Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2022_02_feb

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2022_02_feb [2022/02/17 10:44]
bavegh [Iskola]
2022_02_feb [2022/02/17 18:13] (aktuális)
bavegh [Önkormányzat]
Sor 23: Sor 23:
  
 ====== Önkormányzat ====== ====== Önkormányzat ======
 +
 +===== Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése =====
 +
 +A Magyar Falu program keretében 2021-ben meghirdetett //​„Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2021”// című pályázaton 4.999.045 Ft támogatásban részesült önkormányzatunk.
 +
 +Az elnyert forrásból a játszótérre 6 új játékot tudtunk beszerezni, melyek közül a mókuskerék,​ a forgó hinta és egy mérleghinta telepítése megtörtént,​ ezeket már birtokba is vehették a gyerekek.
 +
 +A projekt keretében további 3 db rugós játék is megérkezett,​ valamint önkormányzati költségvetésből egy napvitorla is beszerzésre került, melyek az önkormányzat munkatársainak közreműködésével hamarosan elhelyezésre kerülnek.
 +
 +A szezon kezdetéig lezajlanak a minden év tavaszán elvégzendő karbantartási feladatok is, többek között a homokozókban a homok cseréje, fertőtlenítése,​ valamint hamarosan megkezdődnek a 12 négyzetméteres filagória telepítésének munkálatai is.
 +
 +**Szabóné Szabó Nikoletta** \\
 +pályázatkezelési előadó
 +
 +\\
 ++ MFP logó\\
 ++ Kép a telepített játékokról,​ csak pénteken lesz meg, akkor szerelik fel a hintát.
 +
  
 ===== Gondos gazdálkodás – stabil költségvetés ===== ===== Gondos gazdálkodás – stabil költségvetés =====
Sor 192: Sor 210:
 Miért pont a farmer anyag? Mert a farmer, a retró göncök legnagyobb túlélője,​ mára klasszikussá öregedett ruhadarab lett. A divat pedig ismétli önmagát és a ’80-as években a ránk szabadult farmer inváziót követően most újra, ismét megállíthatatlannak tűnő hullámban iskolánk macibarlangjába is betört. Miért pont a farmer anyag? Mert a farmer, a retró göncök legnagyobb túlélője,​ mára klasszikussá öregedett ruhadarab lett. A divat pedig ismétli önmagát és a ’80-as években a ránk szabadult farmer inváziót követően most újra, ismét megállíthatatlannak tűnő hullámban iskolánk macibarlangjába is betört.
  
-Az idei kiállítás az eddig megszokottól eltérően kezdődött,​ hiszen tanulóink ötleteikkel pályázhattak a kiállítás témájára. A beadott ötletek alapján az előkészületi munkálatokba szorgos tanulói kezek is segítettek és létrejött a FARMERVILÁG című kiállítás,​ ahol már a tavasz közeledtét érezve, a folyosó végi macibarlangból előbújva, a barlang előkertjében üldögélve,​ mézes teát kortyolgatva élvezik a macik – természetesen farmerbe öltözve - a korai napsütést. A barlang bejáratát gondosan őrzik iskolánk maci-őrei, hogy a barlang rejtekébe a kíváncsiskodóknak - tanulóknak és vendégeknek egyaránt - megadják a belépési engedélyt, hogy megnézhessék a barlang macivarrodáját,​ ahol a farmerből készült hátizsákok is megcsodálhatók. A farmer-patchwork szőnyegen pedig ott csücsülnek a farmermellényes macikák türelmesen várva a tavasz megérkezését.+Az idei kiállítás az eddig megszokottól eltérően kezdődött,​ hiszen tanulóink ötleteikkel pályázhattak a kiállítás témájára. A beadott ötletek alapján az előkészületi munkálatokba szorgos tanulói kezek is segítettekés létrejött a FARMERVILÁG című kiállítás,​ ahol már a tavasz közeledtét érezve, a folyosó végi macibarlangból előbújva, a barlang előkertjében üldögélve,​ mézes teát kortyolgatva élvezik a macik – természetesen farmerbe öltözve - a korai napsütést. A barlang bejáratát gondosan őrzik iskolánk maci-őrei, hogy a barlang rejtekébe a kíváncsiskodóknak - tanulóknak és vendégeknek egyaránt - megadják a belépési engedélyt, hogy megnézhessék a barlang macivarrodáját,​ ahol a farmerből készült hátizsákok is megcsodálhatók. A farmer-patchwork szőnyegen pedig ott csücsülnek a farmermellényes macikák türelmesen várva a tavasz megérkezését.
  
 **Sebestyénné F. Márta** **Sebestyénné F. Márta**
 +
 +
 ===== Valentin-nap iskolánkban ===== ===== Valentin-nap iskolánkban =====
  
Sor 202: Sor 222:
 ===== Itt a farsang, áll a bál ===== ===== Itt a farsang, áll a bál =====
  
-Miről is szólhatna még a február hónap iskolánkban,​ ha nem a farsangi mulatságról. Idén sajnos a járványhelyzet miatt ismét visszafogottan kellett buliznunk. A hagyományos jelmezes bemutatók és táncok elmaradtak, de a jókedv velünk volt február 18-án egész délelőtt. Voltak, akik már kora reggel jelmezbe bújtak és úgy érkeztek az első tanórára. Akik nem voltak ennyire merészek, azok csak az iskolába ​vették fel maskarájukat. Az alsó tagozatosok osztálytermükben a tanító nénijükkel egész nap tündérként,​ harcosként,​ varázslóként igyekeztek tanulni. A felsős tanulóink többnyire szintén ezt tették, bár volt, aki a saját maga bőrében maradt és nem élt a lehetőséggel. Természetesen ismét kitett magáért néhány osztályközösség:​ A 8.b-sek vállalták a közmunkások életét erre a néhány órára, a 7.b-sek ​bolondokházába ​mindenki normálisan viselkedett,​ de...+Miről is szólhatna még a február hónap iskolánkban,​ ha nem a farsangi mulatságról. Idénsajnosa járványhelyzet miatt ismét visszafogottan kellett buliznunk. A hagyományos jelmezes bemutatók és táncok elmaradtak, de a jókedv velünk volt február 18-án egész délelőtt. Voltak, akik már kora reggel jelmezbe bújtak és úgy érkeztek az első tanórára. Akik nem voltak ennyire merészek, azok csak az iskolában ​vették fel maskarájukat. Az alsó tagozatosok osztálytermükben a tanító nénijükkel egész nap tündérként,​ harcosként,​ varázslóként igyekeztek tanulni. A felsős tanulóink többnyire szintén ezt tették, bár volt, aki a saját maga bőrében maradt és nem élt a lehetőséggel. Természetesen ismét kitett magáért néhány osztályközösség:​ A 8.b-sek vállalták a közmunkások életét erre a néhány órára, a 7.b-sek ​bolondokházában ​mindenki normálisan viselkedett,​ de
  
 Pedagógusaink közül is néhányan kihasználták ezt a napot arra, hogy a komolyságukat egy kis vidámsággal dobják fel és derűt hozzanak a mindennapok szürkeségébe. Pedagógusaink közül is néhányan kihasználták ezt a napot arra, hogy a komolyságukat egy kis vidámsággal dobják fel és derűt hozzanak a mindennapok szürkeségébe.
2022_02_feb.1645091090.txt.gz · Utolsó módosítás: 2022/02/17 10:44 szerkesztette: bavegh