Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2019_05_maj

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2019_05_maj [2019/05/16 11:00]
bavegh [Tibi Csokitúra]
2019_05_maj [2019/05/16 13:26] (aktuális)
bavegh [Felsőpakonyi Agora]
Sor 8: Sor 8:
  
 Következő lapzárta: Következő lapzárta:
 +
 +**<font inherit/​inherit;;​inherit;;#​c0392b>​DOLGOZOM AZ ANYAGGAL, MÓDOSÍTÁSI KÉRELMET KÉRNÉM KÖZVETLENÜL NEKEM JELEZNI! KÖSZÖNÖM! BÉLA</​font>​**
 +
  
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
Sor 136: Sor 139:
  
 ====== Katolikus ====== ====== Katolikus ======
 +
 +**Római Katolikus Templom\\
 +Pünkösdi és Úrnapi miserendje:​**
 +
 +Június 9.\\
 +Pünkösdvasárnap,​ fél 12 órakor ünnepi szentmise
 +
 +Június 10.\\
 +Pünkösdhétfő,​ reggel 8 órakor szentmise
 +
 +Június 16.\\
 +Szentháromság vasárnapja,​ reggel 8 órakor szentmise
 +
 +Június 23.\\
 +Vasárnap, Úrnapja, reggel 8 órakor ünnepi szentmise és körmenet
 +
  
 ===== HA ITT LETTÉL VOLNA ===== ===== HA ITT LETTÉL VOLNA =====
Sor 286: Sor 305:
 Az Emlékparkban is elkezdtük a kármentesítést. Sajnos, néhány fánk megsínylette az aszályt. Az Emlékparkban is elkezdtük a kármentesítést. Sajnos, néhány fánk megsínylette az aszályt.
  
-**A Húsvéti Ünnepek elmúltával,​ 28-án Egyesületi Taggyűlést hívtunk össze.** Az Önkormányzathoz beadandó pályázatunk témáit beszéltük meg és elkezdtük rendbe tenni tagsági viszonyainkat. A kezdeti 25-ös létszámunk nagyon megapadt. Betegségek,​ halálesetek,​ költözések,​ elfoglaltságok ritkítottak meg bennünket. No, meg az idő is elszállt sokunk felett. Tisztáznunk kell, ki vállalja a tagsággal együtt járó kötelezettségeket (tagdíj, munka, feladatok, adminisztráció) és kik azok, akik inkább kívülről támogatják egyetértésükkel azt a tevékenységet,​ amit célként kitűztünk. **Szeretnénk tovább folytatni a Tanösvény falutörténeti vonulatát, célul tűztük ki Varga Imre Lajos 3. vers-novella gyűjteményének posztumusz kiadását, Rákóczi Ferenc év lévén a nagyságos fejedelemre is emlékezni kívánunk és a Falunapon is szeretnénk kitenni hagyományőrzőként magunkért.** Ezek komoly feladatok. Tudom, nem szívesen vállal a nyakába senki sem plusz munkát, de azért elkelne néhány ügyes, érdeklődő,​ agilis fiatal a sorainkba, már csak azért is, hogy bennünket megifjítson!+**A Húsvéti Ünnepek elmúltával,​ 28-án Egyesületi Taggyűlést hívtunk össze.** Az Önkormányzathoz beadandó pályázatunk témáit beszéltük meg és elkezdtük rendbe tenni tagsági viszonyainkat. A kezdeti 25-ös létszámunk nagyon megapadt. Betegségek,​ halálesetek,​ költözések,​ elfoglaltságok ritkítottak meg bennünket. No, meg az idő is elszállt sokunk felett. Tisztáznunk kell, ki vállalja a tagsággal együtt járó kötelezettségeket (tagdíj, munka, feladatok, adminisztráció) és kik azok, akik inkább kívülről támogatják egyetértésükkel azt a tevékenységet,​ amit célként kitűztünk. **Szeretnénk tovább folytatni a Tanösvény falutörténeti vonulatát, célul tűztük ki Varga __Imre__ ​Lajos 3. vers-novella gyűjteményének posztumusz kiadását, Rákóczi Ferenc év lévén a nagyságos fejedelemre is emlékezni kívánunk és a Falunapon is szeretnénk kitenni hagyományőrzőként magunkért.** Ezek komoly feladatok. Tudom, nem szívesen vállal a nyakába senki sem plusz munkát, de azért elkelne néhány ügyes, érdeklődő,​ agilis fiatal a sorainkba, már csak azért is, hogy bennünket megifjítson!
  
 **Kardos Lajos és Irénke portáját látogattam meg a hónap végén, szíves invitálásukra. Óriási élményben volt részem, mert egy egész falumúzeumra való, értékes és különlegesen gazdag gyűjteményben gyönyörködhettem.** Egy életen át szaporították – főként a vidéki élethez kapcsolódó – használati tárgyak, eszközök sokaságát. Ez egy olyan csoda, ami önálló otthont kíván! A Kardos házaspárnak is óhaja, hogy végre rendezett, múzeumi keretek közé kerüljenek gyűjteményük darabjai hímzésektől a szántó-vető eszközökig,​ hiszen a lassan feledésbe merülő múltunk értékeit dokumentálják. Egy ilyen gazdag anyagra nem rácsapni, nem elfogadni: bűn! **Kardos Lajos és Irénke portáját látogattam meg a hónap végén, szíves invitálásukra. Óriási élményben volt részem, mert egy egész falumúzeumra való, értékes és különlegesen gazdag gyűjteményben gyönyörködhettem.** Egy életen át szaporították – főként a vidéki élethez kapcsolódó – használati tárgyak, eszközök sokaságát. Ez egy olyan csoda, ami önálló otthont kíván! A Kardos házaspárnak is óhaja, hogy végre rendezett, múzeumi keretek közé kerüljenek gyűjteményük darabjai hímzésektől a szántó-vető eszközökig,​ hiszen a lassan feledésbe merülő múltunk értékeit dokumentálják. Egy ilyen gazdag anyagra nem rácsapni, nem elfogadni: bűn!
Sor 299: Sor 318:
  
 Tisztelettel:​ **Durkó Éva** FJE Tisztelettel:​ **Durkó Éva** FJE
 +
 +
 ===== A Darumadár Nyugdíjas Klub beszámolója ===== ===== A Darumadár Nyugdíjas Klub beszámolója =====
  
2019_05_maj.1557997238.txt.gz · Utolsó módosítás: 2019/05/16 11:00 szerkesztette: bavegh