Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2016_03_apr

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2016_03_apr [2016/04/18 17:21]
bavegh [Könyvtár]
2016_03_apr [2018/05/03 12:00] (aktuális)
Sor 8: Sor 8:
  
 következő lapzárta: május 6? következő lapzárta: május 6?
 +
 +A gondos szerkesztés ellenére esetlegesen fellépő hibákért nem vállalunk felelősséget. Az adatok helyességét nem szavatoljuk.
  
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
Sor 16: Sor 18:
  
 ====== Önkormányzat ====== ====== Önkormányzat ======
 +
 +===== Beszámoló a 2016. március 30-i testületi ülésről =====
 +
 +Első napirendi pontként határozatot fogadott el a Képviselő-testület az önkormányzati tulajdonú telekingatlanok értékesítési áráról, melyet bruttó 8.500 Ft/m2-ben állapítottak meg a 2016. február 15-e után beadott kérelmek esetén. Majd önkormányzati tulajdonú telekingatlanokra vevők kijelöléséről döntöttek.
 +
 +Elfogadásra került a Felsőpakonyi Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. évi tevékenységéről szóló beszámolója és a 2016. évi munkaterve, valamint a Felsőpakonyi Polgármesteri Hivatal 2015. évi tevékenységéről szóló jegyzői beszámoló.
 +
 +Továbbiakban a települési képviselők tiszteletdíjáról szóló rendelet-tervezet került megvitatásra és elfogadásra,​ mely tartalmazza az önkormányzati képviselők valamint a bizottságok képviselő és nem képviselő tagjainak tiszteletdíját. E rendelet szerint az önkormányzati képviselő havonta bruttó 20.000 Ft összegű (alapdíj) tiszteletdíjra,​ a bizottsági elnök az alapdíjon felül havonta bruttó 5.000 Ft összegű tiszteletdíjra,​ és a képviselő-testület bizottságainak nem képviselő tagja havonta bruttó 5.000 Ft összegű tiszteletdíjra jogosult. A képviselő a megállapított tiszteletdíjról bármikor lemondhat írásban, a Polgármesteri Hivatalban.
 +
 +Végezetül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett testvér-települési programok és együttműködések támogatásáról szóló pályázaton való indulásról döntöttek. A pályázat tárgya Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta települései közötti magyar-magyar kapcsolatok ápolását és fejlesztését célzó testvér-települési programok és együttműködések támogatása. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 500 ezer forinttól 2.500 ezer forintig terjedhet. A pályázati pénzösszegből a szeptemberben megrendezendő Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház 10 éves jubileumi névadó ünnepsége,​ az ehhez kapcsolódó szüreti felvonulás,​ a révi testvértelepülés vezetőinek és néptánccsoportjának vendéglátását,​ valamint a három napra tervezett programok költségeit fedezné.
  
 ===== Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő ===== ===== Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő =====
Sor 288: Sor 300:
  
 ====== Könyvtár ====== ====== Könyvtár ======
 +
 +===== Könyvtári hírek =====
 +
 +A külsőségek megújítása (mely még nincs teljesen befejezve) után, a könyvtári állomány bővítésére is sor kerül a lapzárta idején. Jöjjenek el a könyvtárba,​ válogassanak a felnőtt, ifjúsági és gyermekirodalomból,​ illetve Fiatal Norbert jóvoltából közel húsz címre bővülő folyóirat kínálatunkból. Norbinak ezúton is köszönjük a folyamatos támogatást.
 +
 +**Májusi programajánló:​**
 +
 +    * A rendszeres szakkörök,​ tanfolyamok a szokott időben folytatódnak.
 +    * Május 25-én 17 órakor a Gyermek Képzőművész Kör évzáró kiállításának megnyitója
 +
 +**Nosztalgiázzunk!**
 +
 +A kilencvenes években az 1989-es romániai forradalom utáni segítségnyújtás kapcsán Rév település lakóival több találkozó,​ közös program szerveződött. A réviek is voltak Felsőpakonyon és településünkről is viszonozták a baráti látogatást. Baráti kapcsolatok alakultak. A kezdeti találkozók ritkultak, megszűntek,​ majd lassan tíz éve ismét éledezni kezdtek. 2009-ben hivatalosan is testvértelepülés lett a romániai **Rév** ​ (Körösrév) és **Felsőpakony**. Felelevenednek a régi kapcsolatok,​ újak vannak születőben. Az őszi felsőpakonyi találkozóra össze szeretnénk gyűjteni a több mint húsz évvel ezelőtti emlékeket, **fotókat, képeslapokat,​ esetleges írásos dokumentumokat**. Kérjük azokat, akiknek van az akkori találkozókról megőrzött fényképe, vagy bármilyen emléke, **legyen szíves néhány percre behozni a könyvtárba. Digitalizálás után azonnal visszaadjuk.** ​ Az összegyűjtött anyagból kiállítást és egy kiadványt szeretnénk szerkeszteni,​ hogy együtt tudjunk nosztalgiázni,​ és azok is tudjanak a szép, közös programokról,​ akik nem lehettek részesei. ​ \\ Kérjük, szánjon rá egy kis időt, hogy a kincsek ne kerüljenek a feledés homályába!
 +
 +**Filák Lászlóné**
  
 ===== Könyv vs Xbox ===== ===== Könyv vs Xbox =====
2016_03_apr.1460992894.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:58 (külső szerkesztés)