Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2012_06_junijuli

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2012_06_junijuli [2012/06/22 09:27]
bavegh [Alpolgármester]
2012_06_junijuli [2018/05/03 12:00] (aktuális)
Sor 6: Sor 6:
 Szerkesztőbizottsági:​ ????  25-28 Feri Szerkesztőbizottsági:​ ????  25-28 Feri
  
-Következő lapzárta (aug-i száma): júli 26?!?!?+Következő lapzárta (aug-i száma): júli 24!!!
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
  
Sor 151: Sor 151:
 jegyző// jegyző//
  
-====== ​Alpolgármester ​======+---- 
 + 
 +**Tisztelt Ügyfeleink!** 
 + 
 +Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gyáli Városközpont átépítése miatt az okmányiroda 2012. június elsejétől augusztus 3-ig egy ideiglenes, nem akadálymentesített bejáraton keresztül közelíthető meg.  
 + 
 +Az épület átépítése miatt az Okmányiroda 2012. augusztus 6-tól augusztus 20-ig zárva tart. 
 + 
 +Ezen időpontban ócsai Okmányirodában intézhetik ügyeiket, ahol a szűk kapacitás miatt  a 29/378-504 telefonszámon előre egyeztetett időpontban fogadnak ügyfeleket.\\ 
 +(Az ócsai Okmányiroda 2012. július 30-tól augusztus 6-ig tart zárva.) 
 + 
 +A gyáli Okmányiroda 2012. augusztus 21-től 2012. októberéig a jelenlegi épülettel szemben a Somogyi Béla u.1.sz. alatt ügyeleti rendben, csökkentett kapacitásban fogad ügyfeleket (kész okmányok átvétele, bevont, és visszaadható okmányok, rendszámok átvétele, hatósági bizonyítványok kiállítása stb.)\\ 
 +A gépjármű eladások bejelentését postai úton szíveskedjenek megtenni. 
 + 
 +Tájékoztatjuk önöket továbbá, hogy új okmányok kiállítása,​ gépkocsival kapcsolatos ügyintézés céljából bármely okmányiroda felkereshető.  
 + 
 +Az építkezéssel kapcsolatos kellemetlenségekért megértésüket köszönjük. 
 + 
 +//​Polgármesteri Hivatal// 
 + 
 +---- 
 + 
 +**Tüdőszűrés 2012** 
 + 
 +Tisztelettel értesítjük a lakosságot,​ hogy 2012. augusztus 30.-tól szeptember 4.-ig Felsőpakony település területén tüdőszűrést tartunk.\\ 
 +**Az idei évben a járványügyi helyzetre való tekintettel az ÁNTSZ vezetője elrendelte a kötelező tüdőszűrő vizsgálat elvégzését a harminc év feletti lakosság körében.**\\ 
 +Saját részemről mindenkit arra kérnék, hogy ne a kötelezőség miatt vegyen részt a vizsgálaton,​ hanem azért mert a TBC egy fertőző betegség, melyet mindannyiunk érdeke megfékezni. Ezen felül a vizsgálattal más légzőszervi megbetegedések felfedezésének aránya is jelentős (COPD, asthma, emphysema, daganatok), a korai felismeréssel pedig sokszor megakadályozható a súlyosabb betegség kialakulása. 
 + 
 +__Néhány technikai információ:​__\\ 
 +A szűrés gyors és fájdalommentes. 18 éves kor alatt csak a XIX. kerületi gondozóban végzik el a szűrést. 18 éves kor felett mindenkit várunk. Felső korhatár nincs. Kérjük a Taj kártyáját,​ és személyi igazolványát mindenki hozza magával. 
 + 
 +**A tüdőszűrés ingyenes!**\\ 
 +Helye: Felsőpakony Szabó Magda Könyvtár\\ 
 +Ideje: **2012. augusztus 30.** (12.00-18.00);​** 31.** (08.00-14.00);​\\ 
 +**szeptember 03.** (12.00-18.00);​ **04.** (08.00-14.00)\\ 
 +Mindenkit szeretettel várunk!\\ 
 +//A szűrőállomás nevében: Szalai Gyula// 
 + 
 +---- 
 + 
 +**MÁV – Mi kérdeztünk,​ ők válaszoltak II.** 
 + 
 +Ezúton tájékoztatom a Tisztelt felsőpakonyi Utazóközönséget,​ hogy a 2012. március 26-án és 27-én bekövetkezett,​ 7.24 órakor induló személyvonattal kapcsolatos utaslemaradás tárgyában 2012. április 2-án levelet írtam a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,​ Infrastruktúráért Felelős Államtitkársága részére. Levelemben kértem, hogy lehetőség szerint érdemben vizsgálják ki az esetet és szíveskedjenek intézkedni az elfogadható szintű szolgáltatás biztosítása felől a 142. számú vasútvonal vonatkozásában. Megkeresésemhez csatoltam a vonatról lemaradt utasok által rendelkezésemre bocsátott fényképeket is, melyeken egyértelműen látszik a probléma. Levelemre 2012. május 10-én válasz érkezett, amelyet most Önök is elolvashatnak. A fényképeket ezúton is megköszönöm,​ és továbbra is megkérem a Tisztelt Utasokat, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben lehetőség szerint dokumentálják az eseményt, és küldjék el a fotókat, videókat részemre. **E-mail: horvath.gergely@felsopakony.hu** 
 + 
 +//​Tisztelettel:​ Horváth Gergely alpolgármester//​ 
 + 
 +----- 
 + 
 +====== ​Válaszok a Rikkancsra ​====== 
 + 
 +**A polgármester válasza a Rikkancsban megjelent cikkekre** 
 + 
 +Mint azt ahogyan már az előző önkormányzati lapban leírtam, nem kívánok tovább foglalkozni a krematórium ügyével, hiszen azt a lakosság egy részének akaratát figyelembe véve, a jogszabályok adta lehetőségek szerint rendeztük és rendezzük. **Az új szabályozási tervet a lakosság akaratának figyelembe vételével alakítjuk ki.** 
 + 
 +A Rikkancsban foglalt, nem egészen valósághűen megfogalmazott,​ elferdített állításokra a Képviselő-testület nevében is szeretnék reagálni.  
 + 
 +**A hulladékégető megvalósításával kapcsolatosan ismételten kijelentem, hogy hulladékégető létesítését a településünkön nem terveztük és nem is tervezzük.** A település tulajdonát képező volt honvédségi bázis hasznosítása ügyében valóban történtek informális jellegű tájékozódások,​ hiszen egy cég képviselői megkeresték Önkormányzatunkat,​ hogy abban az esetben, ha lehetőség nyílna egy hulladékkezelő megépítésére Felsőpakony és Ócsa határán, akkor a bázist értékesíteni kívánnánk-e a kiszolgáló létesítmények megépítésére. Az ügy tárgya azért nem került nyilvánosságra,​ mert a projekt létrehozásával kapcsolatos intézkedések iratanyaga a cég kérésére titkosítva lettek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lakosság bevonása nélkül el lehetne kezdeni egy ilyen projektet. Amennyiben az ügy megvalósíthatónak látszódott volna, úgy a pontos és részletes információk birtokában,​ a lakosság véleményének kikérésével folytatjuk a további tárgyalásokat. Az üggyel azért foglalkozott az Önkormányzat vezetősége és képviselő-testülete,​ mert úgy gondoltuk, hogy a bázisért kapott jelentős pénzeszközzel ki tudjuk váltani a településre nehezedő és kezelhetetlen megörökölt adósságot,​ amelyet az előző vezetőségnek köszönhetünk.  
 + 
 +A 2002-es önkormányzati választáson azért nem indultam a polgármesteri tisztségért,​ mert úgy gondoltam, hogy a falu életét megnyugtatóan rendeztem. Adósságot egyáltalán nem hagytam magam mögött, csak azonnal felhasználható,​ több tízmillió forintos pénzállományt. Azt gondoltam, hogy nyugodtan pihenhetek, hiszen a település egyenesben van, és ez így is marad. Mint azt Önök is tapasztalják,​ 2002-t követően ez nem így folytatódott. A megválasztott vezetők nem tudtak megbirkózni a feladatokkal,​ és nem tudtak jól élni a rájuk bízott lehetőségekkel. Csak egy kusza önkormányzati és egy ellehetetlenülő pénzügyi rendszert hagytak hátra. Cselekedeteiket sem megfontoltnak sem gazdaságosnak nem nevezhetjük.  
 + 
 +Valójában én sem gondoltam, hogy a lakosság kérésére vissza kell ülnöm a polgármesteri székbe, amelyben mai napig is küszködök-küszködünk a mindennapi megélhetésért. Az Önkormányzat számára a csőd mindennapos vendég, nem is biztos, hogy elkerülhetjük. **Kinek is köszönhető mindez? …** 
 + 
 +2002. és 2010. között a rendezvényeken miért nem vettem részt? Meghívó nélkül nem szokásom mindenhol megjelenni.  
 + 
 +A Rikkancsban megjelenő cikkekben csak az író számára fontos, és az ő szemszögéből figyelembe vehető állításokat fogalmaz meg, az ügyek lényegi részét nem fedi fel. Csak részinformációkkal szolgál, amelyek arra adhatnak lehetőséget az olvasónak, hogy kételkedjen,​ vajon kinek lehet igaza. ​  
 + 
 +Mint a település polgármestere kijelentem, hogy azok az intézkedések,​ amelyeket eddig megtettünk csak és kizárólag a település érdekeit szolgálja, még akkor is, ha ezek az intézkedések egy-egy ember munkaviszonyába kerültek. Ezzel is megakadályozva a település vagyonával való felelőtlen gazdálkodás terén történ szabálytalanságokat.  
 + 
 +A község érdekében hozott cselekedetek úgy is igazolják az önkormányzat jelenlegi vezetőinek,​ képviselő-testületének munkáját. A települést a nyomor szélére taszító volt vezetők cselekedeteit pedig a választópolgárok minősítették 2010. október 3. napján.  
 + 
 +Tisztelt Felsőpakonyi Lakosok! A megválasztott vezetők és képviselő-testületi tagok irányába a bizalmuk töretlen lehet. Az a néhány felsőpakonyi lakos, akik úgy gondolják, hogy feltétlen muszáj az általuk elképzelt elgondolásokat végrehajtani,​ csak a mocskolódáshoz,​ a félretájékoztatáshoz,​ a propagandához értenek. Ez viszont nem a település épüléséhez,​ szépüléséhez,​ összetartásához vezet, hanem a település lakosainak megosztásához. Egyetlen egy közösség sem engedheti meg magának, hogy több irányba húzzon szét, pláne nem Felsőpakony. Így nem lehet célokat elérni. 
 + 
 +A közeljövőben tervezett közmeghallgatáson,​ - melynek időpontját közöljük Önökkel -, mindenkinek lehetősége lesz a megválaszolásra váró kérdéseit feltenni. Remélem, hogy válaszadás után mindenkiben megnyugtatóan rendeződnek a felmerült kételyek, és nem lesznek partnerei a Rikkancs újságban megjelenő cikkek íróinak. 
 + 
 +Megköszönöm a település Lakóinak, hogy a közölt cikkemet elolvasták. Ezen cikk megírásával kieső időmet behozva, folytatom a település fennmaradásáért és az itt élők nyugalmáért folytatott munkámat. 
 + 
 +//​Köszönettel:​\\ 
 +Sztancs János\\  
 +polgármester//​ 
 + 
 +----
  
 **FJE - FELSŐPAKONY JŐVŐJÉT ELÁSTÁK ?** **FJE - FELSŐPAKONY JŐVŐJÉT ELÁSTÁK ?**
Sor 245: Sor 325:
 **Újszülöttek:​** **Újszülöttek:​**
  
-Babai János 05.07\\ +Babai János 05.07.\\ 
-Boros Kiara Ivett 05.17\\ +Boros Kiara Ivett 05.17.\\ 
-Molnár Zsófi ​ 05.21\\ +Molnár Zsófi ​ 05.21.\\ 
-Ádámku Nimród Csanád 05.22\\ +Ádámku Nimród Csanád 05.22.\\ 
-Lefkovits Andrea 05.27\\ +Lefkovits Andrea 05.27.\\ 
-Gunics Amira Hanna 05.31+Gunics Amira Hanna 05.31.
  
 ---- ----
Sor 278: Sor 358:
 **Év végi programok az iskolában** **Év végi programok az iskolában**
  
-A májusi hónap elsősorban miről is szólhatna másról, mint az Édesanyákról. Minden évfolyamon minden osztály megemlékezett Róluk, és szebbnél szebb megható műsorral ajándékozták meg őket egy kis virág és a maguk készítette apró ajándék mellett.\\ +A májusi hónap elsősorban miről is szólhatna másról, mint az Édesanyákról. Minden évfolyamon minden osztály megemlékezett Róluk, és szebbnél szebb megható műsorral ajándékozták meg őketegy kis virág és a maguk készítette apró ajándék mellett.\\ 
-Természetesen a látványokban gazdag 3 D-s mozit sem lehetett kihagyni e szép tavaszi hónapban, melyre mindig számos jelentkező akad. Erika néni ismét megszervezte az Aréna Plázába ​a filmnézést, melynek címe ezúttal a Hubble volt.\\+Természetesen a látványokban gazdag 3 D-s mozit sem lehetett kihagyni e szép tavaszi hónapban, melyre mindig számos jelentkező akad. Erika néni ismét megszervezte ​a filmnézést ​az Aréna Plázába, melynek címe ezúttal a Hubble volt.\\
 Zacher Gábor újra vendége volt iskolánknak,​ és mint minden alkalommal, a 6. osztályos tanulóknak tartott előadást a drog problémákkal kapcsolatban.\\ Zacher Gábor újra vendége volt iskolánknak,​ és mint minden alkalommal, a 6. osztályos tanulóknak tartott előadást a drog problémákkal kapcsolatban.\\
 Magdi néni az apróságaival egy szombati napon Családi Napot szervezett a szülőkkel együtt, ami remek időtöltésnek bizonyult. ​ Az iskola pedagógusai pedig szintén egy májusi szombat alkalmával a Pakonyi Polgárőr Egylet ​ által rendezett Házavató és Családi Napon vettek ​ részt, ahol a Főzőversenyen a 2. díjat zsebelhették be.\\ Magdi néni az apróságaival egy szombati napon Családi Napot szervezett a szülőkkel együtt, ami remek időtöltésnek bizonyult. ​ Az iskola pedagógusai pedig szintén egy májusi szombat alkalmával a Pakonyi Polgárőr Egylet ​ által rendezett Házavató és Családi Napon vettek ​ részt, ahol a Főzőversenyen a 2. díjat zsebelhették be.\\
 A június hónap jól indult a 6.a osztályos tanulók számára, hiszen egy fantasztikus hajókirándulás részesei lehettek, melyet osztályfőnökük,​ Riegel Ági néni szervezett számukra.\\ A június hónap jól indult a 6.a osztályos tanulók számára, hiszen egy fantasztikus hajókirándulás részesei lehettek, melyet osztályfőnökük,​ Riegel Ági néni szervezett számukra.\\
-Az elkövetkezendő néhány nap a búcsúzó ​Nyolcadikosainkról ​szólt, hiszen több napos kiránduláson vehettek részt, majd jött a Bankett, a Szerenád, a Bolondballagás,​ és végül a felejthetetlen ’igazi elBallagás’ a Herman Ottó Általános Iskolából. Sok sikert kívánunk Nekik a középiskola elvégzéséhez! Reméljük, mindenki derekasan megállja majd a helyét!\\+Az elkövetkezendő néhány nap a búcsúzó ​nyolcadikosainkról ​szólt, hiszen több napos kiránduláson vehettek részt, majd jött a Bankett, a Szerenád, a Bolondballagás,​ és végül a felejthetetlen ’igazi elBallagás’ a Herman Ottó Általános Iskolából. Sok sikert kívánunk Nekik a középiskola elvégzéséhez! Reméljük, mindenki derekasan megállja majd a helyét!\\
 A 2011-2012-es tanév utolsó napjaiban a diákok a megérdemelt kirándulásaikon pihenhették ki éves fáradalmaikat. \\ A 2011-2012-es tanév utolsó napjaiban a diákok a megérdemelt kirándulásaikon pihenhették ki éves fáradalmaikat. \\
 Az osztályok többsége Sástó, Kecskemét, Csobánka, illetve Lajosmizse szépségeit csodálhatta meg, de voltak, akik Siófok, Eger és Szilvásvárad látványosságaiban gyönyörködhettek. Mindenki felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb e néhány nap alatt.\\ Az osztályok többsége Sástó, Kecskemét, Csobánka, illetve Lajosmizse szépségeit csodálhatta meg, de voltak, akik Siófok, Eger és Szilvásvárad látványosságaiban gyönyörködhettek. Mindenki felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb e néhány nap alatt.\\
-A Tanévzáró előtti utolsó két nap a helyben szervezett programokról és a Futóversenyről szóltak. A versenyen, mely a Somogyi ​Pályán ​zajlott, indulhattak a gyerekek hosszútáv futásban, 60 méteres rövidtávon,​ illetve váltófutásban is. Számos oklevelet osztottunk ki a sok versenyző között. Gratulálunk ​Mindenkinek, aki haza vihetett egyet, vagy akár többet is! Levezetésként a gyönyörű műfüves pályán focizhattak a lelkes labdarúgók,​ melyek között lányok is akadtak szép számmal. Az alsó tagozatos tanulók közül sokan biciklitúrán, lovas kocsikázáson,​ pizzázáson,​ vagy Kalandparki ​szórakozáson vettek részt. ​+A Tanévzáró előtti utolsó két nap a helyben szervezett programokról és a Futóversenyről szóltak. A versenyen, mely a Somogyi-pályán ​zajlott, indulhattak a gyerekek hosszútáv futásban, 60 méteres rövidtávon,​ illetve váltófutásban is. Számos oklevelet osztottunk ki a sok versenyző között. Gratulálunk ​mindenkinek, aki haza vihetett egyet, vagy akár többet is! Levezetésként a gyönyörű műfüves pályán focizhattak a lelkes labdarúgók,​ melyek között lányok is akadtak szép számmal. Az alsó tagozatos tanulók közül sokan bicikli- vagy gyalogtúrán, lovas kocsikázáson,​ pizzázáson,​ vagy kalandparki ​szórakozáson vettek részt. ​
  
 A Herman Ottó Általános Iskolában egész évben programok sokasága várta a gyerekeket, és reméljük, mindenki szívesen gondol vissza az elmúlt tanévre. Pedagógusaink jövőre is biztosan mindent elkövetnek azért, hogy a tanulás mellett a szórakozás is helyet kapjon az iskolában.\\ A Herman Ottó Általános Iskolában egész évben programok sokasága várta a gyerekeket, és reméljük, mindenki szívesen gondol vissza az elmúlt tanévre. Pedagógusaink jövőre is biztosan mindent elkövetnek azért, hogy a tanulás mellett a szórakozás is helyet kapjon az iskolában.\\
Sor 408: Sor 488:
  
 //Durkó Éva - FJE// //Durkó Éva - FJE//
- 
----- 
- 
-**NÉPSZAVAZÁS FELSŐPAKONYBAN** 
- 
-**708 db. aláírás leadásával megnyílt az út az ügydöntő népszavazás előtt.** 
- 
-Az aláírók kivívták a jogot, hogy Felsőpakony lakói maguk dönthessék el: épüljön e krematórium és szemétégető (hulladéklerakó,​ hulladékkezelő) a falu közigazgatási területén. 
- 
-//​Felsőpakony Jövőjéért Egyesület - Durkó Éva és id. Pekker György// 
- 
-**//​SZERETETTEL ÉS ŐSZINTE HÁLÁVAL KÖSZÖNJÜK ALÁÍRÁSGYŰJTŐINKNEK ÉS TÁMOGATÓINKNAK A KITARTÓ ÉS KEMÉNY MUNKÁT, A LAKOSSÁGNAK PEDIG A BIZALMAT, AZ ERŐT ÉS HITET ADÓ BÍZTATÁST!//​** 
  
 ---- ----
Sor 428: Sor 496:
 Tudom, nem mindenki szereti a földet, mint én, nincs mindenkinek szüksége arra, hogy legalább egy köténykényi kis konyhakertje legyen, és ott bóklásszon a nap szinte minden órájában. Én ezt láttam a szüleimtől,​ de a szomszédaim-tőlem jóval idősebbek- is ezt teszik.\\ Tudom, nem mindenki szereti a földet, mint én, nincs mindenkinek szüksége arra, hogy legalább egy köténykényi kis konyhakertje legyen, és ott bóklásszon a nap szinte minden órájában. Én ezt láttam a szüleimtől,​ de a szomszédaim-tőlem jóval idősebbek- is ezt teszik.\\
 No, de nem a saját kertem a lényeg. Az bánt engem, hogy van olyan általam különben nagyon becsült utcatársunk,​ aki nagyon-nagyon elhanyagolja a portája elejét. Nem magányos, idős emberekről van szó! Nem a fűnyíró a lényeg, mert csak az árok és a kerítés közti részről kellene a félderékig érő gazt kihúzogatni.\\ No, de nem a saját kertem a lényeg. Az bánt engem, hogy van olyan általam különben nagyon becsült utcatársunk,​ aki nagyon-nagyon elhanyagolja a portája elejét. Nem magányos, idős emberekről van szó! Nem a fűnyíró a lényeg, mert csak az árok és a kerítés közti részről kellene a félderékig érő gazt kihúzogatni.\\
-Kedves ​lakótársam! Meg kellene próbálni így eső után nekilátni a dolognak. Nem más kedvéért, de meglátják,​ jóleső érzés úgy a kapu felé közeledni, hogy nem birizgálja ​gaz a lábat.+Kedves ​lakótársaim! Meg kellene próbálni így eső után nekilátni a dolognak. Nem más kedvéért, de meglátják,​ jóleső érzés úgy a kapu felé közeledni, hogy nem birizgálja gaz a lábait.
  
 //Aki a virágot szereti (név a szerkesztőségben)//​ //Aki a virágot szereti (név a szerkesztőségben)//​
Sor 436: Sor 504:
 **Darumadár Nyugdíjas Klub májusi és júniusi pillanatai** **Darumadár Nyugdíjas Klub májusi és júniusi pillanatai**
  
-Még az április végéről a múlt havi Agorában írtam, mivel a lapzárta előbb volt. \\+Még az április végéről a múlt havi Agorában ​nem írtam, mivel a lapzárta előbb volt. \\
 Április 26-án a Turay bérletesek Édith Piaf c. fantasztikus műsorát láthatták Varga Klára előadásában.\\ Április 26-án a Turay bérletesek Édith Piaf c. fantasztikus műsorát láthatták Varga Klára előadásában.\\
 Április 27-én Gyálon kistérségi találkozón vettünk részt. Szép műsorokkal szórakoztattak bennünket a térség meghívott énekkarai. Este fél 8-ig tartott a műsor, utána zenés-táncos este lett volna, de a mi kis csapatunk elfáradt és hazajött. Azért jól éreztük magunkat.\\ Április 27-én Gyálon kistérségi találkozón vettünk részt. Szép műsorokkal szórakoztattak bennünket a térség meghívott énekkarai. Este fél 8-ig tartott a műsor, utána zenés-táncos este lett volna, de a mi kis csapatunk elfáradt és hazajött. Azért jól éreztük magunkat.\\
Sor 446: Sor 514:
 Május 19-én Gyálon, az „Azt a ragyogóját...” c. műsort több klubtagunk nézte meg.\\ Május 19-én Gyálon, az „Azt a ragyogóját...” c. műsort több klubtagunk nézte meg.\\
 Május 22-én 49 fővel Tiszakécskére mentünk. Szuper fürdésen vettünk részt, mindenki jól megáztatta fáradt tagjait, mivel a kertben már jól lehet kapirgálni,​ s ahogy „fiatalodunk”,​ úgy többet kell masszírozgatni fájó testrészeinket,​ amit ebben a fürdőben mindenki megtehet.\\ Május 22-én 49 fővel Tiszakécskére mentünk. Szuper fürdésen vettünk részt, mindenki jól megáztatta fáradt tagjait, mivel a kertben már jól lehet kapirgálni,​ s ahogy „fiatalodunk”,​ úgy többet kell masszírozgatni fájó testrészeinket,​ amit ebben a fürdőben mindenki megtehet.\\
-Május 23-án az énekkar meghívást kapott a Polgárőr- napra, amelyet szép énekkel teljesített is. Több klubtagunk finom süteményeket sütött, ajándékba a megnyitóra. Aki elment, finom ebéddel vendégelték meg, a halászteleki nyugdíjas énekkar is jól érezte magát.\\+Május 23-án Ócsán, Konkoly Nóra fotóművész kiállítását nézte meg tagságunk több tagja.\\ 
 +Május 26-án az énekkar meghívást kapott a Polgárőr-napra,​ amelyet szép énekkel teljesített is. Több klubtagunk finom süteményeket sütött, ajándékba a megnyitóra. Aki elment, finom ebéddel vendégelték meg, a halászteleki nyugdíjas énekkar is jól érezte magát.\\
 Május 31-én vezetőségi ülés, énekkar és klubnap volt. \\ Május 31-én vezetőségi ülés, énekkar és klubnap volt. \\
 Június 5-én Gergelyné Margó és Kalasné Eszter festménykiállításán vettünk részt, szép számmal. A képeket Fegyó tanár úr értékelte,​ és a „LÁNYOK” munkásságát is, minket pedig a művek gyönyörködtettek. Fantasztikus munkákat tekinthettünk meg. Margót és Esztert virággal köszöntötte Lőrentei Erzsike, és persze még nagyon sokan. A kiállítás végén szülinapi zsúrt is rendezett a két igen-igen tehetséges festőművész,​ akikre nagyon büszkék vagyunk.\\ Június 5-én Gergelyné Margó és Kalasné Eszter festménykiállításán vettünk részt, szép számmal. A képeket Fegyó tanár úr értékelte,​ és a „LÁNYOK” munkásságát is, minket pedig a művek gyönyörködtettek. Fantasztikus munkákat tekinthettünk meg. Margót és Esztert virággal köszöntötte Lőrentei Erzsike, és persze még nagyon sokan. A kiállítás végén szülinapi zsúrt is rendezett a két igen-igen tehetséges festőművész,​ akikre nagyon büszkék vagyunk.\\
Sor 466: Sor 535:
 Születése óta Felsőpakonyon él, nagyon sok embert ismer, őt is ismerik. Megkérdeztem,​ mikor kezdett társadalmi munkát végezni, a közösségért dolgozni. - Ebben nőttem fel, hiszen apukám is mindig tevékenykedett. Szabadidejét a sportkör, majd a nyugdíjas klub programjainak szervezésére áldozta. Mellette természetes volt, amibe tudtam, bekapcsolódtam – hangzott a válasz.\\ Születése óta Felsőpakonyon él, nagyon sok embert ismer, őt is ismerik. Megkérdeztem,​ mikor kezdett társadalmi munkát végezni, a közösségért dolgozni. - Ebben nőttem fel, hiszen apukám is mindig tevékenykedett. Szabadidejét a sportkör, majd a nyugdíjas klub programjainak szervezésére áldozta. Mellette természetes volt, amibe tudtam, bekapcsolódtam – hangzott a válasz.\\
 Marika a Polgárőr Egylet és a Vöröskereszt aktív, míg a Darumadár Nyugdíjas Egyesület pártoló tagja, de aki ismeri, az tudja róla, hogy „keret nélkül” is szívesen tevékenykedik a környezetében élőkért. Legyen az faültetés,​ szemétszedés,​ vagy közreműködés egy-egy rendezvényen. Kérés nélkül segít a rászorulóknak. Nyitott szemmel jár a településen,​ s ha segítségre szoruló gyereket vagy családot lát, igyekszik – vöröskeresztes társaival együtt – megtalálni a támogatás módját.\\ Marika a Polgárőr Egylet és a Vöröskereszt aktív, míg a Darumadár Nyugdíjas Egyesület pártoló tagja, de aki ismeri, az tudja róla, hogy „keret nélkül” is szívesen tevékenykedik a környezetében élőkért. Legyen az faültetés,​ szemétszedés,​ vagy közreműködés egy-egy rendezvényen. Kérés nélkül segít a rászorulóknak. Nyitott szemmel jár a településen,​ s ha segítségre szoruló gyereket vagy családot lát, igyekszik – vöröskeresztes társaival együtt – megtalálni a támogatás módját.\\
-Marika azt is elmondta, hogy a temetési ügyintézést sem a pénzért vállalta, hanem azért, hogy az embereknek életük legnehezebb pillanatában tudjon segíteni. /Ezt szeretett édesapja elvesztésekor határozta el./+Marika azt is elmondta, hogy a temetési ügyintézést sem a pénzért vállalta, hanem azért, hogy az embereknek életük legnehezebb pillanatában tudjon segíteni. /Ezt szeretett édesapja elvesztésekor határozta el./ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 A település lakói nevében köszönjük Füzi Annamáriának az önzetlen, fáradhatatlan munkát! Kívánjuk, hogy még sok-sok éven keresztül tudjon erőben, egészségben a családjának és embertársainak örömet szerezni. A település lakói nevében köszönjük Füzi Annamáriának az önzetlen, fáradhatatlan munkát! Kívánjuk, hogy még sok-sok éven keresztül tudjon erőben, egészségben a családjának és embertársainak örömet szerezni.
  
2012_06_junijuli.1340350039.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:55 (külső szerkesztés)