Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2019_04_apr

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2019_04_apr [2019/04/17 12:41]
bavegh [Sport]
2019_04_apr [2019/04/20 18:34] (aktuális)
bavegh [Sport]
Sor 15: Sor 15:
  
 ====== Önkormányzat ====== ====== Önkormányzat ======
 +
 +===== Azonnali segítség a polgárőrségnek =====
 +
 +A tavalyi év végére nehéz helyzetbe került a felsőpakonyi polgárőrség,​ hiszen az utóbbi évek vezetői változásait,​ többszöri hiánypótlás után sem sikerült a cégbíróságon érvényesíteni,​ elfogadtatni. Ezért a vezetőség egy új egyesület létrehozása mellett döntött, melyet az ügyvédi költségek átvállalásával az önkormányzat is támogatott.
 +
 +Ennek eredményeképp 2018.12.05-én kelt létesítő okirattal megalakult a Polgárőr Egyesület Felsőpakony Biztonságáért nevű egyesület, amely a cégbíróság nyilvántartása szerint 2019.02.06-án jogerőre emelkedett, elnöke Tamás Ákos lett 2023.12.05-ig.
 +
 +Az előző egyesület jogi nehézségei azonban anyagi problémákat is szültek, ezért Felsőpakony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az új egyesület eredményes és hatékony munkáját együttműködési megállapodás keretében támogatja, és azonnali, 500 ezer Ft támogatásban részesíti.
 +
 +A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az egyesület által használt ingatlan villanyszámlája továbbra is az önkormányzat költségvetését terheli, továbbá a testület elkötelezte magát abban is, hogy az elmúlt időszakban elvégzett tevékenységért járó, ám szerződés és aláírási problémák okán elmaradt támogatás kifizetésében is segítségére lesz a polgárőrségnek.
 +
 +Bízunk abban, hogy a közös erőfeszítések a lakosság és a település hasznára válnak a jövőben!
 +
 +**Nagy János** polgármester
 +
  
 ===== Körzetleíró lista - 2019. május 26. - EP választás ===== ===== Körzetleíró lista - 2019. május 26. - EP választás =====
Sor 443: Sor 458:
  
 ====== Sport ====== ====== Sport ======
 +
 +===== Csak egy kislány – Felsőpakonyról =====
 +
 +Április 12-én hajnali 3 órakor autóba ültünk, hogy elinduljunk a Wakaishishi (Fiatal oroszlánok) Teammel egy nagyon hosszúnak ígérkező úton Görögországba,​ Kavalára. 20 óra utazás után megérkeztünk,​ elfoglalhattuk szállásunkat és egy kicsit megpihentünk.
 +
 +Másnap reggel mérlegelés következett,​ ahol Lilinek sikerült a súlycsoportjában maradnia (-30 kg). Ezután egy kicsit körbe néztünk a városban, és egy utolsó átmozgató edzésen vettek részt a gyerekek, majd pihenés várt rájuk. Én egy keveset futottam, ha már ott vagyok, fel a kavalai várba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra, a tengerre és a kikötőre.
 +
 +Április 14-én vasárnap hajnalban a tengerpartra futottam, ahol tengervizet és homokot gyűjtöttem a Cica csoportos gyerekeknek. Reggeli után buszba ültünk és a sportcsarnokba mentünk. 11 óra körül bemelegítettük a gyerekeket, hogy felkészülten várakozhassanak a küzdelmeikre. Lilinek 4 küzdelme volt, melyből hármat megnyert, egyet elvesztett. Olyan helyzet állt elő, hogy hárman egyformán álltak. A pontok alapján Uzsoki-Tóth Lilien lett az első! Hatalmas, kemény küzdelmek voltak! Az idei évben még két külföldi verseny vár rájuk - Romániában és Ukrajnában! Van értelme annak, amit csinál, a rengeteg munkának, lemondásnak! Görögországban 6 ország versenyzői mérették meg magukat, több, mint 300-an!
 +
 +Hétfőn reggel indultunk, kedd hajnalra értünk haza.
 +
 +Ő egy kislány, aki itt lakik, itt edz Felsőpakonyon.\\
 +Gratulálunk Lili! Büszkék vagyunk Rád!
 +
 +**Tóth Gabriella** Sempai
 +
  
 ===== Küzdünk a bennmaradásért! ===== ===== Küzdünk a bennmaradásért! =====
  
-A Dabas-Gyón elleni meccset követően egy végletekig kiélezett, izgalmas, lapokkal teletűzdelt meccset láthattak a kilátogatók,​ hiszen a Dunakeszi elleni meccset még nagyon sokáig lehetne emlegetni, mint a szezon egyik legjobb ​meccse. Sajnos ez a legjobb jelző csak néző szempontból,​ illetve eredmény szempontból mondható el, mivel több kulcsjátékosunk is kidőlt a sorból. Van aki sérülés, volt aki eltiltás miatt. No de tényleg a pozitív résznél maradva, egy olyan meccset sikerült megnyernünk ahol az ellenfél korán vezetést szerzett, mi pedig mentünk az eredmény után, és ez az eredmény az 1:1-es félidő után (Fülöp Tamás révén sikerült egyenlítenünk) a mérkőzés második felében ért be, ahol Kmetykó Kevin révén megszereztük a vezető gólt, ami végül kiderült, a győztes gólt jelentette. E parázs meccs után, sok-sok hiányzóval utaztunk el Törtelre, ahol sajnos a tavaszi fél szezon legrosszabb eredményét ​értük el, 4:0-s hazai siker született.\\ +A Dabas-Gyón elleni meccset követően egy végletekig kiélezett, izgalmas, lapokkal teletűzdelt meccset láthattak a kilátogatók,​ hiszen a Dunakeszi elleni meccset még nagyon sokáig lehetne emlegetni, mint a szezon egyik legjobb ​meccsét. Sajnosez a legjobb jelző csak néző szempontból,​ illetve eredmény szempontból mondható el, mivel több kulcsjátékosunk is kidőlt a sorból. Vanaki sérülés, volt aki eltiltás miatt. No de ténylega pozitív résznél maradva, egy olyan meccset sikerült megnyernünk,ahol az ellenfél korán vezetést szerzett, mi pedig mentünk az eredmény után, és ez az eredmény az 1:1-es félidő után (Fülöp Tamás révén sikerült egyenlítenünk) a mérkőzés második felében ért be, amikor ​Kmetykó Kevin révén megszereztük a vezető gólt, ami, mint végül kiderült, a győztes gólt jelentette. E parázs meccs után, sok-sok hiányzóval utaztunk el Törtelre, ahol sajnosa tavaszi fél szezon legrosszabb eredményét ​produkáltuk, 4:0-s hazai vereség ​született.\\ 
-Ezután viszont a csapat nem dőlhetett a kardjába, mert a bennmaradás szempontjából kritikus, nagyon fontos, kiélezett párharcok következtek. Mindjárt 1 héttel a Törteli vereség után hazai pályán azt a Dunavarsányt fogadtuk, akik ellen ősszel a bajnokság első győzelmét ünnepelhettük. Nagyon sokáig egy szoros meccset láthattunk,​ egy-egy szurkoló már a pontosztozkodást emlegette a lelátón, de hál’ istennek ​a játékosok nem így gondolták, főleg nem Veibl Viktor. Masszív csatárunk 16 perc alatt klasszikus mesterhármasával (jobbal, ballal, fejjel), és Nagy Szabolcs hajrában szerzett góljával, 4:0-ra felülmúltuk ismét a ’varsányi csapatot. Ezzel a pozitív szájízzel utaztunk, Szentendre városát szerettük volna bevenni. Szűkös keretünk miatt, illetve a tabellán elfoglalt pozíciókból kifolyólag egy nagyon szoros, kiélezett mérkőzést várt mindenki. A meccs kezdete után nem sokkal (4. percben) a hazai gárda vezetést szerzett, de ez nem törte meg a lendületünket,​ és folyamatosan rohamoztuk a hazaiak kapuját, aminek meg is lett a gyümölcs, így a félidei pihenőidőt már 1 gólos előnnyel töltöttük. A szünet után ugyanott folytatta a csapat ahol abbahagyta, és Veibl Viktor révén egy parádésés gólgazdag második félidőt láthattunk. Sorozatban a 2. mérkőzésén is mesterhármast ért el (ezt még egy gólpasszal egészítette ki), így kijelenthető,​ hogy felhúzta mostanában azt a bizonyos góllövő cipőjét. A meccs lefújása előtt a hazaiak egy szépségtapasszal még korrigáltak az eredményen,​ ami a lefújást követően 2:6-ot mutatott. Ezzel a mérkőzéssel bátran kijelenthető, ’Pakony ​bejelentkezett a bennmaradást érő helyek egyikére. A mérkőzés pikantériája,​ hogy a hazaiak nagy vendégszeretetükről akartak tanúbizonyságot tenni, félidőben tettek egy nemes ajánlatot (természetesen iróniával tele), ami úgy szólt hogy ha otthon tarthatja Szentendre mind a 3 pontot, megvendégelnek minket egy tál étellel. Természetesen elnökünknek,​ Nagy Jánosnak nem kellett több, kijelentette hogy ha elhozzuk a 3 pontot, ő fogja megvendégelni a csapatot a következő mérkőzésen. Így tehát nem csak 3 ponttal, de egy ebéddel is gazdagabb lett a csapat.\\ +\\ 
-Eredmények:​\\+Ezután viszont a csapat nem dőlhetett a kardjába, mert a bennmaradás szempontjából kritikus, nagyon fontos, kiélezett párharcok következtek. Mindjárt 1 héttel a Törteli vereség után hazai pályán azt a Dunavarsányt fogadtuk, akik ellen ősszel a bajnokság első győzelmét ünnepelhettük. Nagyon sokáig egy szoros meccset láthattunk,​ egy-egy szurkoló már a pontosztozkodást emlegette a lelátón, de hála Istennek ​a játékosok nem így gondolták, főleg nem Veibl Viktor. Masszív csatárunk 16 perc alatt klasszikus mesterhármasával (jobbal, ballal, fejjel), és Nagy Szabolcs hajrában szerzett góljával, 4:0-ra felülmúltuk ismét a ’varsányi csapatot. Ezzel a pozitív szájízzel utaztunk, Szentendre városát szerettük volna bevenni. Szűkös keretünk miatt, illetve a tabellán elfoglalt pozíciókból kifolyólagegy nagyon szoros, kiélezett mérkőzés várt mindenki. A meccs kezdete után nem sokkal (4. percben) a hazai gárda vezetést szerzett, de ez nem törte meg a lendületünket,​ és folyamatosan rohamoztuk a hazaiak kapuját, aminek meg is lett a gyümölcse, így a félidei pihenőidőt már 1 gólos előnnyel töltöttük. A szünet után ugyanott folytatta a csapatahol abbahagyta, és Veibl Viktor révén egy parádés és gólgazdag második félidőt láthattunk. Sorozatban a 2. mérkőzésén is mesterhármast ért el (ezt még egy gólpasszal egészítette ki), így kijelenthető,​ hogy felhúzta mostanában azt a bizonyos góllövő cipőjét. A meccs lefújása előtt a hazaiak egy szépségtapasszal még korrigáltak az eredményen,​ ami a lefújást követően 2:6-ot mutatott. Ezzel a mérkőzéssel bátran kijelenthető: Felsőpakony ​bejelentkezett a bennmaradást érő helyek egyikére. A mérkőzés pikantériája,​ hogy a hazaiak nagy vendégszeretetükről akartak tanúbizonyságot tenni, félidőben tettek egy nemes ajánlatot (természetesen iróniával tele), ami úgy szólthogy ha otthon tarthatja Szentendre mind a 3 pontot, megvendégelnek minket egy tál étellel. Természetesen elnökünknek,​ Nagy Jánosnak nem kellett több, kijelentettehogy ha elhozzuk a 3 pontot, ő fogja megvendégelni a csapatot a következő mérkőzésen. Így tehát nem csak 3 ponttal, de egy ebéddel is gazdagabb lett a csapat.\\ 
 +\\ 
 +**Eredmények:​** \\
 Felsőpakony KSE – VS Dunakeszi 2:1 (Fülöp T., Kmetykó K.)\\ Felsőpakony KSE – VS Dunakeszi 2:1 (Fülöp T., Kmetykó K.)\\
 Törteli KSK - Felsőpakony KSE 4:0\\ Törteli KSK - Felsőpakony KSE 4:0\\
 Felsőpakony KSE – Fémalk-Dunavarsány 4:0 (Veibl V. 3, Nagy Sz.)\\ Felsőpakony KSE – Fémalk-Dunavarsány 4:0 (Veibl V. 3, Nagy Sz.)\\
 Szentendre VSE - Felsőpakony KSE 2:6 (Nagy T., Fülöp T., Veibl V. 3, Budai L.)\\ Szentendre VSE - Felsőpakony KSE 2:6 (Nagy T., Fülöp T., Veibl V. 3, Budai L.)\\
-Előző ​számunkba ​ígértünk egy interjút csapatunk univerzális játékosával,​ Kovács Sándorral, a következő sorokban ezt olvashatják.\\+\\ 
 +Előző ​számunkban ​ígértünk egy interjút csapatunk univerzális játékosával,​ Kovács Sándorral, a következő sorokban ezt olvashatják.\\
 1. Hogy kerültél a Felsőpakony KSE-hez?\\ 1. Hogy kerültél a Felsőpakony KSE-hez?\\
-Egy jó barát által, aki épp Felsőpakonyon focizott még az U16-os csapatban, és az óta itt ragadtam lassan 8 éve.\\+**Egy jó barát által, aki épp Felsőpakonyon focizott még az U16-os csapatban, és az óta itt ragadtamlassan 8 éve.** \\
 2. Mik a céljaid a labdarúgásban?​\\ 2. Mik a céljaid a labdarúgásban?​\\
-Természetesen minél magasabb szinten kipróbálni magam, hogy mire lennék képes magasabb osztályban,​ de egyenlőre nem adatott meg a lehetőség,​ és magamtól nem fogom Pakonyt itt hagyni, mert ennél hangulatosabb,​ összetartóbb hellyel nem találkoztam és ez igaz a csapatra, a szurkolókra,​ és magára az egész községre.\\ +**Természetesen minél magasabb szinten kipróbálni magam, hogy mire lennék képes magasabb osztályban,​ de egyelőre nem adatott meg a lehetőség,​ és magamtól nem fogom Pakonyt itt hagyni, mert ennél hangulatosabb,​ összetartóbb hellyel nem találkoztamés ez igaz a csapatra, a szurkolókra,​ és magára az egész községre.** \\ 
-3. Mi a kedvenc posztod? Hol érzed magad igazán ​otthonosan?\\ +3. Mi a kedvenc posztod? Hol érzed magad igazán ​"otthonosan"?\\ 
-Kedvenc posztom ​elől van, ott érzem magam jól, de ha máshol kell játszani akkor más poszton próbálom a legtöbbet kihozni magamból.\\ +**Kedvenc posztom ​elöl van, ott érzem magam jól, de ha máshol kell játszaniakkor más poszton próbálom a legtöbbet kihozni magamból.** \\ 
-4. Mi volt a legkedvesebb pillanatod itt Pakonyon?​\\ +4. Mi volt a legkedvesebb pillanatod ittPakonyon?​\\ 
-Na hát ebből rengeteg van, órákat tudnék beszélni erről de talán a legkedvesebb a tavalyi bajnoki cím, de a serdülő csapattól kezdveaz ifi csapatig is rengeteg szép pillanatban lehetett részem, és sok barátot is szereztem akikre mindig lehet számítani.\\+**Na hát ebből rengeteg van, órákat tudnék beszélni errőlde talán a legkedvesebb a tavalyi bajnoki cím, de a serdülő csapattól kezdve az ifi csapatig is rengeteg szép pillanatban lehetett részem, és sok barátot is szereztemakikre mindig lehet számítani.** \\
 5. A pályafutásod alatt ki volt az a csapattárs,​ akivel a legnagyobb volt az összhang?​\\ 5. A pályafutásod alatt ki volt az a csapattárs,​ akivel a legnagyobb volt az összhang?​\\
-Itt 2 embert emelnék ki, akikkel mióta ​Pakonyra igazoltam együtt játszunk, és velük igazán megértem magam ők pedig Fülöp Tamás és Nagy Szabolcs, de szerencsére eddig nem nagyon volt akivel ne sikerült volna legalább egy kicsit megértenünk egymást. +**Itt 2 embert emelnék ki, akikkel mióta Pakonyra igazoltamegyütt játszunk, és velük igazán megértem magam. Ők pedigFülöp Tamás és Nagy Szabolcs, de szerencsére eddig nem nagyon voltakivel ne sikerült volna legalább egy kicsit megértenünk egymást.** \\
 Köszönjük Sándor, és reméljük még nagyon-nagyon sokáig boldogítod a Felsőpakony KSE szurkolóit! Köszönjük Sándor, és reméljük még nagyon-nagyon sokáig boldogítod a Felsőpakony KSE szurkolóit!
  
-A következő számban pedig a csapatunk lokálpatriótájával,​ Tóth Rolanddal közlünk egy villáminterjút.+//A következő számban pedig a csapatunk lokálpatriótájával,​ Tóth Rolanddal közlünk egy villáminterjút.\\ 
 +Hajrá Pakony!//
  
-Hajrá Pakony! 
- 
-\\ 
 **Barta Zoltán** **Barta Zoltán**
  
2019_04_apr.1555497690.txt.gz · Utolsó módosítás: 2019/04/17 12:41 szerkesztette: bavegh