Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2014_07_aug

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

2014_07_aug [2014/08/11 17:43]
bavegh [Kedves Polgárőrök!]
2014_07_aug [2018/05/03 12:00]
Sor 1: Sor 1:
-====== Felsőpakonyi Agora ====== 
- 
-A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója - XXIV. évf. 7. szám, 2014. augusztus 
- 
-Lapzárta: augusztus 05. 
- 
-Szerkesztőbizottsági:​ augusztus 12. 12.00 
- 
----- 
- 
-következő lapzárta: szeptember ? 
- 
----- 
- 
-====== Fedlap ====== 
- 
-A la Hevesi… 
- 
----- 
- 
-====== Fedbelső ====== 
- 
----- 
- 
-====== Önkormányzat ====== 
- 
----- 
- 
-Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata 2014. szeptember 16-án kedden 17 órakor a Herman Ottó Általános Iskola 2363 Felsőpakony,​ Iskola u. 20. szám alatti aulájában 
- 
-**KÖZMEGHALLGATÁST tart.** 
- 
-**Napirendi pontok:** 
- 
-1. Dabasi **Rendőrkapitányság** beszámolója a közbiztonságról.\\ 
-2. **Intézményeink** működéséről szóló beszámoló,​ a beszámolókat az intézmények vezetői tartják:\\ 
-- Herman Ottó Általános Iskola,//​Matisz Zsolt// \\ 
-- Mesevár Napköziotthonos Óvoda,//​Dobosné Kerepeczki Mária// \\ 
-- Anya és Csecsemővédelmi Tanácsadó,​ //Gálné Czető Éva// \\ 
-- Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház,​ //​Hevesi István// 
- 
-3. **Egészségügy** működéséről szól beszámolók:​\\ 
-- felnőtt háziorvosi ellátás, //dr. Borbély István// \\ 
-- gyermekorvos ellátás,​ //​dr. Somló Pál// \\ 
-- fogorvosi ellátás,​ //​Vajvoda Róbertné//​ 
- 
-4. Felsőpakonyi **Szociális és Gyermekvédelmi Központ** beszámolója előadó Kronvalter Emília intézményvezető.\\ 
-5. Felsőpakonyi **Polgármesteri Hivatal** működéséről szóló beszámoló,​ előadó dr. Göndör-Kökény Katalin jegyző. \\ 
-6. Sztancs János **polgármester** beszámolója a 2014 évet érintő gazdasági, műszaki feladatok ellátásáról,​ az önkormányzat működéséről (röviden érintve az elmúlt 4 évben történt eseményeket,​ változásokat). 
- 
-Kérjük a Tisztelt Lakosságot,​ hogy településünkön történtek pontos és hivatalos információk értesülése érdekében szíveskedjen megjelenni lehetősége szerint a fenti időpontban a közmeghallgatáson. 
- 
-Köszönettel:​\\ 
-//Sztancs János polgármester//​ 
- 
----- 
- 
-===== KIVONAT A 2014. JÚLIUS 15. NAPJÁN MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSRŐL ===== 
- 
-    * Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az Inárcs – Hernád - Felsőpakony Konzorcium – **KMOP-4.7.1-13-2013-0017** ​ azonosító számú //​„Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Inárcs, Hernád és Felsőpakony településeken”// ​ tárgyú projektben felhatalmazza a gesztort, Inárcs Nagyközség Önkormányzatát,​ hogy a projektmenedzsmenttel és kötelező nyilvánossággal kapcsolatos feladatok teljes körű ellátása kapcsán egyszerű közbeszerzés értékhatára alatti beszerzési eljárásban árajánlatokat kérjen. 
-    * Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott,​ hogy az Inárcs – Hernád - Felsőpakony Konzorcium – **KMOP-4.7.1-13-2013-0017** ​ azonosító számú //​„Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Inárcs, Hernád és Felsőpakony településeken”// ​ tárgyú projekt Felsőpakonyra vonatkozó tárgyi eszközeinek beszerzésére és szállítására zártkörű pályázati eljárást ír ki, amely keretében egyszerű közbeszerzés értékhatára alatti beszerzési eljárásban ajánlatokat kér. 
-    * Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház intézményvezetői állásának vonatkozásában - költségcsökkentési indokok miatt - nem ír ki új pályázatot. A jelenlegi intézményvezető megbízatása hamarosan lejár. A Testület 2014. október 12. napját követően dönt az intézményvezetői státusz betöltéséről. 
-    * Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott,​ hogy elfogadja a Dabas és Környéke Üdülőtábor Alapítvány 2013. évi közhasznú tevékenységéről szóló beszámolóját,​ annak megvitatását követően. 
-    * Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy csatlakozik a 142. számú (Budapest Nyugati pályaudvar - Lajosmizse) vasútvonal 125. éves fennállása alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségsorozathoz. A rendezvényt az Önkormányzat 100.000 Ft összeggel támogatja. 
- 
-Tisztelettel:​ \\ //Horváth Gergely alpolgármester//​ 
- 
----- 
- 
-===== Köszönet az önkormányzat és a település lakossága nevében. ===== 
- 
-Köszönetet mondunk Némethné Oláh Szilviának és családjának,​ hogy minden évben több száz virágpalántával ajándékozza meg önkormányzatunkat. A sok szép virággal közterületeinket,​ parkjainkat,​ intézményeinket színesebbé,​ szebbé varázsoltuk. A gondosan előkészített és a jól felnevelt virágok az önkormányzat részéről történő további gondoskodás hosszú ideig lehetővé teszi, hogy csodálhatjuk a színpompában úszó virágokat. Különös köszönet illeti az ajándékozót,​ hogy szabadidejét nem kímélve a felnevelt és kiültetésre alkalmas virágok százait térítésmentesen biztosítja településünk részére. 
- 
-Köszönettel:​ 
- 
-//Sztancs János polgármester//​ 
- 
----- 
- 
-===== Beruházásaink ===== 
- 
-A Herman Ottó Általános Iskola, Felsőpakonyi Szociális és Gyermekvédelmi Központ, Anya és Csecsemővédelmi Tanácsadó felújítását és újonnan történő kialakítását követően a **Házi és gyermekorvosi rendelő** (Dobó K. u. 2.) felújítását,​ korszerűsítését végezzük. Az ezzel járó kellemetlenségek miatt betegeinktől szívest elnézésüket kérjük. 
- 
-A rendelőben folyó munkálatok:​ 
- 
-    * egyes nyílászárók cseréje, 
-    * mozgáskorlátozottak részére történő mellékhelyiség kialakítása,​ 
-    * mozgáskorlátozottak részére történő akadálymentes bejárás biztosítása,​ 
-    * váróterem,​ orvosi rendelő tisztasági festése, 
-    * parkoló kialakítása a belső udvaron és a telek kerítésének cseréje. 
- 
-A mozgáskorlátozottak részére az akadálymentes bejutást a Polgármesteri Hivatalban is el fogjuk végezni. 
- 
-A P+R parkoló munkálatai a befejezéshez közelednek,​ felszerelésre kerülnek a közvilágítási lámpák, az arc és rendszámfelismerő kamerák, kerékpár tároló. A munkálatok befejeztével a kivitelező a műszaki terven meghatározott falültetést is elvégzi. A buszforduló előtti kis park nem egészen úgy sikeredett, ahogy azt elvártuk volna, ezért a tehergépjárművek és a közlekedési járművek hátsó kerekei a forduláskor a park szélén haladnak keresztül. Az egyeztetés során ennek a kijavítását a kivitelezővel nem sikerült rendezni árkérdés tekintetében. Ezt a kis műszaki hiányosságot átadás után önkormányzatunk saját kivitelezésében megszünteti. 
- 
-A Kossuth L. utca felőli peron megközelítését szolgáló lépcsőt felújítjuk. 
- 
-Az állomás területén levő parkot rendszeresen karbantartjuk,​ a fákat, virágokat megmetszettük és a P+R parkoló átadását követően szükség szerint faültetést is végre fogunk hajtani. 
- 
-Már csak egy álom marad hátra a szép környezetű vasútállomáson egy új korszerű váróterem és jegykiadó megépítése,​ kivitelezése. A kivitelezés nem rajtunk múlik, reméljük, hogy a MÁV egyszer csak anyagi hozzájárulásával elősegíti azt. 
- 
-//Sztancs János polgármester//​ 
- 
----- 
- 
-===== FELHÍVÁS! ===== 
- 
-Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata üzemelteti a vasút állomás területén lévő parkot, az elkészült P+R parkolót és ehhez kapcsolódó járda szakaszokat. Még átadásra sem került az új parkoló **már a környék lakóinak panaszai megérkeztek önkormányzatunkhoz**,​ hogy a fiatalok 10 és 40 fő közötti létszámmal minden nap 20 óra és 23 óra között, de elő fordul, hogy éjjel 2 óráig is folyik a gyülekezés,​ személygépjárművekből bőmből a disco zene, ordítozás,​ a gépjárművek motorjainak turbóztatása folyik. **Felhívjuk a fiatalok figyelmét, hogy ezen irányú tevékenységüket (gépjárművek nagy fordulaton történő járatása, a zene hangosan történő hallgatása,​ szeszes ital fogyasztása,​ a kiürült üvegek összetörése,​ és egyéb szemetelés,​ tiltott szerek fogyasztása) szíveskedjenek az állomás területén megszüntetni.** Rövidesen felszerelésre kerül az arc és rendszámfelismerő kamerarendszer,​ amelynek segítségével a fent leírt szabálytalanság elkövetőjét felelősségre tudjuk vonni. 
- 
-Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel,​ a helyi körzeti megbízottal,​ aki rendszeresen ellenőrizni fogja ezeken a területeken folyó rendzavarást,​ az elkövetők ellen eljárást kezdeményezünk. 
- 
-**Szintén az önkormányzat üzemeltetésében a** játszótérről már többször írtunk a helyi újságban. A játszótéren az ott lévő játékokat megrongálják,​ a csúszdában,​ sok esetben emberi szükségleteiket is megejtik. A szabálytalanság elkövetését követően a csúszdát teljes egészében át kell takarítanunk,​ fertőtlenítenünk,​ és a használatból ez időre ki kell zárnunk. Az eddig kihelyezett tiltó táblákat rendszeresen eltávolították,​ éppen ezért a játszótérre a játszótér használatának rendjét szolgáló szabályzatot alakítottunk ki. Az alábbiakban látható táblát törhetetlen anyagból elkészíttetjük és kihelyezésre kerül a játszótér területére. Kérjük a település minden felnőtt lakóját, gyermekeit, hogy a táblán megfogalmazottakat maradéktalanul szíveskedjenek betartani, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke. Különösen a szülők figyelmét hívjuk fel, hogy gyermekeikkel a játszótér használatát szíveskedjenek megbeszélni és időszakonként a gyermekek részére azt feleleveníteni a rongálások és a használat korlátozásának elkerülése érdekében. Amennyiben az önkormányzat anyagi lehetősége biztosítani tudja a játszótérre is felszerelésre kerül arcfelismerő kamera, és ebben az esetben a szabálytalankodó és rongálóval szemben egyszerűbb lesz eljárást foganatosítani. 
- 
-//Sztancs János polgármester // 
- 
----- 
- 
-**SZABÁLYZAT** 
- 
-//**A játszótér használatának rendje** // 
- 
-(1) A játszótér tulajdonosa és üzemeltetője Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata (2363 Felsőpakony,​ Petőfi S. u. 9. Tel. 06 29/317-131) \\ 
-(2) A játszótér (2363 Felsőpakony,​ Templom tér 1.) a 14 éves korosztályig kínál szórakozási és felüdülési lehetőséget. A játékokon kívül a gondozott környezetben sok növényfajta él együtt. Nyitvatartási idő: 7:00-21:00 (nyári időszámítás idején) \\ 
-10:00-15:00 (téli időszámítás idején) ​ \\ 
-(3) A parkosított területek, játszó- és pihenőhelyek megóvása minden természetes személy kötelessége. A használat ingyenes. \\ 
-(4) A játszótéren a játszóeszközöket rendeltetésszerűen,​ az állapot megőrzését szolgáló módon kell használni. \\ 
-(5) A játszótér csak nyitvatartási időben használható. Nyitvatartási időn kívül a játszótér zárva tart. \\ 
-(6) A játszóteret 14 éven aluli gyermekek használhatják,​ 6 év alattiak csak felnőtt kíséretében,​ és annak felelősségével vehetik igénybe. Iskolai, óvodai használatnál a kísérő pedagógus felel a használat rendjéért,​ a baleset megelőzéséért. A játszótér használói és felnőtt kísérői felelősek a játszóeszközök rendeltetésszerű és balesetmentes használatáért,​ a játszótér állapotának megőrzéséért. \\ 
-(7) A felügyelet nélküli gyermekek által okozott károkért a szülő tartozik felelősséggel,​ köteles a kár megtérítésére. \\ 
-(8) A játszótéren tilos minden olyan magatartás,​ amely mások nyugalmát zavarja. \\ 
-(9) Tiltva van a növényzet,​ építmények- és tartozékaik,​ felszerelt tárgyak rongálása. \\ 
-(10) Tilos a virágok és egyéb növények szedése, fák és bokrok engedély nélküli kivágása, fák törzseinek hirdetések céljára történő használata,​ fák törzsére való írás, vésés, tűzrakás. \\ 
-(11) Tilos a játszótéren az alkoholfogyasztás,​ a dohányzás,​ valamint a szemetelés. \\ 
-(12) A játszótér használói a kerékpárjukat az erre a célra alkalmas kerékpártárolóban helyezhetik el. A játszótér egyéb területén jármű használata tilos. ​ \\ 
-(13) A játszótér egész területén nem megengedett az állatok bevitele, és sétáltatása. 
- 
----- 
- 
-===== TÁJÉKOZTATÓ ===== 
- 
-**Felsőpakony Nagyközség ingatlantulajdonosai részére** 
- 
-Tisztelt Lakótársunk! 
- 
-**Önkormányzatunk minden év májusában a havi AGORA-ban tájékoztattuk Önöket** a lakó ingatlanjuk és közvetlen környezetében lévő területek tisztántartásáról. Sajnálatos módon az idei évben sem tesz mindenki ezen kötelezettségének eleget, ezért az alábbiakban felsoroltak szerint felhívjuk a szíves figyelmüket környezetük tisztántartására. 
- 
-Felsőpakony Község Önkormányzatának a helyi környezet védelméről szóló 17/2004. (X.18) számú rendelete szabályozza a település közigazgatási területén a közterületek és ingatlanok tisztántartását. A rendelet 3. §-a kimondja, 
- 
-„(1) Az ingatlan tulajdonosa (használója) köteles gondoskodni\\ 
-a) az ingatlan rendben- és tisztántartásáról,​ a gyom- és allergén növényektől való megtisztításáról;​\\ 
-**b) az ingatlan előtti járdaszakasz,​ szikkasztó árok tisztántartásáról és karbantartásáról,​ az ónos esőtől, hótól, jégtől síkossá vált járdák – szükség esetén naponta többszöri – takarításáról,​ síkosság mentesítéséről;​** \\ 
-c) az ingatlanról a közterületre kihajló, a szomszédos ingatlanra áthajló bokrok, faágak telekhatárvonaláig,​ illetőleg a járda fölé hajló ágak 2,5 m magasságig történő lemetszéséről.\\ 
-(2) A járdáról letakarított havat és jeget úgy kell elhelyezni, hogy az a gyalogos- és közúti járműforgalmat ne akadályozza.” 
- 
-Önkormányzatunk a település közterületének helyszíni bejárása során azt tapasztalta,​ hogy egyes telekingatlanok előtti járdaszakasz,​ szikkasztó árok és az aszfaltos út közötti rész rendkívüli módon elgazosodott. **A fenti rendelet értelmében ezen területek gyomtalanítása és tisztántartása az ingatlan tulajdonos kötelessége! ** 
- 
-**A 2014. májusában tett felhívásunknak a település lakóinak egy része mind a mai napig nem tett eleget. ** 
- 
-A település Önkormányzata és lakótársai nevében kérem azon tulajdonosokat,​ akik ezen irányú kötelezettségeiknek nem tettek eleget a telek ingatlanjaik előtti területeket a lehető legrövidebb időn belül, de **legkésőbb szeptember 01-ig szíveskedjenek gyomtalanítani,​ kikapálni, vagy lekaszálni. Tavalyi évben és az idei évben is rendkívüli módon elszaporodott a királydinnye.** Ez a növény rendkívüli módon tűri a szárazságot,​ nagymértékű elszaporodása esetén hosszú évekig szinte lehetetlen a kiirtása. Ennek a növénynek az elszaporodásának megakadályozása érdekében,​ kérem Önöket, hogy a növényt lehetőleg a gömbölyű tüskés termésének lehullatása előtt tövestől húzza ki a földből. Ezt követően helyezze szemetes zsákba a termés elhullajtásának megakadályozása céljából. 
- 
-**Szeretnénk,​ ha felkérésünket a település lakói betartanák,​ és nem kerülne sor szabálysértési bírság kiszabására.** Az önkormányzat környezetvédelmi rendelete 3. §-ban felsoroltakat,​ **ha az önkormányzatunk végzi el, az ingatlan tulajdonosnak a munka ellenértéke kiszámlázásra kerül. ** 
- 
-**A fent leírtak betartása környezetünk,​ településünk szebbé tételét, és nagyközségünk megítélését,​ így az itt élő emberek gondoskodását tükrözi. ** 
- 
-Az ingatlanok előtti közterületeken a fákat, bokrokat, amelyek a villamos elosztó hálózat közvetlen közelében vannak, és üzemzavari jelenségeket okoznak, gallyazását el fogjuk végezni. **Azokon az utcaszakaszokon,​ ahol a gallyazást megkezdjük,​ a lakosságot előtte időben értesíteni fogjuk, hogy figyelemmel tudja kísérni az Ön előtt folyó munkálatokat. Ha áramszünet elrendelése is szükséges arról is értesítjük Önöket. ** 
- 
-Köszönjük mindazoknak,​ akik eleget tettek lakóingatlanuk előtti területeik gyomtalanításának,​ és rendszeres tisztán tartásának. Reméljük, hogy azok a lakók, akik elmaradtak környezetük szebbé tételével pótlólag ennek rendszeresen eleget tesznek. 
- 
-Tisztelettel:​\\ 
-//Sztancs János polgármester//​ 
- 
----- 
- 
-=====   ===== 
- 
-===== ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS ===== 
- 
----- 
- 
-VAN EGY OLDALAS TÁJÉKOZTATÓ PLAKÁT 
- 
-**Tájékoztatás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek ** \\ 
-//2014. október 12. napjára kitűzött választásról//​ 
- 
-Azt a választópolgárt,​ aki legkésőbb 2014. augusztus 15-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda, értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítőt a választópolgár értesítési címére, ennek hiányában lakcímére 2014. augusztus 25-ig megküldi. \\ 
-A helyi választási iroda, értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt,​ aki 2014. augusztus 15-ét követően kerül a település szavazóköri névjegyzékébe. 
- 
-**Átjelentkezés** \\ 
-Átjelentkezésre irányuló kérelmet az a választópolgár nyújthatja be, akinek legkésőbb **2014. június 23-ig** létesített tartózkodási helyének érvényessége legalább 2014. október 12-ig tart. Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb 2014. október 10-én 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. 
- 
-**Választási kampány ​ ** \\ 
-A választási kampányidőszak 2014. augusztus 23-tól 2014. október 12-én 19.00 óráig tart. A szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül – közterületen – választási kampánytevékenység 2014. október 12-én nem folytatható. 2014. október 12-én választási gyűlés nem tartható, és  politikai reklámot nem lehet közzétenni. 
- 
-**Választási bizottság** \\ 
-A helyi választási bizottság három tagját és két póttagot a települési önkormányzat képviselő-testülete 2014. augusztus 5-én megválasztotta. \\ 
-Elnök:​ Matisz Zsolt, elnök-helyettes:​ Czirják Józsefné, \\ 
-tag :Gergely Mihály; póttagok: Dobosné Kerepeczki Mária, Szenténé Szalai Ibolya 
- 
-**Mozgóurna** \\ 
-A választópolgár mozgóurna iránti kérelmének legkésőbb 2014. október 10-én 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel vagy 2014. október 12-én, legkésőbb 15.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.\\ 
-A Nemzeti Választási ​ Bizottság a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. évi általános választását szintén 2014. október 12-re tűzte ki, de településünkön nemzetiségi választás nem lesz.\\ 
-Újdonság, hogy a 2014-től 5 évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket. 
- 
-__**Helyi Választási Iroda elérhetősége,​ vezetője:​** __ \\ 
-dr. Göndör-Kökény Katalin, jegyző\\ 
-2363 Felsőpakony,​ Petőfi S. u. 9\\ 
-Tel.: 29/317-131, 20/​92-99-767\\ 
-Email: jegyzo@felsopakony.hu;​ 
- 
-HVI vezető-helyettes:​\\ 
-Langné Malecz Andrea, aljegyző\\ 
-Tel.: 29/317-131, 20/​331-4252\\ 
-aljegyzo@felsopakony.hu 
- 
-Egyéb információ,​ átjelentkezéssel és mozgóurna iránti kérelem nyomtatványok:​ www.felsopakony.hu,​ www.valasztas.hu vagy a HVI-ben személyesen kérhető. 
- 
-//​Felsőpakonyi HVI// 
- 
----- 
- 
-//​**Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek választásán induló jelöltek részére** // 
- 
-**Ajánlóív ​ ** \\ 
-Jelöltet ajánlani ajánlóíven lehet. Az ajánlóívet a választási irodától igényelheti a választás kitűzését követően. A választási iroda az igénylését követően haladéktalanul,​ de **legkorábban 2014. augusztus 25-én adja át** az igénylő részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet. A választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg 2014. augusztus 18-ig. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a 2014. augusztus 15-i adatai alapján kell megállapítani. \\ 
-Polgármesterjelölt az, akit a település választópolgárainak legalább 3%-a,  illetve képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1 %-a jelöltnek ajánlott. ​ Településünkön a megválasztható képviselők száma 6 fő.\\ 
-**Ajánlás ​ ** \\ 
-Az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választáson a választókerületben választójoggal rendelkezik. Az ajánlóívre rá kell vezetni az ajánlást adó választópolgár nevét, személyi azonosítóját,​ magyarországi lakcímét, valamint az anyja nevét. Az ajánlóívet az ajánló választópolgár saját kezűleg aláírja. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat. Egy választópolgár egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat,​ a további ajánlásai érvénytelenek. Az ajánlás nem vonható vissza. Az ajánlóíven az ajánlást gyűjtő személy feltünteti nevét és aláírását. \\ 
-Ajánlást a polgárok zaklatása nélkül ​ a jelöltként indulni szándékozó választópolgár,​ illetve annak képviselője bárhol gyűjthet, ​ **kivéve: ** \\ 
-- az ajánlást gyűjtő és az ajánló munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból,​ illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben, \\ 
-- a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben, \\ 
-- tömegközlekedési eszközön, \\ 
-- állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében,​ \\ 
-- felsőoktatási és köznevelési intézményben,​ \\ 
-- egészségügyi szolgáltató helyiségében. \\ 
-Az ajánlásért az ajánlást adó választópolgár részére előnyt adni vagy ígérni tilos. Az ajánlást adó választópolgár az ajánlásért nem kérhet előnyt, illetve nem fogadhat el előnyt vagy annak ígéretét. \\ 
-Érvénytelen az az ajánlás, amelyet az ajánlási szabályok megsértésével gyűjtöttek. 
- 
-**Jelölt bejelentése ​ ** \\ 
-A jelöltet az ajánlóívek átadásával kell bejelenteni a nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottságnál,​ legkésőbb **2014. szeptember 08. 16 óráig.** A jelöltként indulni szándékozó választópolgár a rendelkezésére bocsátott összes ajánlóívet köteles átadni a választási irodának a jelölt bejelentésére rendelkezésre álló határidőben. E kötelezettség elmulasztása esetén a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottság hivatalból eljárva bírságot szab ki. A bírság összege minden be nem nyújtott ajánlóív után tízezer forint. \\ 
-A választási iroda az ajánlásokat ellenőrzi. ​ Az ajánlások ellenőrzését a jelölt bejelentésétől számított három napon belül kell elvégezni. ​ Az ajánlások tételes ellenőrzését nem kell tovább folytatni, ha bizonyossá válik, hogy az érvényes ajánlások száma eléri a jelöltséghez szükséges számot. ​ Az ajánlások ellenőrzésének eredményéről a választási iroda tájékoztatja az illetékes választási bizottságot. \\ 
-A helyi választási bizottság a bejelentett jelöltek sorrendjének sorsolását 2014. szeptember 8-án, 16.00 óra után végzi el. 
- 
-//​Felsőpakonyi HVI// 
- 
----- 
- 
-\\ 
- 
-====== Óvoda ====== 
- 
----- 
- 
-====== Iskola ====== 
- 
----- 
- 
-====== Katolikus ====== 
- 
----- 
- 
-====== Református ====== 
- 
----- 
- 
-====== Könyvtár ====== 
- 
----- 
- 
-====== Civil ====== 
- 
----- 
- 
-===== Kedves Polgárőrök! ===== 
- 
-Azt hiszem éppen itt az ideje, hogy megköszönjük az áldozatos munkátokat,​ melyet önzetlenül,​ a szabadidőtökből értünk végeztek.\\ 
-Nem kis szerevezést,​ odafigyelést igényel az sem, hogy minden nap   ​legyen,​ aki felveszi a szolgálatot,​ járjátok Felsőpakony utcáit, és ha   ​hívunk ott legyetek ahol épen szükség van Rátok.\\ 
-Nekem egyszer volt csak részem egy ilyen akcióban, telefonáltam,​ és   ​perceken belül jöttetek, intézkedtetek,​ amit ezúton is köszönök. Végül ​  ​kiderült,​ hogy vak riasztás volt, amiért elnézést kértem, de olyan  jólesett, hogy nem azt mondtátok, hogy minek hívogatlak benneteket, ​ hanem  még Ti köszöntétek meg nekem, hogy szóltam, figyeltem. :)\\ 
-Azt hiszem nagyon sokunknak volt már vagy lesz ilyen alkalom, amikor a segítségetekre szorulunk, és Ti jöttök, és segítetek.\\ 
-Jó tanácsként írom, hogy mentse el mindenki a telefonjába a számotokat, ​  én így tettem, hogy ne akkor kelljen keresgetni amikor baj van, mert   akkor amúgy is ideges az ember, és még azt sem találja ami az orra előtt ​  ​van.\\ 
-Íme, a Polgárőrség telefonszáma ​ ami minden felsőpakonyi lakosnak kéznél kell hogy legyen:\\ 
-06-20 382-9011\\ 
-Nagyon jó érzés, hogy tudjuk, látjuk, hogy járőröztök és véditek nagyközségünket. 
- 
-Nagyon szépen köszönjük !!!!!\\ 
-//​Joánovits Judit// 
- 
----- 
- 
-===== Darumadár Nyugdíjas Klub júliusa ===== 
- 
-Június 27-én 9 fő klubtagunk elutazott Törökországba Kusadasiba. Igaz nem tudták mire vállalkoztak,​ az odaút 35 óra volt, kissé fárasztó, de az ottlét feledtette, gyönyörű,​ homokos tengerpart, szép tiszta tenger, a szálloda is szuper, egyszóval megérte. Mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat, s megtapasztaltunk a törökök vallásából a romadánból egy hetet is, sok szép élménnyel gazdagodtunk.\\ 
-Július 3-án 16 óra énekkar, 17 óra klubnap, senki sem panaszkodhat itthon sem a jó időre. 
- 
-Július 10-én énekkar – 17 óra klubnap ​ Lőrentei Erzsike ismertette a következő programokat,​ majd vidám beszélgetés következett a nyáron folyó munkákról,​ a kerti növények ápolása, permetezés fortélyairól. 
- 
-Július 17-én énekkar, klubnap. 
- 
-Július 24-én énekkar, klubnap, kellemes beszélgetéssel. 
- 
-Július 26-án 07 órakor Tiszaligetre mentünk a fürdőbe, ahol nyugdíjas klubok és előadók találkozóját szervezték meg. Kiváló, szép előadásokat láthattunk,​ az énekkarunk 7-ként lépett fel. Ujjné Piroskáné itt ügyesen egyéni számokat adott elő, az énekkarunk is remekül szerepelt, utána mindenki kedvére szórakozhatott,​ vagy a műsort nézte, vagy a fürdőzést választotta,​ vagy mindkettőt. Majdnem kifelejtettem Abonyban megálltunk a Mészáros vendéglőnél és kemencében frissensült csülkös batyukat, túrósokat,​ máglyarakást,​ s egyéb finomságokat vásárolhattunk,​ hogy kényeztessük magunkat. 
- 
-Július 29-én 21 fő – az énekkar és kísérői – Gyálra mentünk az ŐSZIDŐ Nyugdíjas Klub új klubvezetője Sármány Ferencné „Incike” meghívására egy vidám nyári délutánra. Ujjné Piroskánk és <font 9pt:​normal/​auto;;#​000000;;#​FFFF00>​Deákné</​font>​ Irmuska szép egyéni énekszámokat adtak elő, majd az énekkarunk vidám, kedves nótacsokrot mutatott be. Utána a gyáliak énekkara és egyéni énekesei szórakoztattak műsorukkal. A fincsi vacsi elfogyasztása után – persze közben a klub fiai tüzesvízzel és frissítő borocskával kínálgattak bennünket – táncos szórakozás következett. Jól éreztük magunkat. 
- 
-Július 31-én 15 órakor vezetőségi ülés, ahol az augusztusi programokat beszéltük meg. 16 óra énekkar, 17 óra klubnap. A tagság tájékoztatása után Virágné Annuska és Horváthné Pannika a tagságot csípősvízzel,​ borocskával,​ üdítőkkel és igen fincsi sütikkel látták vendégül a névnapjuk alkalmával. Igen jó kis csevegős klubnap kerekedett.\\ 
-Az időjárásra nem lehet panasz, van csodálatosan ragyogó napsütéses és kedvező locsolást helyettesítő esős, a terméseknek kedvez persze, ha időben permetezni is tudunk. Kezdődhet a lecsószezon és a befőttek, lekvárok elkészítése. 
- 
-//​Kovácsné Németh Ilona// 
- 
----- 
- 
-====== Sport ====== 
- 
----- 
- 
-====== Hátbelső ====== 
- 
----- 
- 
-====== Hátlap ====== 
- 
----- 
  
2014_07_aug.txt · Utolsó módosítás: 2018/05/03 12:00 (külső szerkesztés)