Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2013_06_junjul

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2013_06_junjul [2013/07/10 13:46]
bavegh [Civil]
2013_06_junjul [2018/05/03 12:00] (aktuális)
Sor 552: Sor 552:
 A címben szereplő esemény a települési ranglétrán egy fokkal feljebb lépő Felsőpakony háromnapos ünnepi rendezvénysorozatának záró momentuma volt. Az már jóval előbb eldőlt, hogy a jeles alkalomból (és még sok egyéb megfontolásból) többé nem majális, hanem juniális lesz ezentúl minden esztendőben kies lakóhelyünkön,​ és utóbb a döntés bölcsnek bizonyult. A kora júniusi időjárás,​ miután előbb szörnyű kánikulát,​ majd dermesztő hideget hozva jól kihancúrozta magát, a hónap közepére szabadtéri nagyrendezvény számára ideálissá szelídült. Utoljára 2010 őszén, az (eleddig) utolsó falunapon indult ekkora felhajtással népünnepély,​ még a csinnadratta bumm-ot szolgáltatók is ugyanazok voltak (Ócsai Fiúk rezesbanda, Gyáli Mazsorettek). A vasútállomásnál délelőtt 10-re összegyűlt tömeg az ő vezetésükkel vette az irányt a Polgármesteri Hivatal felé, de mazsorettek ide, rezesbanda oda, különösebben senkit sem aggasztott, hogy „nem kap rétest estére”. ​ A címben szereplő esemény a települési ranglétrán egy fokkal feljebb lépő Felsőpakony háromnapos ünnepi rendezvénysorozatának záró momentuma volt. Az már jóval előbb eldőlt, hogy a jeles alkalomból (és még sok egyéb megfontolásból) többé nem majális, hanem juniális lesz ezentúl minden esztendőben kies lakóhelyünkön,​ és utóbb a döntés bölcsnek bizonyult. A kora júniusi időjárás,​ miután előbb szörnyű kánikulát,​ majd dermesztő hideget hozva jól kihancúrozta magát, a hónap közepére szabadtéri nagyrendezvény számára ideálissá szelídült. Utoljára 2010 őszén, az (eleddig) utolsó falunapon indult ekkora felhajtással népünnepély,​ még a csinnadratta bumm-ot szolgáltatók is ugyanazok voltak (Ócsai Fiúk rezesbanda, Gyáli Mazsorettek). A vasútállomásnál délelőtt 10-re összegyűlt tömeg az ő vezetésükkel vette az irányt a Polgármesteri Hivatal felé, de mazsorettek ide, rezesbanda oda, különösebben senkit sem aggasztott, hogy „nem kap rétest estére”. ​
  
-A (nagy)községháza elé tekintélyes tömegben érkeztünk,​ ahol megkezdődött a juniális programjának ceremoniális fejezete, vagyis az új nagyközség tábla leleplezése (avatása), és a nagyközség ​kulcsainak ​átadása. A Himnusz (Polgár Aranka és az iskolai énekkar vezette) eléneklése után Vizi Dániel mondta el Varga __Imre__ Lajos Felsőpakony című versét, majd polgármesterünk,​ Sztancs János osztotta meg gondolatait a népes hallgatósággal. Papír nélküli, közvetlen stílusú beszédében felvázolta a település fejlődési ívét „tanyabokortól nagyközségig”,​ kihangsúlyozva,​ hogy az út korántsem ért véget a nagyközséggé válással, ezzel mintegy kirajzolta, sőt, nevén is nevezte a jövendő célt: a városi rang megszerzését. Hiszen (mint mondotta) ennek feltételei nagyrészt már most is adottak. Ezek után Felsőpakony (egyik) aranytorkú madara, Bucsi Ilona énekének hangjai mellett, Horváth Gergely alpolgármester segédletével lekerült a fehér lepel az új nagyközségtábláról,​ jegyzőnk, Dr. Kökény Katalin átadta a település kulcsát a polgármesternek,​ és a zászlóhordozók bemutatták a közönségnek az új nagyközség-zászlót.+A (nagy)községháza elé tekintélyes tömegben érkeztünk,​ ahol megkezdődött a juniális programjának ceremoniális fejezete, vagyis az új nagyközség tábla leleplezése (avatása), és a nagyközség ​kulcsának ​átadása. A Himnusz (Polgár Aranka és az iskolai énekkar vezette) eléneklése után Vizi Dániel mondta el Varga __Imre__ Lajos Felsőpakony című versét, majd polgármesterünk,​ Sztancs János osztotta meg gondolatait a népes hallgatósággal. Papír nélküli, közvetlen stílusú beszédében felvázolta a település fejlődési ívét „tanyabokortól nagyközségig”,​ kihangsúlyozva,​ hogy az út korántsem ért véget a nagyközséggé válással, ezzel mintegy kirajzolta, sőt, nevén is nevezte a jövendő célt: a városi rang megszerzését. Hiszen (mint mondotta) ennek feltételei nagyrészt már most is adottak. Ezek után Felsőpakony (egyik) aranytorkú madara, Bucsi Ilona énekének hangjai mellett, Horváth Gergely alpolgármester segédletével lekerült a fehér lepel az új nagyközségtábláról,​ jegyzőnk, Dr. Kökény Katalin átadta a település kulcsát a polgármesternek,​ és a zászlóhordozók bemutatták a közönségnek az új nagyközség-zászlót.
  
 A kis hivatalos ünnepség után újból átvették az irányítást a mazsorettek,​ dinamikus és esztétikus menettáncukat követve gyorsan kiértünk a juniális helyszínére,​ a sportpályára. A lányok szinte átmenet nélkül elkezdték színpad(előtti) showműsorukat. A több koreográfiát,​ változatos jelmezeket felvonultató produkció nagy tetszést aratott. A show egyik szusszanásnyi szünetében polgármesterünk a rendezvényt hivatalosan megnyitva jó szórakozást kívánt a pakonyi embereknek, és kedves vendégeiknek,​ külön kiemelvén a Rév (Románia, Erdély) testvértelepülésünkről érkezetteket. A kis hivatalos ünnepség után újból átvették az irányítást a mazsorettek,​ dinamikus és esztétikus menettáncukat követve gyorsan kiértünk a juniális helyszínére,​ a sportpályára. A lányok szinte átmenet nélkül elkezdték színpad(előtti) showműsorukat. A több koreográfiát,​ változatos jelmezeket felvonultató produkció nagy tetszést aratott. A show egyik szusszanásnyi szünetében polgármesterünk a rendezvényt hivatalosan megnyitva jó szórakozást kívánt a pakonyi embereknek, és kedves vendégeiknek,​ külön kiemelvén a Rév (Románia, Erdély) testvértelepülésünkről érkezetteket.
2013_06_junjul.1373456814.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:56 (külső szerkesztés)