Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2021_09_okt

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2021_09_okt [2021/10/16 19:42]
sfmarta [ÁLLATOK VILÁGNAPJA]
2021_09_okt [2021/10/16 19:49] (aktuális)
sfmarta [GERGELY MARGÓ GYÉMÁNTDIPLOMÁJA (módosította Éva a multkorit)]
Sor 181: Sor 181:
 Messziről kerültem ide. A Békés megyei Kunágotán születettem 1942-ben, szerény körülmények között élő család harmadik gyermekeként. Szüleimnek volt néhány hold földje, azon gazdálkodtak. Ma is eltöprengek,​ hogyan tudta szegény édesanyám kisáfárkodni abból a nagyon kevésből a taníttatásomat. Mert volt egy kis saját földjük, azonnal rosszabb lett az akkori idők szerinti, úgynevezett besorolásom,​ és az ösztöndíjam sokkal kevesebb volt a többiekénél,​ hiába is voltam jeles tanuló. De azokban az időkben így volt ez, a származás kinek hátrány, kinek előny volt. Messziről kerültem ide. A Békés megyei Kunágotán születettem 1942-ben, szerény körülmények között élő család harmadik gyermekeként. Szüleimnek volt néhány hold földje, azon gazdálkodtak. Ma is eltöprengek,​ hogyan tudta szegény édesanyám kisáfárkodni abból a nagyon kevésből a taníttatásomat. Mert volt egy kis saját földjük, azonnal rosszabb lett az akkori idők szerinti, úgynevezett besorolásom,​ és az ösztöndíjam sokkal kevesebb volt a többiekénél,​ hiába is voltam jeles tanuló. De azokban az időkben így volt ez, a származás kinek hátrány, kinek előny volt.
  
-//Asztalán albumokba szépen elrendezett családi képek sokasága idézi vissza a gyökereket,​ apró gyermeki mivoltától kezdve napjainkig. Ott sorjáznak egymás után a családi, az iskolai, fiatal és idősebb kori fotói, újságcikkek,​ melyeket Tünde lánya (aki a vecsési Bálint Ágnes Kultúrház játszóházában dolgozik!) nagy-nagy gondossággal és szeretettel készített el, hogy ne múljanak el nyomtalanul az emlékek, s egy-egy családi ünnep asztalánál felidézhetők legyenek!//+//Asztalán albumokba szépen elrendezett családi képek sokasága idézi vissza a gyökereket,​ apró gyermeki mivoltától kezdve napjainkig. Ott sorjáznak egymás után a családi, az iskolai, fiatal és idősebb kori fotói, újságcikkek,​ melyeket Tünde lánya (aki a vecsési Bálint Ágnes Kultúrház játszóházában dolgozik) nagy-nagy gondossággal és szeretettel készített el, hogy ne múljanak el nyomtalanul az emlékek, s egy-egy családi ünnep asztalánál felidézhetők legyenek!//
  
 **Mikor döntöttél arról, hogy a pedagógusi pályát választod?​** **Mikor döntöttél arról, hogy a pedagógusi pályát választod?​**
Sor 289: Sor 289:
 ====== Könyvtár ====== ====== Könyvtár ======
  
-===== Kiállítás és az Országos Könyvtári Napok a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban ​ =====+===== Kiállítás és az Országos Könyvtári Napok a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban =====
  
-Szeptember 30-án tartottuk Szentiványi Attila képző- és iparművész Az ikon története című bemutatóját és kiállítását. Bemutatkozó anyagában leírta, hogy édesapja is ikonfestő volt, melyet jómaga és bátyja vittek tovább, családi örökségként édesapjuk tanításai alapján. Az előadás alkalmával megismerkedhettünk az ikon keletkezésével,​ életútjával és betekintést nyerhettünk az ikon készítésének folyamatába. Érdekes információkkal lettünk gazdagabbak,​ amellett, hogy kipróbálhattuk a tojássalfestést is.+Szeptember 30-án tartottuk Szentiványi Attila képző- és iparművész Az ikon története című bemutatóját és kiállítását. Bemutatkozó anyagában leírta, hogy édesapja is ikonfestő volt, melyet jómaga és bátyja vittek tovább, családi örökségként édesapjuk tanításai alapján. Az előadás alkalmával megismerkedhettünk az ikon keletkezésével, ​a művész ​életútjával és betekintést nyerhettünk az ikon készítésének folyamatába ​is. Érdekes információkkal lettünk gazdagabbak,​ amellett, hogy kipróbálhattuk a tojássalfestést is.
  
-Könyvtárunk minden ​éveben ​csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvényéhez. Idén október első hetében tartó időszak alatt e rendezvény kapcsán sok színes programmal vártuk az érdeklődőket.+Könyvtárunk minden ​évben ​csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvényéhez. Idén október első hetében tartó időszak alatt e rendezvény kapcsán sok színes programmal vártuk az érdeklődőket.
  
 Ellátogattak hozzánk a helyi általános iskola 3.a osztályos tanulói osztályfőnökükkel Balázs Máriával, Bálint Ágnes munkásságával és a könyvtárhasználattal ismerkedtek meg. Ellátogattak hozzánk a helyi általános iskola 3.a osztályos tanulói osztályfőnökükkel Balázs Máriával, Bálint Ágnes munkásságával és a könyvtárhasználattal ismerkedtek meg.
Sor 301: Sor 301:
 A Dvorák Patka Pantomim Társulat előadásában,​ a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola két első osztálya - egy színházi élménnyel gazdagodott - a Békakirály című népmesét tekintették meg. A Dvorák Patka Pantomim Társulat előadásában,​ a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola két első osztálya - egy színházi élménnyel gazdagodott - a Békakirály című népmesét tekintették meg.
  
-Október 6-án a településünk ünnepségeinek bemutatására készült videót tettük elérhetővé könyvtárunk honlapján. Történelmi ​eseményeinkhez kapcsolódó,​ helyismereti,​ virtuális séta ez valójában.+Október 6-án a településünk ünnepségeinek bemutatására készült videót tettük elérhetővé könyvtárunk honlapján, mely valójában a történelmi ​eseményeinkhez kapcsolódó,​ helyismereti,​ virtuális séta.
  
 Az országos rendezvény pénteki napjának mottója “A könyvtárosok tudásátadó szerepe”. Ennek megfelelően “Internetre fel” címmel szenior korosztálynak számítógép és internethasználati oktatást tartott kollégánk Végh Béla Antal. Az országos rendezvény pénteki napjának mottója “A könyvtárosok tudásátadó szerepe”. Ennek megfelelően “Internetre fel” címmel szenior korosztálynak számítógép és internethasználati oktatást tartott kollégánk Végh Béla Antal.
2021_09_okt.1634406127.txt.gz · Utolsó módosítás: 2021/10/16 19:42 szerkesztette: sfmarta