Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2019_01_jan

Ez a dokumentum egy előző változata!


Felsőpakonyi Agora

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója - XXIX. évf. 1. szám, 2019. január

Lapzárta:

Szerkesztőbizottsági:

következő lapzárta:

Fedlap

Fedbelső

Önkormányzat

2019. január 1-jétől bevezetésre kerül a gyermekek otthongondozási díja

A Gyáli Járási Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. január 1-jétől bevezetésre kerül a gyermekek otthongondozási díja (GYOD). Az ellátásra főszabály szerint az önmagukat ellátni képtelen gyermeküket ápoló vér szerinti vagy örökbefogadó szülők jogosultak. Egyéb hozzátartozó csak a szülő halála vagy törvényben meghatározott egyéb akadályoztatása esetén válhat jogosulttá. A gyermek önellátó képessége szakorvosi, illetve szakértői vélemény alapján kerül megállapításra.

Azon szülők esetében, akik jelenleg is ápolási díjban részesülnek gyermekük ápolása jogán az ellátás – kivéve a 2018. december 31-éig egyéb ok miatt megszűnő ellátás – automatikusan átvált 2019. január 1-jétől a bruttó 100.000 Ft összegű GYOD-ra.

dr. Göndör-Kökény Katalin, jegyző

Kutak vízjogi engedélyezése

Tisztelt Lakosság!

A már meglévő kutak vízjogi engedélyezésével összefüggésben a korábbi jogszabályi előírás szerint valamennyi kutat engedélyeztetni kellett a vízjogi bírság elkerülése érdekében legkésőbb 2018. december 31-ig.

2018. december 12-én az Országgyűlés elfogadta a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt módosító 2018. évi CXXI. törvényt, amely 2018. december 21. napján hatályba is lépett, és amely a következőket tartalmazza:

A vízgazdálkodási bírság megfizetése alól mentesül az a létesítő vagy üzemeltető, aki 2018. december 21-ét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet kutat, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi.

A törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendelet megalkotása is várható a 2019. év folyamán, amely az eljárás részletszabályait írja majd elő, és amelytől – az előzetes tájékoztatások alapján – azt várjuk, hogy ne csupán a határidő módosításával tegye kedvezőbbé a kúttulajdonosok helyzetét, hanem az egyes eljárási lépések is egyszerűbbé és költségkímélőbbé váljanak.

Összefoglalva tehát a vízjogi fennmaradási és üzemeltetési engedély iránti eljárás kezdeményezésére bírságra kötelezés nélkül 2020. december 31-ig lehetőség van, ezért célszerű az eljárást a végrehajtási rendelet ismeretében megindítani, amely várhatóan anyagi és adminisztratív terhet fog az érintett tulajdonosok/üzemeltetők válláról levenni.


dr. Göndör-Kökény Katalin, jegyző

SAJTÓKÖZLRMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT FELSŐPAKONY ENERGIAHATÉKONYSÁGI PROJEKTJE

18 | 12 | 07
FELSŐPAKONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata 2017.05.08-án sikeres pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az önkormányzat az 55,86 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Herman Ottó Általános Iskola tornacsarnok épületét újította fel

Projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.9-16-2017-00164

A beruházás eredményeként a 2363 Felsőpakony, Iskola utca 24. cím alatt található Herman Ottó Általános Iskola tornacsarnok épülete újult meg.
Az európai uniós támogatás segítségével nyílászáró csere, padlásfödém szigetelés és homlokzati hőszigetelés valósult meg. A Herman Ottó Általános Iskola tornacsarnok épület tetején az önkormányzat napelemes rendszert létesített a saját elektromos fogyasztásának kiváltására. A rendszer összesen 76 db napelemből áll. A beruházással jelentősen csökken majd az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mennyisége, valamint az előzetes számítások alapján a fejlesztés mintegy évi bruttó 2 258 375 Ft rezsi megtakarítást eredményezhet.
Önkormányzatunk a környezetvédelmi prioritásokat szem előtt tartva törekszik a települési környezetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére is. A beruházás megvalósítása révén a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.

A beruházás sikeres műszaki átadása 2018. szeptember 24.-én valósult meg.

További információ kérhető:
Varga Edit, sajtóreferens
varga.edit@mailpartner.hu

Óvoda

A legszeretetteljesebb ünnep a karácsony

A mi óvodánk programjának szerves részét képezi a néphagyományok, a népszokások megismertetése, ápolása, hisz a magyar kultúrának évszázados hagyományai vannak. Az egyik legbőségesebb időszakot erre az adventi előkészületek biztosítják.
Az adventi ünnepkör közösségi megélésével, a várakozás örömének átélésével az óvodás gyermekek megismerik a helyi hagyományokat, szokásokat. Az advent fogalomkörének bevezetésével a karácsonyra való felkészülés a célunk.

A várakozás időszakában adventi koszorút készítettünk, hiszen december 2-án volt Advent első vasárnapja, amely három időszak kezdetét is jelenti: a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör kezdetét és természetesen az adventi időszak kezdetét. Minden pénteken meggyújtottunk egy adventi gyertyát és karácsonyi dalokat énekeltünk közösen az óvoda aulájában, amíg el nem érkezett a Karácsony.
Azonban az adventi időszak elején van még egy kiemelkedő nap, amit a gyerekek mindig izgatottan várnak, december 6. Miklós napja. A gyermekek lerajzolhatták kívánságaikat a Mikulásnak, amelyeket egy leveles ládába gyűjtöttünk össze. Amikor a Mikulás ellátogatott hozzánk, az óvoda udvarán vártuk és énekekkel köszöntöttük. Ő pedig minden kisgyermeket megajándékozott.

A legszeretetteljesebb ünnep a karácsony. Ennek ékes bizonyítéka többek között az is, ahogyan a felsőpakonyi Mesevár Óvoda apraja és nagyja készült erre az ünnepre. Szívünk minden melege benne volt azoknak a meglepetéseknek az elkészítésében, amelyekkel örömöt varázsoltak szeretteik lelkébe.
A Katica csoportos gyermekek filcből varrott szivecskéket és tortapapírból fenyőfát készítettek,
a Nefelejcs csoportos gyermekek fonalból pom-pom fenyődíszt,
a Hétszínvirág csoportos gyermekek hajtogatott teatartó bögrét,
a Napraforgó csoportos gyermekek só-liszt gyurmából angyalkás képet, ill. karácsonyi formákból képet,
a Cica csoportos gyermekek mézeskalácsot sütöttek, ünnepi asztaldíszt és tenyérnyomatot készítettek,
a Neszepisze csoportos gyermekek csillag díszeket készítettek a karácsonyfára és a Betlehemes játék előadásával készültek.

December 17-én volt óvodánkban a Karácsonyi ünnepség. A Neszepisze csoport a tornateremben mutatta be a Betlehemes játékot ajándékul a gyermek és felnőtt közösség számára. Az aulában felállított gyönyörű karácsonyfa köré gyűlve énekkel köszöntöttük a karácsonyt. Majd minden csoport birtokba vette a sok szép ajándékot. A délelőtt meghitt, elmélyült vidám játékkal folytatódott.

Erzsi és Anita óvó néni

Újszülöttjeink:

Kristóf Zsanett Vanessza 11.27
Bárány Bende Alex 11.30
Zima Liza Léna 12.02
Ettenberger Lili 12.16
Beke Noel Ferenc 12.21

Iskola

Eseményekben gazdag decemberi napok a Herman Ottó Általános Iskolában

Az iskolánk aulájában elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása jelezte, hogy közeledik az esztendő vége. Ilyenkor át szoktam lapozni a naptáromat, hogy a benne feljegyzett fontos információk átkerüljenek az új naptáromba. Most is ezt tettem, és feltűnt, hogy az egész év igen tartalmas volt ugyan, mégis az év utolsó hónapja ajándékozott meg bennünket gazdag, eseményekkel teli napokkal. Még november végén nyílt napokra hívtuk a szülőket, hogy betekintést nyerjenek az iskolában zajló oktató nevelő munka folyamatába.

Decemberben minden péntek reggelén adventi gyertyák gyulladtak meg gyermekversek és énekszó kíséretében, jelezve a hit, a remény, a szeretet, és a béke jelenlétét. Ahogy az adventi naptár tele van apró meglepetésekkel, úgy iskolánkban is számtalan kedves kis akció történt ebben az időszakban. Mivel a december bővelkedett a munkanapokban, hiszen két szombati napon is lehetőséget kaptunk arra, hogy növeljük országunk GDP-jét, így a szokásosnál több időt tölthettünk együtt az iskolánk tanulóival, oktatóival.
A hónap elején az alsó tagozatos tanulókkal egy szívhez szóló színházi mesejátékot láthattunk a Turay Színház színészeinek előadásában, A suszter manói címmel.

A december 2-án Monoron megrendezett Regionális Diákparlamenten diákönkormányzatunk is képviselte iskolánkat. A Mikulás közeledtével Kis Herman-kört futottak a Mikulás-sapkás diákjaink, és ezzel a körrel vette kezdetét a hagyományos Mikuláshét, melynek keretében a gyerekek rajzokkal, illetve kézműves foglalkozásokkal várták a csomagokkal megpakolt Mikulást, aki 6-án valóban el is látogatott a kis krampuszlányaival tanulóinkhoz. Ezúton is köszönjük a Diákönkormányzat tagjainak a segítő munkát. A hét zárásaként ismét részt vettünk a pakonyi adventi gyertyagyújtáson, ahol tanulóink műsorral kedveskedtek a Petőfi térre kilátogató közönségnek. Köszönjük Pataki Rozália és Polgár Aranka felkészítő munkáját.

A hónap folyamán a gyerekek által oly kedvelt bolhapiac ismét benépesítette iskolánk auláját és folyosóját, ahol apró-cseprő dolgok, játékok, kisautók, kifestők és bizsuk cseréltek gazdát. A szokásos Luca-diszkó most december 14-re esett, ahol nemcsak a büfé kapott nagy szerepet, hanem a tánc és a tréfás-táncos játékok is szórakoztatták a gyerekeket.

Lassan, de biztosan közeledett a karácsony előtti utolsó hét, a tanulás mellett sok-sok próbával készültek tanulóink a december 21-i iskolai fenyőünnepre. Tanári karunk is lelkesen várta a karácsony közeledtét, lelkesedésünk egész a vasútállomásig ért, ahol a megfáradt, kora esti vonattal hazatérőket karácsonyi énekszóval vártuk az ünnep előtti utolsó héten.

Reméljük, sikerült a településünk karácsonyi hangulatához hozzájárulnunk igyekezetünkkel, ismét egy évvel öregbítve a Herman Ottó Általános Iskola jó hírét.

Sebestyénné Fehérvári Márta tanító

Így ünnepeltünk az iskolában

December 21-én délelőtt minden készen állt, hogy karácsony ünnepére közösen készüljünk: a tornateremben a feldíszített fenyőfa; a hófehér ruhás angyalok, akik tánccal, verssel kedveskedtek; a szent család a pásztorokkal és a napkeleti királyokkal körülvéve hirdette a karácsony örömüzenetét; a tündöklő, éneklő csillagocskák tánccal hoztak fényességet; az ajándékosztó vidám manócskák szépen a karácsonyfa alá rakosgatták az osztályok ajándékait; a hit, a remény, a szeretet, a jóság manói pedig megmutatták, hogy mindenki szívében gyúlhat melegség ezen a szép ünnepen. Még az egek is megnyíltak előttünk, ahogy az első karácsony estéjén. Öröm volt nézni és hallgatni az osztályok énekeit, verseit, táncait! Az alsósok ünnepi műsorát Pataki Rozália tanítónő nyitotta meg és vezette, Matisz Zsolt igazgató köszöntötte az egybegyűlteket mindenkinek boldog, szép ünnepeket kívánva.

A felsősök műsora Mósa Zsuzsanna igazgatóhelyettes kedves szavaival kezdődött. A nagyobb diákok karácsonyi mesével, versekkel, táncokkal, énekekkel leptek meg bennünket. Az ünnepség végén kiosztásra kerültek a teremfoci-bajnokságban eredményesen szereplő csapatok érmei, illetve a természettudományi versenyen helyezéseket elért tanulók jutalmai. Könyvjutalmat kaptak azok a diákok is, akik egy-egy (vagy akár több) tantárgyban is kiemelkedően teljesítettek a tanév első négy hónapjában. Gratulálunk minden díjazottnak!

Az ünnep már mögöttünk van. Újra elkezdődtek a dolgos hétköznapok. Jó lenne, ha a mindennapjainkban is sokszor megjelenhetne az ünnepekben megélt nyugalom, békesség, szeretet, egymás iránti figyelem és kedvesség!

A Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola vezetői, pedagógusai, munkatársai nevében is kívánok minden kedves Olvasónak boldog és sikerekben gazdag új esztendőt!

Viziné Surányi Erika

Katolikus

HA ITT LETTÉL VOLNA…

December hónap tele volt sok szép ünneppel. December 6. Szent Miklós ünnepe, december 8. Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepe. Szent Miklós küldötte december 9-én ajándékozta meg a gyermekeket és felnőtteket a templomban.
A Hit-Remény-Öröm-Szeretet négy adventi gyertyáját Rusz Attila és családja, Papp Norbert és családja, Lőrincz Imre és családja, Janocha Gábor és családja gyújtották meg az adventi koszorún. A negyedik gyertya gyújtása után elérkezett a várva várt ünnep a MEGVÁLTÓ KIS JÉZUS SZÜLETÉSÉNEK ÜNNEPE, december 24.
December 24-én az éjféli szentmise előtt az iskolások ünnepi műsorral kedveskedtek. Köszönet a felkészítésért Papp Norbert hitoktató tanár úrnak.
A szép és lelket felemelő „éjféli szentmise” este 10 órakor kezdődött. Áldással fejezte be a szentmisét Dr. Káposztássy Béla plébániai kormányzó úr.
Aki a kis Jézus születését várta, szíve megtelt melegséggel és szeretettel ünnepelt.
December 26-án Szent István első vértanú ünnepén a szentmise előtt az óvodás gyermekek ünnepi pásztorjátékát tekinthettük meg. Köszönet Bánki Erzsike óvó néninek a felkészítésért. Nagyon szép volt a műsor.
Következett december 31, a Hálaadó szentmise, melyen ki-ki átgondolta az elmúlt évben történteket és hálát adhatott a segítségekért, kegyelmekért. Hálatelt szívvel kezdődhetett a Szilveszter, majd beköszöntött 2019, az ÚJÉV.
JANUÁR 1. Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe.

Minden kedves olvasónak szeretném a 2019-es évre kívánni:
Bízzuk
Újra
Életünket
Krisztusra!

Minden kedves munkatársamnak megköszönöm a sok önzetlen segítséget, munkát. Köszönöm az intézmények vezetőinek és a település lakóinak közösségünk támogatását (és az adományokat)!

2019 évet egy ÚJ ÉVI IMÁVAL kezdeném:
Egyetlen Isten!
Atya, Fiú és Szentlélek!
Neked ajánljuk ma az emberi idő kezdetét,
Neked ajánljuk, aki a kezdet nélküli kezdet vagy,
Aki igazság és Szeretet vagy,
Aki Mindenhatóság és irgalmasság vagy
Te légy jelen benne, és cselekedjél benne!
Mert Általad élünk, mozgunk és vagyunk.
Az új évnek ezt az első napját
Az Ige földi születése titkával egyesítjük.
Ő a Fiú, akit Te, Atya, az emberiségnek ajándékoztál, hogy egy legyen velünk.
Ma különös szeretettel és gyöngédséggel vesszük körül a názáreti Szűz anyaságát,
Akit Te, örök Atya, kiválasztottál, hogy a Te Fiad édesanyja legyen a Szentlélek műve által,
Aki a mi Szeretetünk a kimondhatatlan Háromság titkában.

Üdvözlünk, új év a liturgia szövegével:
Áldjon meg Téged az Úr és oltalmazzon!
Fordítsa feléd orcáját, és legyen hozzád kegyes!
Tekintsen rád az Úr, és adjon BÉKESSÉGET!

Berencsi Gézánévilági egyháztanács elnök

Karitász-hírek

A karitász csoportunk 2013. november 24-én alakult meg, közvetlenül az Istenhez való odafordulásomat követően. Vágytam rá, hogy valami hasznosat, valami jót tegyek az emberekért. Hála Istennek, Hefler Gábor atya és másik tíz ember azonnal az ügy mellé állt,l és Felsőpakonyi Katolikus Karitász néven fél évtizeden keresztül szerveztük a ruhaosztásokat, nagyböjti,- és karácsonyi élelmiszerosztásokat, iskolakezdési támogatásokat, nagy értékű felajánlásokat, adományokat juttatunk el a rászorulóknak, családokat, időseket látogattunk, támogattunk, gyűjtést szervezetünk, gyermekeknek szerveztünk nyaralást…

Sajnos az évek folyamán egyre jobban megfogyatkoztunk; többen elköltöztek, valakinek kisbabája született, valaki pedig az ország másik felében lett kollégista. Eljött az a pillanat, amikor – munkahelyi előmenetelem okán, 2018. november 24-én, 5 éves fennállásunk évfordulóján - nekem is be kellett jelentenem a többieknek, hogy a csoportvezetői feladatokat a továbbiakban nem tudom ellátni. Figyelemmel arra, hogy a megbeszélésen megjelent két tag – akik közül egyikük egyébként már Ócsáról jött át – nem vállalta el a csoport koordinálását, jelenlegi állapotában a karitász csoport nem tud tovább működni.

A fentiek miatt tevékenységünket szüneteltetjük. A karácsonyi ünnepekre annak a 15-20 idős embernek a korábbi évekhez hasonlóan idén is eljuttatjuk a figyelmességi csomagokat, de többre már nem vagyunk képesek. Remélem, hogy Isten segítségével és lelkes, hívő emberek igyekezetével a csoport egyszer újjá fog éledni.

Köszönöm a jó Istennek, hogy a világ jobbá tételében ily formán a munkatársa lehettem. Köszönettel tartozom Gábor atyának és, természetesen, a jelenlegi és volt tagoknak a teljesség igénye nélkül: Mayer Évának, Bánki Erzsikének, Joanovits Juditnak, Klacskó Anikónak, Rusz Tündének, Siklósi Árpádnak, Csalló Katának, Szécsi Petinek, Beláz Pistinek, és minden jó embernek, aki adományával, munkájával valaha is segítette a tevékenységünket.

Üdvözlettel:
dr. Fitos Dóra

Református

Üdvözítő született!

Advent idején Jézus Krisztusra emlékezünk, arra, hogy karácsony éjszakáján megtörtént a csoda: Isten Jézus Krisztusban láthatóan testet öltött. Leszállt a földre, hogy szeretetével mindnyájunkat elérjen.

Gyülekezetünk ünnepi hangulatban, imádságos lelkülettel készült a karácsonyra. Az advent vasárnapi istentiszteleteken lelkipásztorunk, Vizi János, olyan fontos fogalmakat világított meg Ézsaiás próféta könyve alapján, mint a világosság, öröm, békesség, gyermek. Ezek mindegyikére érvényes, hogy világi értelemben múlandóak, ám Isten ajándékaként halhatatlanok, hisz Jézus Krisztus maga a gyermek, a világ világossága, az öröm és a békesség forrása. Ne úgy tekintsünk Rá, mint kis Jézusra, Jézuskára, hanem úgy, mint a pásztorok és a betlehemi bölcsek: Ő a Királyok Királya, aki azért jött, mert szeret minket, Ő a mi Megváltónk, Szabadítónk, aki utat tör számunkra az Atya országába.

Advent harmadik vasárnapján hagyományainkhoz híven megtartottuk a szolgálók karácsonyát. Az Ige Ézsaiás könyvéből hangzott, a 44. rész 21. verse. Tiszteletes úr mindenkinek megköszönte a szolgálatot, majd Igés lapokkal ajándékozott meg bennünket, melyeknek első oldalán bibliai idézeteket, hátsó oldalán világi szerzőktől származó bölcs gondolatokat olvashattunk. A költészetet kedvelő, szavalni szerető testvérek szép adventi és karácsonyi versekkel készültek erre az alkalomra is. A finom virsli és sütemények elfogyasztása után az idősebbek elbeszélgettek egymással, a fiatalabbak és a gyerekek pedig felállították és feldíszítették a templomban a karácsonyfát.

A műsoros családi karácsonyra december 23-án, advent 4. vasárnapján került sor. A betlehemi jászol, a gyönyörű karácsonyfa megteremtette az ünnepi hangulatot, az igehirdetés pedig felhívta figyelmünket, hogy a készülődés (ünnepi asztal, ajándékok) ne vezessen félre bennünket, lássuk az ünnep örömét, szépségét, kincsét, hogy Jézus Krisztus fénye ragyoghassa be egész lényünket, és mindazokét, akiket az Úr mennyei céllal közelünkbe vezetett. Az óvodások versekkel, énekekkel készültek. „Áldom Őt mindennap és mindenkor!”—hangzott a csengő gyermekhang. Az általános iskolások Pásztorok és csillagok címmel mutattak be egy Betlehem mezején játszódó jelenetet, majd versek, hangszeres karácsonyi énekek hangzottak el. A műsort jelenet zárta, melynek címe: Karácsony ajándékai. Ebben megfogalmazódik a karácsony lényege: „Nekünk adatott Az, aki egyedül képes e világ minden szükségét és vágyait kielégíteni, problémáit megoldani a maga kirendelt idejében. Ezért a mi örömüzenetünk ma is így hangzik: Üdvözítő született ma nektek, a Megváltó, a Király, a Békesség Fejedelme. Fogadd be Őt, s akkor Őbenne minden a tiéd –most és mindörökre.” A szereplők ügyesek, szépek voltak. Sugárzott róluk az öröm. A templomból távozóban az istentiszteleten részt vevő minden gyermek ajándékcsomagot kapott.

Az ünnep mindkét napján úrvacsorai közösségben is részesülhettünk. Az időseket és az özvegyeket élelmiszer csomaggal ajándékozta meg gyülekezetünk.

Olyan jó, hogy nekünk megadatott Isten Igéjével feltöltődve, hálatelt szívvel köszönteni az új évet, a jó hírt hozó angyalokkal együtt énekelni: „ Dicsőség mennyben az Istennek”!

Kádár Rozália gyülekezeti tag

REFORMÁTUS Gyülekezeti anyakönyvi hírek 2018-ban:

Házasságkötés: Búzás Károly – Mészáros Alexandra

Keresztelés:
Gyerekek: Szűcs Máté (Úri), Bárány Hanga Tamara, Bárány Málna Vita, Pellegrini Dorina Márta, Pellegrini Jázmin, Benkő Lara Nikoletta és Benkő Péter Márkus (Gyál), Fazekas Dominik, Pap Laura Corina (USA), Zoboki Soma Zsolt, Marosi Szandra (Pusztavacs), Fajcsi Emília, Roik Fruzsina, Molnár Roland Vilmos, Kőszegi Alex Benjámin, Kiss Norina Elizabet, Szatmári Dávid Nolen
Felnőttek: Pálinkás Alexandra és Szatmári Veronika

Temetés:
A felsőpakonyi templomban a vigasztalás evangéliumának hirdetésével januárban búcsúztunk a 75 évet élt Bázsa-Pataki Erzsébettől, valamint a helybeli temető ravatalozójából szólt Isten vigasztaló Igéje a 61 évet élt Lakatos Endréné Balogh Anna koporsójánál.

Konfirmáció:
Ifjak: Békési Attila, Szabó István és Tamás Márkó Lajos
Felnőttek: Pálinkás Alexandra, Szatmári Veronika, Varga Dzsenifer (Gyál) és Zoboki Martin László

Összeállította: Vizi János lp.

Felsőpakonyi Református Egyházközség

Ez lett a hivatalos neve a felsőpakonyi református gyülekezet közösségének.
Örömmel és Isten iránti hálaadással számolok be arról az örvendetes hírről, hogy a Délpesti Református Egyházmegye Közgyűlése 2018. június 16-án egyhangúlag megszavazta a Felsőpakonyi Református Missziói Egyházközség önálló anyaegyházközséggé való alakulását, átminősítését és átnevezését 2019. január 1-én történő hatállyal.
Ezt a határozatot 2018. november 8-án a Dunamelléki Református Egyházkerület Közgyűlése tudomásul vette, megerősítette és Isten gazdag áldását kérte. Ez 2019. január 1-én jogerőre emelkedett, és történelmet írva ez év kezdetétől a hivatalos nevünk: Felsőpakonyi Református Egyházközség


A felsőpakonyi református gyülekezet történelmének fejlődése röviden:



Időszak


Titulus


Lelkipásztor


Gondnok


1974-1992


Szórvány


Takaró Károly


Bukodi Boldizsár


1992-2002


Társegyházközség


Takaró Károly, Kiss Tamás, Gyimóthy Zsolt

Vizi János


Bukodi Boldizsár Bukodi Boldizsárné


2003-2018


Missziói egyházközség


Vizi János


Bukodi Boldizsárné

Fitos Levente

Nagyné Guti Ibolya


2019


anyaegyházközség


Vizi János


Nagyné Guti Ibolya

Istennek hála van népe Felsőpakonyon. Van felszentelt református temploma 1994. október 3-tól. S vannak emberek, akik örömmel és hálaadással gyakorolhatják hitüket. Köszönjük Isten után mindazoknak az imádságát, szolgálatát, pénzbeli, anyagi és egyéb adakozását, támogatását, kétkezi munkáját, segítségnyújtását és mindent, amivel hozzájárult ehhez a történelmi előléptetéshez! Hálát adunk Istennek a hit ajándékáért, az Isten Igéjének hirdetéséért, a lelki épülésért, a gyülekezet folyamatos növekedéséért! Mindezekért: SOLI DEO GLORIA, azaz egyedül Istené a dicsőség!

Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot. (Lukács 12,32)

Vizi János lelkipásztor


2019_01_jan.1547536394.txt.gz · Utolsó módosítás: 2019/01/15 08:13 szerkesztette: bavegh