Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2013_08_okt

Ez a dokumentum egy előző változata!


Felsőpakonyi Agora

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója - XXIII. évf. 8. szám, 2013. október

Lapzárta: október 3

Szerkesztőbizottsági: október 10 13.30


Következő lapzárta:


Fedlap


Fedbelső


Önkormányzat

Hulladékgyűjtés októbertől péntekenként

2013. október 1-től változik a hulladékszállítás rendje: Felsőpakonyon az eddig megszokott szerdai nap helyett pénteki napon kerül begyűjtésre a háztartási hulladék. Kérjük, hogy a megadott napon reggel 6 óráig szíveskedjenek a kukákat az ingatlanok elé kihelyezni, hogy az autó korai elhaladása miatt ne maradjon hulladék az utcán.


Figyelem! A támogatás utalásához szükséges ellenőrizni az ügyfél-nyilvántartási adatokat!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az egységes területalapú támogatást igénylő gazdák figyelmét arra, hogy az előlegfizetés zökkenőmentes utalása érdekében szükséges ellenőrizni a Hivatal számára megadott minden elérhetőséget, különös tekintettel az e-mail címre valamint a belföldi fizetési számlaszám érvényességre.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett adatokban bekövetkezett változásokat a természetes személyeknek (őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak) a G1010-01 jelű „Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem – természetes személyek számára” elnevezésű, míg nem természetes személyeknek (gazdasági társaságok, egyéb szervezetek) a G1020-01 jelű „Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem – nem természetes személyek számára” elnevezésű nyomtatványon lehet megtenni. A nyomtatványok elérhetőek a www.mvh.gov.hu honlapon.


KIVONAT A 2013. SZEPTEMBER 11. NAPJÁN MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSRŐL

  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87. § (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2013. I. félévi költségvetési beszámolóját, annak mellékleteit elfogadja. A beszámoló az alábbi sarokszámokat tartalmazza: (Önkormányzat: 165.081 ezer Ft szakfeladaton elszámolt bevétel, 172.333 ezer Ft szakfeladaton elszámolt kiadás), (Polgármesteri Hivatal: 41.092 ezer Ft szakfeladaton elszámolt bevétel, 41.004 ezer Ft szakfeladaton elszámolt kiadás), (Mesevár Napköziotthonos Óvoda 37.661 ezer Ft szakfeladaton elszámolt bevétel, 37.665 ezer Ft szakfeladaton elszámolt kiadás), (Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház: 7.443 ezer Ft szakfeladaton elszámolt bevétel, 7.385,- e Ft szakfeladaton elszámolt kiadás)
  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a megyei önkormányzati tartalékról és a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló 2013. évi kiegészítő támogatásáról szóló 39/2013. (VII. 31.) BM rendelet 2. §-a alapján működőképességet szolgáló támogatás iránt kérelmet nyújt be.
  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Délegyháza Községgel és a Taksony Nagyközséggel történő közös Önkormányzati Társulás létrehozását megfontolja, azonban az Alapító okirat aláírása előtt még más hulladékgazdálkodási szervezet/társulat ajánlatát is megkéri. A képviselő-testület a rendelkezésére bocsájtott társulási megállapodás okiratát megtárgyalja, és a csatlakozásról később dönt.
  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Márai Sándor utca és a Balassi Bálint utca sarkán elhelyezendő 1 db közvilágítási lámpa, továbbá a Vecsési dűlőn (079/2 hrsz-ú) önkormányzati úton 3 db közvilágítási lámpa elhelyezésére árajánlatot kér. A testület felhatalmazza a polgármestert, hogy vizsgálja meg az árajánlatot követően, hogy a költségvetés lehetővé teszi e az imént felsorolt közvilágítási lámpák részben, vagy teljes egészében történő elhelyezését. A testület az árajánlatok rendelkezésre állásakor hagyja jóvá a kivitelezésre vonatkozó szerződés megkötését.
  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az .A.S.A. Magyarország Kft. 2013. szeptember 05-én tett ajánlatát elfogadja, a közszolgáltatási szerződését 2013. december 31. napjáig meghosszabbítja. A testület a következő ürítési díjakat hagyja jóvá: 60 l edény egyszeri ürítési díja: 215 Ft/ürítés + ÁFA, 110/120 l edény egyszeri ürítési díja: 281 Ft/ürítés + ÁFA, 240 l edény egyszeri ürítési díja: 487 Ft/ürítés + ÁFA. A Testület vállalja, hogy 2013. IV. negyedévére vonatkozóan az Önkormányzat által fizetendő díj a Szolgáltató részére 1.245.000 Ft + ÁFA. A képviselő-testület vállalja, hogy az imént említett díjat biztosítja a költségvetésében havi 415 ezer Ft + Áfa erejéig.
  • Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 2013. évi közmeghallgatás időpontját 2013. október 11. péntek 17 órában határozza meg. Helyszíne az általános iskola aulája. A testület felkéri a polgármestert, hogy intézkedjen a közmeghallgatás időpontjának kihirdetéséről.

Tisztelettel:
Horváth Gergely
alpolgármester


Óvoda


Iskola

Hétvégén kapjuk az anyagot!!!


Katolikus

Ha itt lettél volna

Szeptember hónap csodálatosan szép eseményei felejthetetlenek maradnak azoknak, akik részesei voltak.

Szeptember 7-én Lúdasszállásra zarándokoltunk Tóth Zoltán testvérünk emlékével. Meghívást kaptunk Tóth Kálmán, Zoli bácsi bátyjától a VADÁSZOK védőszentjének búcsújára. A vadászkápolnánál tartott szentmisét Bábel Balázs kalocsai érsek úr celebrálta. Megáldott az elhunyt vadászok emlékére egy gyönyörű kopjafát, és láthattunk egy elejtett szarvasbikát, ami szintén meg lett áldva. Ökörsütésben is részünk volt. A fogadás és a vendéglátás magas fokú szeretetről tanúskodott. Áldja meg a jó Isten Kálmán testvérünket.
Következő vasárnap, 15-én a templomunk búcsúját, a a „Fájdalmas Anyát ünnepeltük”. Id. Hegedűs Mihálynét köszöntöttük, megköszönve eddigi fáradságot nem ismerő munkáját. Kívánjuk, hogy még sokáig tudjon közöttünk lenni és jó egészségnek örvendjen szerettei körében.
Szeptember 22.: Országos Máriás csoportok találkozója Gyöngyösön. Itt a Fájdalmas Anya búcsúját is tartották. 2012-ben is részt vettünk már ezen a találkozón. Most is szeretettel fogadtak bennünket ezen a csodálatos ünnepségen. Ragyogó napsütésben vonulhattunk a közel 200 Máriás csoportok között a körmeneten. Részt vehettünk a csíksomlyói kegytemplom igazgató plébános által celebrált szentmisén. Aki úgy érezte, hogy sok-sok gondja, búja van, lerakhatta a Szűzanya elé és kérhette a segítségét. Lelkileg feltöltődve, sok élménnyel térhettünk haza. Szeretném megköszönni Fekete Roland káplán atyának, Filák László zarándok szervezőnek a velünk való törődést, hogy részt vehettünk ezen a gyönyörű ünnepen.
A Máriás csoport tagjainak: Agócs Zoltánnak, Hegedűs Magdikának, Nagy Zsófiának,Takács Imrének a fegyelmezett viselkedést. Minden kedves részvevőnek a segítségét.
Szeptember 29-én „Szent Mihály ünnepén” templomunkban megtartottuk a VENISAN-tét. A kis és nagy iskolások táska szentelését és a Jó ISTEN segítségét kérve a 2013/2014-es tanév sikereihez, problémák megoldásához. Köszönöm Horváth Gergely alpolgármester úrnak, Pataki Rozália iskola igazgató helyettesnek, Bánki Erzsébet hitoktató óvodai pedagógusnak, hogy elfogadták a meghívást és részt vettek ezen a szép szentmisén.
Minden kedves olvasónak kívánok szép őszi napokat, hogy sok szép emlékkel készüljünk a téli ünnepekre.

Berencsi Gézáné
egyháztanács elnök
S.K.


Református


Könyvtár


Civil

A Darumadár Nyugdíjas Klub szeptemberi hónapjáról

Szeptember 6-én, 4 fő Siófokra ment nyaralni.

Szeptember 12-én, 16 órakor énekkar, 17 órakor klubnap. Lőrentei Erzsike elsorolta a következő programokat, majd Máriáink (Tóthné, Heim-mama, Gősiné, Nagy Sándorné, Czifráné, Böőrné, Vargáné és Nagyné Ibolyanéni) számtalan finomsággal kedveskedtek a társaságnak. Volt meggyes piskóta, almáspite, mézes-diós, lekváros linzer, szilvalekváros-hájas, habos-citromos, csokis tortaszelet, sajtos és tepertős pogi, üdítő, csípős víz, stb. Annyi finomságot készítettek, hogy mindenkinek bőségesen jutott. Ismét receptek kerültek csere-berélésre, nagyon szép ünnepség volt. A verseket – a sok Marikának – Füziné Esztike mondta.

Szeptember 18-án 5 fő, Lőrentei Erzsike szervezésével a Nemzeti Galériát látogatta meg, egyéni utazással. (Többen csak azért nem tudtak elmenni, mivel a belépő is tetemes összeg és a BKV jegyek sem olcsók.) Két kiállítást is megnéztek, akik elmentek.

Szeptember 19-énekkari próba, klubnap. A kiállításon látottak kiértékelése. Nagyon szép dolgokat láttak, nem bánták meg, hogy elfáradtak. Pót Mária-nap is volt ezen a napon. Nagyné Marika (énekkar vezetőnk) most lepte meg a tagságot pogikkal és itókával, úgy gondolta, most se legyen üres az asztal. Eszti néni ismét mondott egy szép verset.

Szeptember 24-én 7 órakor, 40 fő Tiszakécskére ment fürdeni, még nagyon kellemes időt fogtunk ki, jól éreztük magunkat. Hazafelé a Fejedelmi Pékséget is meglátogattuk, ill. „megtámadtuk”.

Szeptember 26-án vezetőségi ülés 15 órakor, 16 órakor énekkari próba, 17 órakor klubnap volt.

Szeptember 27-én 2 órára mentünk segíteni a Vöröskeresztnek, berendezni a tornatermet és megteríteni. Többen is finom sütiket sütöttünk, az idősek világnapja alkalmából, nálunk ezen a napon került megrendezésre. Énekkarunk gyönyörű, hibátlan nótacsokrot adott elő a megjelenteknek. Szép számmal jelentek meg az ünnepségen.

Szeptember 29-én 15 órakor a Kaleidoszkóp Színpad előadását jó páran tekintettünk meg. Aranyos műsort adtak elő.

Október 4-én Lőrentei Erzsike vezetőnk szabadságon volt. Klubnapunkon Gergely Mihály az aradi vértanúk emlékére megemlékezéssel készült, de nem csak komoly téma volt ezen a napon. Hiszen szeptember 29-e Mihály nap volt, ez alkalomból Misike borocskával, felesége sütőtökkel, és finom sütikkel kedveskedett a tagság részére. Eszti néni ismét gyönyörű verset mondott az ünnepeltnek.

A tagság készül az új választásra, mivel letelt az 5 év, szét lett osztva a kopogtató cédula, amit mindenki az általa szimpatikus vezetőségi tagnak, illetve a klubvezető jelöltnek adhat.

Az ősz nagyon hamar ránk tört, október 3 – 4-én sajnos a kertjeinket elintézte a -4; -5 C. Minden elfagyott, így már semmit nem kell szedni, mert minden lepotyog, ha kint maradt. Remélem fűteni még csak később kell, jön még a „vénasszonyok nyara”!?

Kovácsné Németh Ilona


Sport


Hátbelső


Hátlap


2013_08_okt.1381166114.txt.gz · Utolsó módosítás: 2018/05/03 11:56 (külső szerkesztés)