Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2020_09_okt

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2020_09_okt [2020/10/20 16:35]
sfmarta [Az ÚR csodásan működik!]
2020_09_okt [2020/11/02 17:11] (aktuális)
bavegh [Hátbelső]
Sor 430: Sor 430:
  
 ====== Sport ====== ====== Sport ======
 +
 +Idegenben otthon!
 +
 +Korábbi szezonokban felnőtt labdarúgó csapatunk nagyon hosszú ideig veretlen volt hazai pályán, nagyon ritka volt, amikor tőlünk sikerült bárkinek is pontot rabolnia. Idén ez a tendencia picikét megváltozott,​ hiszen ezt a parádés szereplést az idegenbeli mérkőzésekre tudjuk elmondani, mivel az idén lejátszott 5 idegenbeli mérkőzésből négy siker és egy döntetlen jött össze.
 +
 +Amikor Pilisre látogattunk eszünkbe juthatott az a 1,5 évvel ezelőtti élmény, amikor együtt sírva, de nem megtörve kiestünk a megyei első osztályból. Így egy igazán nagy revans kerekedett a meccs végére, hiszen mondhatni legjobb idegenbeli mérkőzésünket játszottuk,​ és 4 gólt berámolva 2:4-es sikert arattunk.\\
 +Egy héttel később azt a Maglódot fogadtuk, ahol korábbi vezetőedzőnk,​ a Ferencvárossal a Bajnokok-Ligáját is megjárt Goran Kopunovic a jelenlegi edző. Egész meccsen mindkét csapat a győzelemre játszott, ez az eredménynek az alakulásában is látszik, hiszen 2 alkalommal is sikerült egyenlítenünk,​ majd a 88. percben bekapott gólra már sajnos nem tudott Pakony válaszolni,​ így hazai pályán újabb vereséget könyvelhettünk el.\\
 +Dunavarsányi idegenbeli szereplésünk sem az elképzeléseink szerint alakult. Az első félidőben rengeteg kialakított helyzetünkből nem sikerült betalálni. A gólokat a második félidő tartogatta, 1 gól itt, 1 gól ott, így a pontokat szépen meg is osztottuk, 1:1 a vége.\\
 +Utolsó meccs, amiről az újságcikk megírásáig be tudunk számolni, egy szép hazai siker, Százhalombatta ellen 4 gólt rúgva, és mindössze egyetlen egyet kapva itthon tartottuk mindhárom pontot.
 +
 +Pilisi LK – Felsőpakony KSE 2:4 (Farkas Z.,Kordé K., Nagy-Jáger D.)
 +
 +Felsőpakony KSE – Maglódi TC 2:3 (Nagy-Jáger D., Oláh Z.)
 +
 +Fémalk-Dunavarsány – Felsőpakony KSE 1:1 (Nagy-Jáger D.)
 +
 +Felsőpakony KSE – Százhalombattai LK (Kordé K. 2, Matyi M., Tóth R.)
 +
 +Ezzel az eredménysorozattal teljes mértékben az élmezőny csapatai között tudunk lenni, és ezt nagyban köszönhetjük Kordé Krisztiánnak is, 8 góljával vezeti a házi góllövőlistát,​ fel is tettünk neki pár kérdést, íme:
 +
 +1. FKSE: 2017-ben hogyan kerültél Felsőpakonyra?​\\
 +Kordé Krisztián: Emlékszem, épp egy hosszabb külföldi tartózkodás végén készülődtem haza, amikor Laci megkeresett,​ hogy lenne-e kedvem Pakonyon focizni. Őt ugye még Dunaharasztis időszakomból ismertem. Akkor már egy éve nem igazán rúgtam labdába, és nem is igazán gondolkodtam rajta addig, hogy mi legyen a folytatásban,​ de nem kellett sokáig győzködnie,​ hogy csatlakozzak.
 +
 +2. FKSE: Mi az, ami ennél a csapatnál tart most már 4. éve?\\
 +K.K.: Amit talán kiemelnék a jó hangulat mellett, az az, hogy ide tényleg focizni szerető egyének járnak. Jó létszám van edzéseken, lehet dolgozni hét közben, és ez legtöbbször visszaköszön a mérkőzéseken is. A csapat magja mostanra eléggé összeért, és rendre érkezik néhány minőségi igazolás is.
 +
 +3. FKSE: Ha jól tudom szélső támadót játszol leggyakrabban. Ha nem ezen a poszton kellene játszanod, hol tudnád magad elképzelni a pályán, és miért?\\
 +K.K.: Kapusposzt! Néha edzésen beállok, mikor nincs két hálóőr, és lelkesen védem a kaput, egész eredményesen. De viccet félretéve,​ jól érzem magam a szélen, de más támadó pozícióban sem ijedek meg.
 +
 +4. FKSE: Tekintve, hogy potenciális gólkirály lettél, cél, hogy ott is maradj az élmezőnyben?​\\
 +K.K.: Potenciális gólkirálynak azért nem nevezném magam, eddig kijött a lépés, de azért szélsőként nekem védőfeladatom is van, még ha nem is a nagy mentéseimért szeretnek a többiek (ha szeretnek, ugye). Persze, jó ránézni a góllövőlistára,​ meg van egy kis privát fogadásunk Benivel, a kapusunkkal,​ hogy gólszámot tekintve meddig kell eljutnom, amit reményeim szerint el is érek. Ennek ellenére hosszú még a szezon, és bizonyára jó pár klasszikus csatár feni a fogát az aktuális pozíciómra.
 +
 +5. FKSE: Mik a céljaid akár erre a szezonra nézve, akár az elkövetkező 5 évre tekintve?\\
 +K.K.: A szezont tekintve könnyű a válasz: folytatni az eddigieket mind egyéni, mind csapatszinten. Gólgazdag meccseket játszunk, érdemes kilátogatni a meccseinkre,​ és a továbbiakban is játszós csapat akarunk maradni. Aztán meglátjuk, hogy ez helyezésben mit jelent majd, de a tabella első felével szeretnék szemezgetni.\\
 +5 év meg nagy idő, remélem, hogy elkerülnek a sérülések,​ mert az utóbbi időben nem kevés fejfájást okoztak, ha így lesz, akkor ezen a szinten focizni a továbbiakban is.
 +
 +6. FKSE: Mit tartasz legnagyobb erényedben a labdarúgásban?​\\
 +K.K.: Szeretem kihasználni a gyorsaságomat,​ és rávezetni a labdát az ellenfélre,​ hogy minél jobban megkavarjam a védelmet, amiből jöhet egy kulcspassz vagy a befejezés. Ezek egész jó arányban bejönnek, de más területen meg bőven akad javítanivaló,​ úgyhogy nem is nagyon szeretném magam dicsérni, pláne, hogy ez a végszó ​ 🙂
 +
 +További sikeres szereplést kívánunk Neked Krisz, és a teljes csapatnak!
 +
 +Hajrá Pakony!
 +
 +Barta Zoltán
 +
 ++képek
 +
  
 ====== Hátbelső ====== ====== Hátbelső ======
 +
 +Kedves Felsőpakonyi Lakosok!
 +
 +Felsőpakonyon a Polgárőrség 2009 óta működik és áll a felsőpakonyi lakosság szolgálatában. A település lakosainak összefogása hívta életre. Sok ember önkéntes munkája és anyagi támogatása kellett ahhoz, hogy legyen szolgálati autó, elinduljon a járőrszolgálat,​ és a polgárőr épület úgy nézzen ki, ahogy most. Az elmúlt több, mint tíz év során a polgárőrség számtalan esetben bizonyította,​ hogy a létezése elengedhetetlen a településen.\\
 +A Polgárőrség tagjai önkéntesen,​ mindennemű juttatás nélkül vesznek részt az állampolgárok tájékoztatásában,​ a katasztrófákra való felkészülésben,​ a katasztrófák elleni védekezésben és a helyreállításban. A polgári védelmi szervezetek tevékenységében,​ a baleset-megelőzési,​ az áldozatvédelmi,​ a közlekedésbiztonsági,​ állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenység támogatásában,​ valamint a lakosság és az önkormányzatok közötti kapcsolat erősítésében. Támogatást nyújtanak az otthonukban élő fogyatékos személyek megsegítésében,​ a polgárok és javaik védelmében,​ az állami és önkormányzati vagyon megóvásában,​ és a polgárőr egyesület feladataival összefüggő oktatási, kulturális,​ ismeretterjesztő tevékenységekben. Ezen áldozatos tevékenységnek is köszönhető,​ hogy Felsőpakony a hivatalos bűnügyi statisztikák szerint Pest Megye egyik legbiztonságosabb települése.
 +
 +A Polgárőr Egyesület fenntartható és biztonságos működéséhez havi szinten minimálisan 100.000.- forintra van szükség. Ezt az összeget a Polgárőrök által fizetett egyesületi tagdíjakból és támogatásokból igyekszünk fedezni, de egyéb bevételek híján csak a támogatóink segítségével tudjuk a Polgárőrség zavartalan működését biztosítani. Annak érdekében,​ hogy legalább a Polgárőrök által fizetett egyesületi tagdíjakat ne a mindennapi működésre,​ hanem fejlesztésére tudjuk fordítani (mint például: kamerarendszer,​ rendszeres nappali járőrszolgálat,​ rendezvények,​ képzések, tárgyi eszközök),​ összefogásra szeretnénk buzdítani a lakosságot! Tekintettel arra, hogy Egyesületünk alacsony költségvetéssel működik, a teljes felsőpakonyi lakosságra vetítve, háztartásonként havi 100 Ft-os támogatással már biztosított lenne a működésünkhöz szükséges összeg.
 +
 +Arra kérünk mindenkit, akinek fontos, hogy településünkön a jelenlegi színvonalon tudjon működni a Polgárőrség,​ támogassa rendszeresen az Egyesületet tetszőleges összeggel! Hiszen a fenti példából jól látszik, megfelelő összefogás mellett a legkisebb összeg is segítséget jelent.
 +
 +A támogatásokat az OTP Banknál vezetett számlaszámunkra teljesítheti:​\\
 +11742300-21447817-00000000\\
 +Készpénzben,​ bizonylat ellenében tudunk adományokat fogadni, de támogathatja az Egyesületet akár anonim módon a Felsőpakonyi KSE labdarúgó csapat hazai mérkőzésein kihelyezett adománygyűjtőbe történő adakozással.
 +
 +Éjjel-nappal hívható telefonszámunk:​ +36-20 / 382 – 9011
 +
  
 ====== Hátlap ====== ====== Hátlap ======
  
  
2020_09_okt.1603204527.txt.gz · Utolsó módosítás: 2020/10/20 16:35 szerkesztette: sfmarta