Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2012_07_aug

Ez a dokumentum egy előző változata!


Felsőpakonyi Agora

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója - XXII. évf. 07. szám, 2012. augusztus

Lapzárta: július 24.

Szerkesztőbizottsági: ????

Következő lapzárta:


Fedlap

Fedbelső

Önkormányzat

Óvoda

Iskola

Élménybeszámoló a révfülöpi táborról

Ebben az évben is nagy izgalommal vártuk a tábort, mind a gyerekek, mind pedig mi, pedagógusok. Az elmúlt években is remekül éreztük magunkat, és ez az idén sem volt másképp. Az érkezéskor kissé borús idő délutánra kitisztult, és a tábor elfoglalása után máris tudtunk strandolni egy nagyot.
Az ellátásra most sem lehetett panaszunk, az ételek finomabbnál finomabbak voltak, így a fürdőzés után igazán jólesett az isteni és bőséges vacsora.
A gyerekekre az ezt követő napokban számos izgalmas, jól megszokott és új program várt. Idén is túlestek első táborozóink a beavató szertartáson és vidáman kántálták Zsuzsa néni után tábori eskü szövegét.
Számos kézműves program, ügyességi- és sorversenyek, zászlórablás, számháború és hennafestés, strandolás színesítette a gyerekek mindennapjait.
A fiúk rengeteget fociztak, ping-pongoztak, a lányok inkább a tollast és röplabdát részesítették előnyben. A strandon még egy tanár-diák röplabda mérkőzésre is sor került, mely végül, a hősies tanári küzdelem ellenére is, a gyerekek győzelmével zárult.
Kislányaink még az MTV Balatoni nyár című reggeli műsorában is feltűntek, mert a stáb néhány tagja éppen 8-12 év közötti gyerekeket keresett egy vízi aerobik program népszerűsítéséhez.
A táncolni szerető kicsik és nagyok jót rophattak az Attaca-ban és a diszkóhajón, de szintén nagy sláger volt a Kiwee-diszkó.
A pakonyi vitorlázó csapathoz idén néhány gyáli gyerek és pedagógus is csatlakozott, és az egy órás program során a csend és szépség élvezete mellett még arra is jutott idő, hogy a kapitánytól sok érdekes, új dolgot hallhassanak a Balatonról és a balatoni hajózás rejtelmeiről.
Épp lent tartózkodásunk alatt rendezték meg az I. Dödölle, prósza és palacsinta fesztivált, ahová mi is ellátogattunk. A fesztivált a Barátok közt szereplői kordinálták, és az ügyességi versenyekre a gyerekek és pedagógusok egyaránt beneveztek. A palacsintaevő és szódaivó versenyen keresztül a zsákban futáson és élő tornyon át a pohárfújó versenyig mindent kipróbáltak, remek és igazán eredményesen szerepeltek. Egyik csapatunk elnyerte a II. helyezést, melynek köszönhetően egy révfülöpi hosszú hétvége boldog tulajdonosává váltak.
Utólag is még egyszer gratulálunk nekik! Bár a fesztivált szétverte a vihar, a jókedvünk töretlen maradt. Az idei kirándulásunk állomása Balatonfüred volt. Vonatra szálltunk, és érkezésünk után a Tamás-hegyre vezetett az utunk, hogy megnézzük a Lóczy-barlangot, mely Lóczy Lajos, neves Balaton-kutatóról kapta a nevét. A túravezető sok érdekességet mondott el a barlang kialakulásáról, felfedezéséről. Ezután felkapaszkodtunk a Jókai-kilátóhoz, ahonnan mesés kilátás nyílt a városra, a Tihanyi-félszigetre és a Balatonra. A Tagore-sétányon és a mólón is tettünk egy kellemes sétát, majd indultunk vissza az állomásra, hogy elérjük a vonatot. A nap végére kellőképp el is pilledtünk.
Igazán remek nyolc nap volt. A gyerekek még biztosan jó pár napig töltekeznek majd az itt szerzett élményekből, ahogyan mi is mosolyogva gondolunk vissza a táborban töltött napokra.
További kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

Dia néni és Ivett néni


Katolikus

Református

Könyvtár

Civil

Köszönetemet fejezem ki minden barátnak, ismerősnek, aki férjemet utolsó útjára elkísérték.

Vida Sándorné


Sport

Hátbelső

Hátlap

2012_07_aug.1342778343.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:55 (külső szerkesztés)