13\\
 +Számlaszámunk:​ 65500116-11000705
  
 Felsőpakony Jövőjéért Egyesület\\ Felsőpakony Jövőjéért Egyesület\\
Sor 72: Sor 76:
 * építményadó:​ 550 Ft/m2\\ * építményadó:​ 550 Ft/m2\\
 * magánszemélyek kommunális adója: 12.000 Ft/év\\ * magánszemélyek kommunális adója: 12.000 Ft/év\\
-A talajterhelési díj mértéke 1.200 Ft/m3 x 1,5 (területérzékenységi szorzó)=18.000 Ft/m3\\+A talajterhelési díj mértéke 1.200 Ft/m3 x 1,5 (területérzékenységi szorzó)=1.800 Ft/m3\\
 **Kérjük azon lakosokat, ingatlantulajdonosokat,​ akik még nem kötöttek rá a csatorna hálózatra sürgősen kezdeményezzék a rácsatlakozást a Vízi közmű üzemeltetőnél (2363 Felsőpakony,​ Tsz dűlő 1.).** Az iparűzési adóval kapcsolatban felhívom a vállalkozók figyelmét, hogy 2012.01.01-től 1,8% az adó mértéke, azonban 2013.01.01-től már 2%, ezért a 2013. II. félévi adóelőleget már az új mérték (2%) figyelembevételével kell a bevallást benyújtani és az adót  megfizetni. **Kérjük azon lakosokat, ingatlantulajdonosokat,​ akik még nem kötöttek rá a csatorna hálózatra sürgősen kezdeményezzék a rácsatlakozást a Vízi közmű üzemeltetőnél (2363 Felsőpakony,​ Tsz dűlő 1.).** Az iparűzési adóval kapcsolatban felhívom a vállalkozók figyelmét, hogy 2012.01.01-től 1,8% az adó mértéke, azonban 2013.01.01-től már 2%, ezért a 2013. II. félévi adóelőleget már az új mérték (2%) figyelembevételével kell a bevallást benyújtani és az adót  megfizetni.
  
Sor 90: Sor 94:
 Amennyiben valaki nem tesz eleget a bevallási kötelezettségének határidőn belül, úgy magánszemély adózó 200.000 Ft-ig, más adózó pedig 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtható (Art. 172.§(1)). A bírság megállapítását felszólítás előzi meg, és amennyiben az adózó ennek nem tesz eleget, úgy a bírság első alkalommal történő megállapítása következik. A bírság mindaddig ismételten kiszabható – minden újabb kiszabásnál az előző bírság tétel kétszeres összegében – amíg az adóbevallást az adózó be nem nyújtja. Amennyiben valaki nem tesz eleget a bevallási kötelezettségének határidőn belül, úgy magánszemély adózó 200.000 Ft-ig, más adózó pedig 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtható (Art. 172.§(1)). A bírság megállapítását felszólítás előzi meg, és amennyiben az adózó ennek nem tesz eleget, úgy a bírság első alkalommal történő megállapítása következik. A bírság mindaddig ismételten kiszabható – minden újabb kiszabásnál az előző bírság tétel kétszeres összegében – amíg az adóbevallást az adózó be nem nyújtja.
  
-**2013. január 01-jétől új helyi adó (magánszemélyek kommunális adója) került bevezetésre Felsőpakonyon,​ az adóbevallási kötelezettség jogszabályon alapul, így annak elmaradása esetén szankcióval kikényszeríthető. Tájékoztatom a lakosságot,​ hogy a kommunális adó bevallási nyomtatványok eddigmintegy 60%-a érkezett be az adóhatósághoz.**+**2013. január 1-jétől új helyi adó (magánszemélyek kommunális adója) került bevezetésre Felsőpakonyon,​ az adóbevallási kötelezettség jogszabályon alapul, így annak elmaradása esetén szankcióval kikényszeríthető. Tájékoztatom a lakosságot,​ hogy a kommunális adó bevallási nyomtatványok eddig mintegy 60%-a érkezett be az adóhatósághoz.**
  
-**A fentiek alapján felhívom a figyelmét mindazoknak,​ akik bevallási kötelezettségüknek még nem tettek eleget, szíveskedjenek ​eleget tenni, hogy a mulasztási bírság kiszabására ne kerülhessen sor.**+**A fentiek alapján felhívom a figyelmét mindazoknak,​ akik bevallási kötelezettségüknek még nem tettek eleget, szíveskedjenek ​ezt megtenni, hogy a mulasztási bírság kiszabására ne kerülhessen sor.**
  
 Helyi adó rendeleteink,​ nyomtatványaink,​ számlaszámaink megtalálhatóak településünk honlapján (www.felsopakony.hu/​), ​ amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a helyi adóztatással kapcsolatban,​ kérjük keresse fel adócsoportunkat ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban, illetve telefonon a 06-29-317-131/​19-es telefonszámon. Helyi adó rendeleteink,​ nyomtatványaink,​ számlaszámaink megtalálhatóak településünk honlapján (www.felsopakony.hu/​), ​ amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a helyi adóztatással kapcsolatban,​ kérjük keresse fel adócsoportunkat ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban, illetve telefonon a 06-29-317-131/​19-es telefonszámon.
Sor 136: Sor 140:
 Minden hónap utolsó hétfőjén:​ \\ Minden hónap utolsó hétfőjén:​ \\
 kedd:   ​ 13.00 - 17.00 \\ kedd:   ​ 13.00 - 17.00 \\
 +
 +----
 +
 +**Tisztelt Felsőpakonyiak**
 +
 +2013.02.16-tól a Felsőpakonyi jegypénztárban is a törvényi előírásoknak megfelelően csak viszonylati jegyek kerülnek kiszolgálásra. Az 1-100 km távolságú jegyek vásárlásánál az utazás napját meg kell jelölni az érvényesség feltüntetése végett. Az ilyen távolságú jegyek csak a megjelölt napra érvényesek.
 +A gépi jegykiadás bevezetése után kibővült szolgáltatásokkal állunk utasaink részére. A pénztárban megszűnik a korlátozott jegykiadás. ​
 +
 +Ezt követően bármilyen belföldi távolságra és viszonylatra váltható menetjegy IC pótjegy, helyjegy, bérlet, Budapest-bérlet valamennyi kedvezmény figyelembe vételével,​akár 60 napos elővételben is.
 +
 +A pénztárban belső szabályozás végett csak az ott vásárolt jegyek válthatóak vissza az érvényben lévő előírások betartása mellett. Pótdíjak és büntetések befizetése pénztárunkban nem lehetséges továbbra sem.\\
 +Természetesen munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre ezen ügyekben is tájékoztatás és információ adás céljából,​segítve az ügyintézés menetét.
 +
 +Reméljük kibővült szolgáltatásunkkal és a pénztárunkban kapható jegy és bérlet választékunkkal elégedettek lesznek és kényelmükre szolgálnak vásárlásaik és utazásaik során.
 +
 +//​Köszönjük figyelmüket és jó utazást kívánunk://​
  
 ---- ----
Sor 148: Sor 168:
 __A lomtalanítás során nem szállíthatunk el:__ kommunális hulladékot,​ veszélyes hulladékot (pl. olajat, festéket, akkumulátort,​ elemeket), vashulladékot,​ egész ablaktáblákat (balesetveszély miatt), autógumikat,​ építési törmeléket,​ nagydarab faágat, kerti zöldhulladékot,​ elektromos háztartási készüléket (tévét, hűtőszekrényt – elektronikai hulladék). ​ __A lomtalanítás során nem szállíthatunk el:__ kommunális hulladékot,​ veszélyes hulladékot (pl. olajat, festéket, akkumulátort,​ elemeket), vashulladékot,​ egész ablaktáblákat (balesetveszély miatt), autógumikat,​ építési törmeléket,​ nagydarab faágat, kerti zöldhulladékot,​ elektromos háztartási készüléket (tévét, hűtőszekrényt – elektronikai hulladék). ​
  
-Köszönjük együttműködésüket.+Köszönjük együttműködésüket!
  
 ---- ----
Sor 210: Sor 230:
 **Miről szól egy témanap az általános iskolában?​** **Miről szól egy témanap az általános iskolában?​**
  
-A reformkor egy szép és gazdag korszaka a magyar történelemnek. Szívesen emlékezünk a kor nagyjaira, azok tetteikre. Nemes, hazafias érzületüket szeretjük példaként hozni a mai fiatalok elé. +A reformkor egy szép és gazdag korszaka a magyar történelemnek. Szívesen emlékezünk a kor nagyjaira, azok tetteire. Nemes, hazafias érzületüket szeretjük példaként hozni a mai fiatalok elé. 
  
-Talán ezért is szeretünk minden évben egy kicsit több időt szánni ennek a korszaknak a megismerésére és kilépve a hagyományos órakeretek közül egy egész délelőttöt szentelni a reformkornak. Ilyenkor a 7-es diákokkal együtt, csak ezzel a témával foglalkozunk játékos, interaktív módon. Így ők is mélyebben megérthetik a kor jelentőségét. Lehetőségük van kipróbálni a kaszinók világát, ahol a viták során kiderül , hogy nem is olyan könnyű megvédeni álláspontunkat például abban, hogy miért fontos a Védegylet megalakítása,​ vagy miért építsük fel a Lánchídat!+Talán ezért is szeretünk minden évben egy kicsit több időt szánni ennek a korszaknak a megismeréséreés kilépve a hagyományos órakeretek közül egy egész délelőttöt szentelni a reformkornak. Ilyenkor a 7-es diákokkal együtt, csak ezzel a témával foglalkozunk játékos, interaktív módon. Így ők is mélyebben megérthetik a kor jelentőségét. Lehetőségük van kipróbálni a kaszinók világát, ahol a viták során kiderül , hogy nem is olyan könnyű megvédeni álláspontunkat például abban, hogy miért fontos a Védegylet megalakítása,​ vagy miért építsük fel a Lánchidat!
  
 A 7-es évfolyam nagyon szorgalmasan készült erre a napra és gyönyörű maketteket, rajzokat készítettek,​ amelyekkel Széchényi István gyakorlati munkásságát mutatták be. A 7-es évfolyam nagyon szorgalmasan készült erre a napra és gyönyörű maketteket, rajzokat készítettek,​ amelyekkel Széchényi István gyakorlati munkásságát mutatták be.
Sor 224: Sor 244:
 ---- ----
  
 +**Téli programok az iskolában**
 +
 +Január 18-án minden tanuló kézhez kapta félévi bizonyítványát. Bizonyára voltak,akik boldogan vitték haza és mutatták meg szüleiknek ellenőrzőjüket,​de ​ valószínűleg akadtak olyan gyerekek, akik legszívesebben elrejtették volna előlük.
 +
 +Reméljük, mindenki időben van még ahhoz, hogy év végéig javítson, ha szükséges. Végzős diákjaink érdemjegyei viszont beleszámítanak a felvételi pontszámításba,​ így nekik sokat számított a félévi értékelés.
 +A félévi bizonyítványosztást követő napon írták meg a központi felvételi vizsgát több-kevesebb sikerrel. Reméljük azonban, hogy mindenkinek elegendő pontszáma lesz megjelölt középiskolájához.
 +
 +A felső tagozatosok egyik legkedveltebb programjává vált a bowlingozás,​ amelyet most minden évfolyam élvezhetett,​ ezzel is feledve a hideg időjárás okozta lehangoltságot. Hamarosan a korizás örömeit is élvezhetik e téli sport rajongói.
 +
 +Az első osztályosok színházi előadáson vehettek részt a hónap közepén, és végén. A Holle anyót, és Pinokkiót csodálhatták meg a Turay Ida Színház előadásában,​ a Ferencvárosi Művelődési Központban.
 +
 +Ha február, akkor Farsang! Minden diák izgatottan készült a karneválra. Valaki jelmezével igyekezett színesíteni a bált, valaki egyszerűen csak mulatni szeretett volna, de bármi is volt az ok, a lényeg, hogy mindig nagy sikere van ennek a  télűző bulinak.
 +
 +A zsűri minden évben rendkívül nehéz helyzetben találja magát, amikor döntenie kell a helyezések megállapításáról,​ s idén sem volt ez másképp. A következő eredmények születtek:
 +
 +Alsós egyéni:\\
 +1. Bohóc\\
 +2. Ho-ho horgász\\
 +3. Spenót tükörtojással
 +
 +Alsós egyéni különdíjas:​\\
 +- Hógömb\\
 +- Álmos vezér\\
 +- Robot (18)\\
 +- Dínó (10)\\
 +- Sajt egérrel
 +
 +Felsős egyéni:\\
 +1. Madárijesztő\\
 +2. Kleopátra "​tigrissel"​\\
 +3. Manó
 +
 +Alsós csoport:\\
 +1. Dr. Bubó és páciensei\\
 +2. Ici-pici házikó\\
 +3. Focisták pom-pom lányokkal
 +
 +Alsós csoport különdíj:​\\
 +- Pancsoló gyerekek\\
 +- Törpilla születésnapja
 +
 +Felsős csoport:\\
 +1. Mary Poppins és a kéményseprők\\
 +2. Kínai árusok\\
 +3. Óvodás tagozat
 +
 +Felsős csoport különdíj:​\\
 +- Naplopók
 +
 +//​Gratulálunk Nekik!//
 +
 +Köszönet a büfé támogatásáért Bábel Erzsikének,​ a Frankó Csemegeboltnak és Kalmár Sándornénak!
 +
 +További információkért és az eseményekről készült fotókért, kérjük, látogassanak el az iskola honlapjára:​
 +iskola.felsopakony.hu  
 +
 +//Máténé Virág Rita//
 +
 +----
 ====== Katolikus ====== ====== Katolikus ======
  
 **Ha itt lettél volna!** **Ha itt lettél volna!**
  
-2013 január 19-én megtartottuk az év első egyháztanács ülését. Köszönöm minden kedves munkatársamnak és meghívott vendégnek, hogy részt vett és szavazatával hitelessé tette a hitélet és gazdasági kérdések napirendi pontjait. A hitélet első gondolataként az Ökumenikus igehirdetést február 17-én egy babtista ​lelkész úr tartotta a szentmise után. A további hitélettel kapcsolatos programok időben a hirdető táblákon, mindig megtekinthetők lesznek. Kulturális összejövetelekről szintén ilyen formában értesítjük a kedves érdeklődőket. ​+2013 január 19-én megtartottuk az év első egyháztanács ülését. Köszönöm minden kedves munkatársamnak és meghívott vendégnek, hogy részt vett és szavazatával hitelessé tette a hitélet és gazdasági kérdések napirendi pontjait. A hitélet első gondolataként az Ökumenikus igehirdetést február 17-én egy baptista ​lelkész úr tartotta a szentmise után. A további hitélettel kapcsolatos programok időben a hirdető táblákon, mindig megtekinthetők lesznek. Kulturális összejövetelekről szintén ilyen formában értesítjük a kedves érdeklődőket. ​
  
-Az immár ​harmadszor került megrendezésre Batyus-bál,​ február 2-án. A bálozók nevében is nagy szeretettel köszönöm Bánki Erzsike és Szabóné Farkas Anita óvónőknek,​ hogy kérésemet teljesítették és az óvodások csodálatos kis műsorukkal még szebbé és gazdagabbá tették az összejövetelt. Köszönöm a kedves szülőknek,​ hogy elkísérték kisgyermeküket,​ a köszönet illeti a jelmezes felvonulókat és segítőiket. Mindenkinek aki bármilyen módon – jelenlétével,​ adománnyal – a munkában segített, a jó Isten fizesse meg többszörösen. Nagyon jó hangulatban töltöttük el ezt a pár órát. Aki nem jött el, sajnálhatja.+Immár ​harmadszor került megrendezésre ​Batyus-bál,​ február 2-án. A bálozók nevében is nagy szeretettel köszönöm Bánki Erzsike és Szabóné Farkas Anita óvónőknek,​ hogy kérésemet teljesítették és az óvodások csodálatos kis műsorukkal még szebbé és gazdagabbá tették az összejövetelt. Köszönöm a kedves szülőknek,​ hogy elkísérték kisgyermeküket,​ a köszönet illeti a jelmezes felvonulókat és segítőiket. Mindenkinek aki bármilyen módon – jelenlétével,​ adománnyal – a munkában segített, a jó Isten fizesse meg többszörösen. Nagyon jó hangulatban töltöttük el ezt a pár órát. Aki nem jött el, sajnálhatja.
  
 Lassan lejár a farsangi mulatságok ideje, február 13-án Hamvazószerda,​ a nagyböjt kezdete. Elcsendesülés,​ felkészülés az Úr Jézus kereszthalálára és dicsőséges feltámadására. Mindenkinek van keresztje amit hordoz, imáinkkal kérjük a jó Istent, hogy legyen könnyebb cipelni, mert ő is viszi miáltalunk a súlyos keresztet. Lassan lejár a farsangi mulatságok ideje, február 13-án Hamvazószerda,​ a nagyböjt kezdete. Elcsendesülés,​ felkészülés az Úr Jézus kereszthalálára és dicsőséges feltámadására. Mindenkinek van keresztje amit hordoz, imáinkkal kérjük a jó Istent, hogy legyen könnyebb cipelni, mert ő is viszi miáltalunk a súlyos keresztet.
Sor 268: Sor 347:
 2013. Január 20-27. ​ 2013. Január 20-27. ​
  
-Január utolsó hetében, hétfőtől-péntekig este 6 órakor hívogatott mindenkit a református templom harangjai az egyetemes imahét alkalmaira. Az időjárás is kedvező volt ennek a lelki hétnek megtartására. Az imahét fő témája: **Úton Istennel!** Ilyen alcímek alapján szóltak az igehirdetések:​ //Úton Istennel – Krisztussal,​ mert … mert megalázta magát, mert Ő hív, mert Ő megszabadít,​ mert Ő szeret minket, mert Általa közelebb kerülünk egymáshoz, mert az elválasztó falak leomlanak, mert örömöt ad.//  Sorrendben a következő lelkipásztorok szolgáltak:​ **Takaró Károly** (Bp.-Kelenföld),​ **Jelényi László** (Halásztelek),​ **Horváth Géza** (Bp.-Pasarét),​ **Burján Tamás** (Nagykáta-Jászberény),​ **Monty Taylor** (Budapest), és végül **Vizi János** (Felsőpakony) zárta a vasárnapi igehirdetéssel,​ melynek végén úrvacsorai közösségben adtunk hálát Istennek e gazdag lelki hétért. ​+Január utolsó hetében, hétfőtől-péntekig este 6 órakor hívogatott mindenkit a református templom harangjai az egyetemes imahét alkalmaira. Az időjárás is kedvező volt ennek a lelki hétnek ​megtartására. Az imahét fő témája: **Úton Istennel!** Ilyen alcímek alapján szóltak az igehirdetések:​ //Úton Istennel – Krisztussal,​ mert … mert megalázta magát, mert Ő hív, mert Ő megszabadít,​ mert Ő szeret minket, mert Általa közelebb kerülünk egymáshoz, mert az elválasztó falak leomlanak, mert örömöt ad.//  Sorrendben a következő lelkipásztorok szolgáltak:​ **Takaró Károly** (Bp.-Kelenföld),​ **Jelényi László** (Halásztelek),​ **Horváth Géza** (Bp.-Pasarét),​ **Burján Tamás** (Nagykáta-Jászberény),​ **Monty Taylor** (Budapest), és végül **Vizi János** (Felsőpakony) zárta a vasárnapi igehirdetéssel,​ melynek végén úrvacsorai közösségben adtunk hálát Istennek e gazdag lelki hétért. ​
  
 A gyülekezet énekkara, **Ács Zoltánné** vezetésével pénteken szolgált a //Mindig velem Uram// kezdetű Hallelujah ének előadásával. A gyülekezet énekkara, **Ács Zoltánné** vezetésével pénteken szolgált a //Mindig velem Uram// kezdetű Hallelujah ének előadásával.
  
-A hétközi alkalmak végén állófogadásos ​szeretetvendégséget ​tartottunk a jelenlévők részére a gyülekezeti teremben. A kötetlen beszélgetések közben örömmel és hálaadással fogyasztottuk el a __gyülekezeti tagjaink által készített__ meleg ízletes teátés a finom szendvicset,​ valamint édes és sós süteményeket. Köszönjük kedvességüket és szeretetüket! Ez a hét is közösségé ​formáló és építő volt, hisz mind az igehirdetések,​ imádságok,​ beszélgetések arról tettek bizonyságot,​ hogy Isten gazdag lelki hetet ajándékozott a számunkra! De jó, ha Te is részese lehettél! Videó felvételről DVD lemezre át tudjuk másolni az egész hét anyagát azoknak, akik lemaradtak erről vagy újra meg szeretnék nézni – 2 db üres DVD lemez szükséges.+A hétközi alkalmak végén állófogadásos ​szeretet-vendégséget ​tartottunk a jelenlévők részére a gyülekezeti teremben. A kötetlen beszélgetések közben örömmel és hálaadással fogyasztottuk el a __gyülekezeti tagjaink által készített__ melegízletes teát és a finom szendvicset,​ valamint édes és sós süteményeket. Köszönjük kedvességüket és szeretetüket! Ez a hét is közösséggé ​formáló és építő volt, hisz mind az igehirdetések,​ imádságok,​ beszélgetések arról tettek bizonyságot,​ hogy Isten gazdag lelki hetet ajándékozott a számunkra! De jó, ha Te is részese lehettél! Videó felvételről DVD lemezre át tudjuk másolni az egész hét anyagát azoknak, akik lemaradtak erről vagy újra meg szeretnék nézni – 2 db üres DVD lemez szükséges.
 Imahetünk szép énekével zárom e rövid beszámolót: ​ Imahetünk szép énekével zárom e rövid beszámolót: ​
  
Sor 319: Sor 398:
 Nem tudom, hányan osztják véleményem,​ a saját meggyőződésem szerint írtam le gondolataim. Nem tudom, hányan osztják véleményem,​ a saját meggyőződésem szerint írtam le gondolataim.
  
-//Konkoly Maiklósné//​+//Konkoly Maiklósné// ​_Ezt hétfőig nem javítom! Yvi
  
 ---- ----
Sor 325: Sor 404:
 **A Darumadár Nyugdíjas Klub 2013. januárja** **A Darumadár Nyugdíjas Klub 2013. januárja**
  
-BUÉK! - 2013. január 3-án énekkar ​4 órakor, 5 órakor ​klubnap, ahol pótszilvesztert tartottunk. A Szabad Föld c. hetilapra – amelyet Újjné Piroska rendelt meg a tagságnak, Gyálon a postán – összeszedte a pénzt. Mindenki látni és olvasni szerette volna, ami megjelent az országos lapban falunk és klubunk büszkeségeiről,​ a 3 pár 50. házassági évfordulósról. Klubnapunkon kiértékeltük az évzárónkat. Ismételten megköszönjük énekkarunknak a szuper műsorát, amelyre sok munkát fordítottak.+BUÉK! - 2013. január 3-án 4 órakor ​énekkarunk, 5 órakor ​klubnapunk volt, ahol pótszilvesztert tartottunk. A Szabad Föld c. hetilapra – amelyet Újjné Piroska rendelt meg a tagságnak, Gyálon a postán – összeszedte a pénzt. Mindenki látni és olvasni szerette volna, ami megjelent az országos lapban falunk és klubunk büszkeségeiről,​ a 3 pár 50. házassági évfordulósról. Klubnapunkon kiértékeltük az évzárónkat. Ismételten megköszönjük énekkarunknak a szuper műsorát, amelyre sok munkát fordítottak.
  
-Január 10-én énekkar és klubnap volt, ahol megszerveztük január 24-ére Kecskemétre a fürdést, valamint február 5-ére, ​Gyálra ​a Téli énekkari találkozóra ​az elmenetelt. (Ki jön autóval, s kit visz magával.)+Január 10-én énekkar és klubnap volt, ahol megszerveztük ​január 24-ei kecskeméti ​fürdést, valamint február 5-ére, a gyáli ​Téli énekkari találkozóra ​való eljutást. (Ki jön autóval, s kit visz magával.)
  
-Január 17-én 4 órakor énekkari próba, 5 órakor klubnap. Lőrentei Erzsike ismertette az újonnan érkezett, kedvező üdülési-fürdési-gyógyvízi lehetőségeket.+Január 17-én 4 órakor énekkari próba, 5 órakor klubnap ​volt. Lőrentei Erzsike ismertette az újonnan érkezett, kedvező üdülési-fürdési-gyógyvízi lehetőségeket.
  
-Január 27-én 7:30-kor Kecskemétre indultunk volna fürdeni, de valami technikai ok miatt csak 9 órakor ​indutunk. A 42 fő türelmesen várt a buszra, mindössze ketten mondtak le a fürdési lehetőségről. Kecskemétre érve egy szépen felújított fürdőbe mentünk, szinte mindenkinek ​újdonságok voltak ​az órás bemeneti, az öltözési és fürdőegységek használatbavétele. Érdekes, szép, összességében hasznos és jó volt. Mindent kipróbáltunk,​ jól kiáztatva, elpilledve jöttünk haza.+Január 27-én 7:30-kor Kecskemétre indultunk volna fürdeni, de valami technikai ok miatt csak 9 órakor ​tudtunk elindutunk. A 42 fő türelmesen várt a buszra, mindössze ketten mondtak le a fürdési lehetőségről. Kecskemétre érve egy szépen felújított fürdőbe mentünk, szinte mindenkinek ​újdonság volt az órával történő belépő rendszer, az öltözési és fürdőegységek használatbavétele. Érdekes, szép, összességében hasznos és jó volt. Mindent kipróbáltunk,​ jól kiáztatva, elpilledve jöttünk haza.
  
-Január 31-én 3 órakor vezetőségiLőrentei Erzsike ismertette a februári programot, az éves tervezett programokat (30 éves lesz a Nyugdíjas Klub, helyszínválasztás),​ tavaszi-nyári üdülési lehetőségeket. Felhívta a februári ​retró ​diszkóra ​a figyelmet, amely az iskolában lesz, s hogy a tavalyi milyen jól sikerült. Most is lehet támogató-jegyet venni 500.-Ft-ért, ​részvételit ​1000.-Ft-ért. 4 órakor énekkari próba, 5 órakor klubnap, ahol a vezetőségin ​elhangzottak a klubtagságnak is ismertetve lettek, közben egyetlen Piroskánk (Újjné) névnapja alkalmából felszolgálta,​ illetve asztalra tette az általa készített finom sós pogácsákat,​ hájas-túrósés meggyes pitét. Ropogtatni valót is hozott, sós mogyorót és ropit, s ezen finomságok mellé üdítőket és félédes borocskát is felszolgált a kiszáradás ellen. Füziné Esztike szép, új verset mondott a névnapra. A kellemes időtöltés közben új belépő tagunk, Jurászik Sándor mutatkozott be+Január 31-én 3 órakor ​vezetőségi ​ülésen ​Lőrentei Erzsike ismertette a februári programot, az éves tervezett programokat (30 éves lesz a Nyugdíjas Klub, helyszínválasztás), ​tavaszi-nyári üdülési lehetőségeket. Felhívta ​a figyelmet ​a februári ​Retró ​diszkóra, amely az iskolában lesz, s emlékeztetett, ​hogy a tavalyi milyen jól sikerült. Most is lehet támogató jegyet venni 500 Ft-ért, ​belépőt ​1000 Ft-ért. 4 órakor énekkari próba, 5 órakor klubnap ​volt, ahol ismertették a klubtagokkal ​a vezetőségin ​elhangzottakat ​, közben egyetlen Piroskánk (Újjné) névnapja alkalmából felszolgálta,​ illetve asztalra tette az általa készített finom sós pogácsákat,​ hájas-túrós és meggyes pitét. Ropogtatni valót is hozott, sós mogyorót és ropit, s ezen finomságok mellé üdítőket és félédes borocskát is felszolgált a kiszáradás ellen. Füziné Esztike szép, új verset mondott a névnapra. A kellemes időtöltés közben új belépő tagunk, Jurászik Sándor mutatkozott be
  
-Ezen a napon szuper, kellemes tavaszi idő volt. Jól megtréfált bennünket ez a hőmérséklet, sajnos a szívbetegekre nagyon-nagyon rossz hatással ​van. Mindenki vigyázzon az egészségére,​ igyunk sok-sok teát, s ha lehet, ne legyünk náthásakA betegeknek jobbulást kívánok, várjuk a tavaszt, mivel a régi „öregek” azt mondták: „Január-február,​ itt a nyár!”+Ezen a napon szuper, kellemes tavaszi idő volt. Jól megtréfált bennünket ez a szokatlanul enyhe idő, sajnos a szívbetegekre nagyon-nagyon rossz hatással ​volt. Mindenki vigyázzon az egészségére,​ igyunk sok-sok teát, s ha lehet, ne legyünk náthásakA betegeknek jobbulást kívánok, várjuk a tavaszt, mivel a régi „öregek” azt mondták: „Január-február,​ itt a nyár!”
  
-Február ​26-ra tiszakécskei fürdést tervezünk.+Végezetül egy plusz információ:​ február ​26-ra tiszakécskei fürdést tervezünk.
  
 //​Kovácsné Németh Ilona// //​Kovácsné Németh Ilona//
Sor 345: Sor 424:
 Láng Sándor Zoltán a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár által a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiírt novellapályázaton Az ember című novellájával II. helyezést ért el. Láng Sándor Zoltán a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár által a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiírt novellapályázaton Az ember című novellájával II. helyezést ért el.
 Gratulálunk az eredményhez... Gratulálunk az eredményhez...
 +
 +----
 +
 +**MEGHÍVÓ**
 +
 +A Vöröskereszt felsőpakonyi szervezete\\
 +JÓTÉKONYSÁGI BÁLT szervez,\\
 +melyre szeretettel meghívja Önt!
 +
 +Helye: Herman Ottó Általános Iskola tornaterme\\
 +Ideje: 2013. március 16. 18 órától\\
 +Belépőjegy ára: 2.500.-Ft (mely magában foglalja a vacsora árát is)
 +
 +A bál teljes időtartama alatt büfé áll kedves vendégeink rendelkezésére.\\
 +A jó hangulatról Kerepeszki Norbert gondoskodik.\\
 +Éjfélkor tombola.
 +
 +Kérjük, részvételével támogassa a Vöröskereszt felsőpakonyi szervezetének JÓTÉKONYSÁGI MUNKÁJÁT!
 +
 +Jegyek elővételben Cirják Józsefnénál,​ Oláh Istvánnénál és Füzi Annamáriánál kaphatók.
 +
 +//​Vezetőség//​
  
 ---- ----
Sor 366: Sor 467:
 Lengyel Attila gyáli cukrászdája 30 gyerek számára biztosított olcsóbb fagylaltozást. Lengyel Attila gyáli cukrászdája 30 gyerek számára biztosított olcsóbb fagylaltozást.
  
-Tömegközlekedési eszközök igénybevételével voltunk a Margit szigeten kirándulni,​ ahol láttunk ​Kapuéra ​bemutatót és sétáltunk a Vadasparkban is.+Tömegközlekedési eszközök igénybevételével voltunk a Margit-szigeten kirándulni,​ ahol láttunk ​capoeira ​bemutatót és sétáltunk a Vadasparkban is.
  
 A gyermekek számára már amiatt is különleges élmény volt a sátortábor,​ mert közülük egyikük sem volt még „ott-alvós” táborban. ​ A gyermekek számára már amiatt is különleges élmény volt a sátortábor,​ mert közülük egyikük sem volt még „ott-alvós” táborban. ​
Sor 398: Sor 499:
 Ajánljuk, hogy akik politikai haszonlesésből és hangulatkeltés céljából szakmaiatlanul fogalmakat kevernek össze, tanulmányozzák az egyes ingatlanok közti különbségről szóló irodalmat. ​ Ajánljuk, hogy akik politikai haszonlesésből és hangulatkeltés céljából szakmaiatlanul fogalmakat kevernek össze, tanulmányozzák az egyes ingatlanok közti különbségről szóló irodalmat. ​
  
-Az erdő művelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös,​ kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva. A bejelentési kötelezettség kiterjesztésének célja, hogy a földhasználati viszonyok átláthatóak legyenek. ​+Az erdőművelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös,​ kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva. A bejelentési kötelezettség kiterjesztésének célja, hogy a földhasználati viszonyok átláthatóak legyenek. ​
  
 //​Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája// ​ //​Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája// ​
  
 ---- ----
2013_02_feb.1360252836.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:56 (külső szerkesztés)