Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2020_10_novdec

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2020_10_novdec [2020/11/25 21:35]
sfmarta [OKTÓBER ÉS NOVEMBER AZ FJE ÉLETÉBEN]
2020_10_novdec [2020/11/29 09:48] (aktuális)
kadar.rozalia [T I S Z T E L T L A K O S S Á G!]
Sor 12: Sor 12:
  
 ====== Fedbelső ====== ====== Fedbelső ======
 +
 +===== Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, =====
 +
 +**nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (idézet Márai Sándortól)**
 +
 +Higgyünk hát a csodában!
 +
 +Higgyünk abban, hogy az idei év megpróbáltatásai után egy nyugodtabb, békésebb esztendő következik!
 +
 +Az emberiség nagy próbatételen megy át, a napról napra változó előírások láttán néhány nappal KARÁCSONY előtt még abban sem lehetünk biztosak, hányan állhatunk a feldíszített karácsonyfa köré.
 +
 +A legnagyobb ajándék ezen a karácsonyon az EGÉSZSÉG!
 +
 +Hála és köszönet mindazoknak,​ akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy az egészségünket megőrizhessük,​ vagy a betegségeket leküzdhessük.
 +
 +Köszönet a sok jó szóért, az önzetlen segítségért.
 +
 +Az Önkormányzat és a település lakossága nevében köszönetet kell mondanom azoknak is, akik részt vettek abban, hogy a nehéz körülmények között is rendben haladjanak beruházásaink,​ fejlesztéseink.
 +
 +Köszönet közvetlen munkatársaimnak,​ a Képviselő-testület tagjainak azért, hogy a lehetetlen körülmények között is megoldottuk a mindennapi feladatokat,​ és köszönet a lakosságnak a megértésért,​ a türelemért,​ melyet e nehéz helyzetben tanúsítottak és tanúsítanak.
 +
 +Kedves Felsőpakonyiak! Kívánom, hogy az új esztendőben végképp küzdjük le a járvány okozta nehézségeket,​ valósuljanak meg közös álmaink, békében, barátságban építhessük tovább szeretett településünket. A közelgő ünnepek pedig vigyenek otthonukba szeretetet, boldogságot.
 +
 +Ennek jegyében kívánok békés, boldog ünnepeket és eredményekben gazdag új évet!
 +
 +**Nagy János** \\
 +polgármester
 +
  
 ===== SZERKESZTŐSÉGI KÖSZÖNTŐ ===== ===== SZERKESZTŐSÉGI KÖSZÖNTŐ =====
Sor 251: Sor 279:
  
 ====== Iskola ====== ====== Iskola ======
 +
 +===== Új kollégák a felsőpakonyi iskolában =====
 +
 +Iskolánk tantestülete az idei tanév szeptemberében új kollégákkal bővült. Ismerjék meg Önök is őket, néhány soros bemutatkozásukat olvasva.
 +
 +**Haramachné Matheisz Tünde** \\
 +2020 nyarán Pécsről költöztünk Ócsára férjemmel és három gyermekünkkel,​ akik 9., 7. és 4. osztályos tanulók. Pécsett egy 12 évfolyamos iskolában dolgoztam, ahol 5-12. osztályig tanítottam természetismeretet,​ biológiát,​ földrajzot és etikát. Nehéz szívvel hagytam ott egykori iskolámat, az összetartó kollégákat és a hetedikes tanítványaimat. Húsz év után nehéz munkahelyet váltani, de mostani iskolámat, ahol nemcsak a felső tagozatosokat taníthatom,​ hanem délután az alsós tanulókkal is foglalkozom,​ hamar megszerettem,​ mert nagyon kedvesek, segítőkészek a kollégák és szeretnivalóak a gyerekek. Mindezek mellett a környék, a sok erdő is igazán kellemes, de azért a Mecsek nagyon hiányzik.
 +
 +**Szász Attila Dánielné, Melitta néni** \\
 +Történelem-magyar szakos tanárként végeztem, középiskolában tanítottam. Szeptember óta a felsőpakonyi iskola 5-6-7. évfolyamán történelmet tanítok. Pécsről származom, de családommal most Maglódon élek. Két fiú és egy lány boldog édesanyja vagyok. Nagyon szeretek itt dolgozni, mert a környék is nagyon barátságos,​ és a tanítványok is kedvesek. Nincs nap, hogy ne mesélnének magukról, a kisebbek még át is ölelnek, annyira ragaszkodóak. Igazi kihívás nekik – főleg a kisebbeknek –történelmet tanulni, de bízom abban, hogy sikerül megszerettetni velük ezt a tantárgyat,​ és a tanulásba is bele fognak majd jönni. A tantestület is családias, hamar befogadtak, így aztán igazán otthonosan érzem magam ebben a közösségben,​ szívesen jövök dolgozni.
 +
 +**Faragó György** \\
 +2003-tól élek Felsőpakonyon. Gyermekeim is ebbe az iskolába jártak, és most is itt laknak, ezért is kötődöm a településhez. Történelem-könyvtár szakos középiskolai tanár vagyok. Pályafutásomat az akkor még szakmunkásképzőnek nevezett intézménytípusban kezdtem. Jól ismerem a gyermekvédelmet,​ hiszen ezen a területen 25 évig tevékenykedtem,​ mint igazgató. A humán érdeklődésem mellett a sportot sem hanyagoltam el. Mint kézilabdaedző felnőtt kézilabda csapataimmal megyei, illetve NBII-es bajnokságokban szerepeltünk. A sport szeretete miatt vállaltam el a történelem tantárgy mellett a testnevelés tanítását is a 8. évfolyamon.\\
 +Örülök annak, hogy ebben az iskolában, ahová egykoron szülőként léptem be, most tanárként dolgozhatom.
 +
  
 ====== Katolikus ====== ====== Katolikus ======
Sor 319: Sor 362:
 ===== Hírek a polgárőrség háza tájáról ===== ===== Hírek a polgárőrség háza tájáról =====
  
-Örömmel adunk róla tájékoztatást,​ amit bizonyára már a kedves felsőpakonyi lakosok is tapasztaltak,​ hogy elindult a nappali járőrszolgálat. Úgy gondoljuk, ez nagy előrelépés településünk biztonságát illetően.+Örömmel adunk arról ​tájékoztatást,​ amit bizonyára már a kedves felsőpakonyi lakosok is tapasztaltak,​ hogy elindult a nappali járőrszolgálat. Úgy gondoljuk, ez nagy előrelépés településünk biztonságát illetően.
  
 Október első hétvégéjén az állatok világnapja alkalmából kétnapos adománygyűjtést szerveztünk,​ melynek keretén belül nagy mennyiségű állateledelt,​ tisztítószereket és egyéb felszereléseket sikerült összegyűjtenünk az adakozók jóvoltából. Szavazás útján a felsőpakonyi lakosok az Ócsai Szent Ferenc Állatotthont választották,​ akiknek el is juttattuk az adományokat. Köszönjük mindenkinek,​ aki hozzájárult a sikeres gyűjtéshez. Október első hétvégéjén az állatok világnapja alkalmából kétnapos adománygyűjtést szerveztünk,​ melynek keretén belül nagy mennyiségű állateledelt,​ tisztítószereket és egyéb felszereléseket sikerült összegyűjtenünk az adakozók jóvoltából. Szavazás útján a felsőpakonyi lakosok az Ócsai Szent Ferenc Állatotthont választották,​ akiknek el is juttattuk az adományokat. Köszönjük mindenkinek,​ aki hozzájárult a sikeres gyűjtéshez.
Sor 344: Sor 387:
 A polgárőr egyesület Felsőpakony Biztonságáért minden tagja és a vezetőség nevében kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt! A polgárőr egyesület Felsőpakony Biztonságáért minden tagja és a vezetőség nevében kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt!
  
-**Janoch ​Gábor Zsolt** \\+**Janocha ​Gábor Zsolt** \\
 elnök elnök
  
Sor 392: Sor 435:
 Hull a fák levele.”//​ Hull a fák levele.”//​
  
-**Október hónapunk örömhírrel örvendeztetett meg bennünket. 16-án üzenetet kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelőtől:​ nyáron beadott, ŐRIZZÜK MÚLTUNKAT, MEGÉLJÜK HAGYOMÁNYAINKAT című pályázatunk nyertes lett. A tervezett programjainkra igényelt teljes összeget: 1. 992 800 forintot kaphatunk meg a szerződéskötés után. Ennek reményében készülünk arra, hogy a jövő év kedvezőbb lesz a TRIANON EMLÉKÉV programjainak megszervezésére,​ a centenárium megtisztelésére úgy, ahogy azt idén szerettük volna megrendezni! Pályázatunk része volt a Petőfi téren évek óta Adventkor felállított ​Betlehem ​felújítása is. A betlehemi istállót szeretnénk időálló, könnyen szét- és összeszerelhető anyagokból megtervezni és kivitelezni.** Előttünk a téli, koronás Covid diktálta bezártság is, ami kiváló lehetőség a tervezési, előkészítési munkálatokra.+**Október hónapunk örömhírrel örvendeztetett meg bennünket. 16-án üzenetet kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelőtől:​ nyáron beadott, ŐRIZZÜK MÚLTUNKAT, MEGÉLJÜK HAGYOMÁNYAINKAT című pályázatunk nyertes lett. A tervezett programjainkra igényelt teljes összeget: 1. 992 800 forintot kaphatunk meg a szerződéskötés után. Ennek reményében készülünk arra, hogy a jövő év kedvezőbb lesz a TRIANON EMLÉKÉV programjainak megszervezésére,​ a centenárium megtisztelésére úgy, ahogy azt idén szerettük volna megrendezni! Pályázatunk része volt a Petőfi téren évek óta Adventkor felállított ​betlehem ​felújítása is. A betlehemi istállót szeretnénk időálló, könnyen szét- és összeszerelhető anyagokból megtervezni és kivitelezni.** Előttünk a téli, koronás Covid diktálta bezártság is, ami kiváló lehetőség a tervezési, előkészítési munkálatokra.
  
 **Október 6. megemlékezése után október 23-át, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapját sem felejtettük el.** Ecsődi Jánossal és unokájával,​ Sebők Laurával installációt állítottunk fel 19-én az iskola aulájában Sárossy tanárnő kérésére,​ és korabeli, kinyomtatott fotókkal járultunk hozzá a tanulók által összeállított 1956-os megemlékezés grafikai munkájához. Nagyon jó érzés így együttműködni az iskolával! **Október 6. megemlékezése után október 23-át, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapját sem felejtettük el.** Ecsődi Jánossal és unokájával,​ Sebők Laurával installációt állítottunk fel 19-én az iskola aulájában Sárossy tanárnő kérésére,​ és korabeli, kinyomtatott fotókkal járultunk hozzá a tanulók által összeállított 1956-os megemlékezés grafikai munkájához. Nagyon jó érzés így együttműködni az iskolával!
Sor 398: Sor 441:
 Bár mindenfajta gyülekezést leállított községünk a nálunk is megjelent vírus fenyegetése miatt, azért **a Mártírok Parkját felkészítettük az egész nap, de külön-külön érkező koszorúk sorára. Az este kihelyezett mécsesek lángjai bevilágították a virágokat és a teret, a lyukas nemzetiszín zászló ott lobogott 13 napon át, amíg november 4-én fekete zászló nem váltotta fel a Kádár János által újra behívott szovjet elnyomó hadsereg bevonulására,​ a tankok dübörgésére,​ senkit és semmit nem kímélő pusztítására,​ a szabadságharc leverésére emlékeztetve.** Bár mindenfajta gyülekezést leállított községünk a nálunk is megjelent vírus fenyegetése miatt, azért **a Mártírok Parkját felkészítettük az egész nap, de külön-külön érkező koszorúk sorára. Az este kihelyezett mécsesek lángjai bevilágították a virágokat és a teret, a lyukas nemzetiszín zászló ott lobogott 13 napon át, amíg november 4-én fekete zászló nem váltotta fel a Kádár János által újra behívott szovjet elnyomó hadsereg bevonulására,​ a tankok dübörgésére,​ senkit és semmit nem kímélő pusztítására,​ a szabadságharc leverésére emlékeztetve.**
  
-//​**Fiataljaink nem tudhatják, mert soha ilyen tapasztalatban nem volt részük, de én magam jól emlékszem gyermekkorom e meghatározó momentumaira! 8 éves voltam bár, de máig hallom fülemben a semmivel össze nem hasonlítható,​ gyomorszorítóan félelmetes robajjal vonuló tankokat itt, a házunk előtt, Felsőpakony akkor még egyetlen kövesútján. A nyárfák szegélyezte utcák szaggatottan visszhangozták a határban felállított,​ Budapestet onnan lövő „Sztálin orgonák” ijesztő zaját, a lövedékek süvítését. Kutyáink megőrültek féltükben ezektől a hangoktól és később az első égdörrenéstől is világgá akartak futni egész életükben. Emlékszem édesapám első riadalmára,​ amikor két szürke egyenruhás,​ tányérsapkás fiatal szovjet katona masírozott be az udvarunkba és arról kérdezősködtek:​ „- Messze ​ van - e innen Szuez?” Belépve a konyhába pedig a padlásra mutogattak, hogy rejtőzködnek - e fent „nyemecki”-k. Bizarr helyzet volt, mert fel se lehetett fogni, hogy mit is akarnak voltaképp! Gyatra orosz tudásával ugyan megértette velük magát édesapám, a kínált pohár bort is elfogadták váratlan és hívatlan vendégeink,​ de sokáig töprengtünk azon, vajon mit adhattak be ezeknek a fiatal katonáknak a feljebbvalóik:​ hová mennek, milyen országban vannak?! A szerencsétlenek itt akarták megoldani a szuezi válságot.** //+//​**Fiataljaink nem tudhatják, mert soha ilyen tapasztalatban nem volt részük, de én magam jól emlékszem gyermekkorom e meghatározó momentumaira! 8 éves voltam bár, de máig hallom fülemben a semmivel össze nem hasonlítható,​ gyomorszorítóan félelmetes robajjal vonuló tankokat itt, a házunk előtt, Felsőpakony akkor még egyetlen kövesútján. A nyárfák szegélyezte utcák szaggatottan visszhangozták a határban felállított,​ Budapestet onnan lövő „Sztálin orgonák” ijesztő zaját, a lövedékek süvítését. Kutyáink megőrültek féltükben ezektől a hangoktól és később az első égdörrenéstől is világgá akartak futni egész életükben. Emlékszem édesapám első riadalmára,​ amikor két szürke egyenruhás,​ tányérsapkás fiatal szovjet katona masírozott be az udvarunkba és arról kérdezősködtek:​ „- Messze van - e innen Szuez?” Belépve a konyhába pedig a padlásra mutogattak, hogy rejtőzködnek - e fent „nyemecki”-k. Bizarr helyzet volt, mert fel se lehetett fogni, hogy mit is akarnak voltaképp! Gyatra orosz tudásával ugyan megértette velük magát édesapám, a kínált pohár bort is elfogadták váratlan és hívatlan vendégeink,​ de sokáig töprengtünk azon, vajon mit adhattak be ezeknek a fiatal katonáknak a feljebbvalóik:​ hová mennek, milyen országban vannak?! A szerencsétlenek itt akarták megoldani a szuezi válságot.** //
  
 **Halottak napja után nagy örömet okozott nekünk Oláh Ica, aki a Nagycsaládosok Egyesületének vezetője. Felhívott, hogy Piac téri virágárusításuk után a visszamaradt virágokat ajándékba kapja egyesületünk a Németh Kertészettől. Óriási köszönet a jószívű adakozónak!** Érte kellett volna menni, de Jánossal tele voltunk munkával: fákat, bokrokat ültettünk el az Emlékparkban,​ az állomásnál,​ a Piac téren, amiket Kocsis Marikától és szomszédunktól,​ a Gazdag családtól kaptunk, hát halasztódott. Pár nap múlva furgon állt meg a kapunkban és Oláh Szilvi hozta helybe a gyönyörű sárga-fehér-rózsaszín apró csodákat, a krizantémokat. Már azóta a helyükre is kerültek Kalas Eszter, Kovács Évi és Ecsődi János segítségével. A Mártírok Parkjában és a Tanösvények lábainál vidám színfoltjukkal vidítanak bennünket a ködtől szürkéllő napokban. **Halottak napja után nagy örömet okozott nekünk Oláh Ica, aki a Nagycsaládosok Egyesületének vezetője. Felhívott, hogy Piac téri virágárusításuk után a visszamaradt virágokat ajándékba kapja egyesületünk a Németh Kertészettől. Óriási köszönet a jószívű adakozónak!** Érte kellett volna menni, de Jánossal tele voltunk munkával: fákat, bokrokat ültettünk el az Emlékparkban,​ az állomásnál,​ a Piac téren, amiket Kocsis Marikától és szomszédunktól,​ a Gazdag családtól kaptunk, hát halasztódott. Pár nap múlva furgon állt meg a kapunkban és Oláh Szilvi hozta helybe a gyönyörű sárga-fehér-rózsaszín apró csodákat, a krizantémokat. Már azóta a helyükre is kerültek Kalas Eszter, Kovács Évi és Ecsődi János segítségével. A Mártírok Parkjában és a Tanösvények lábainál vidám színfoltjukkal vidítanak bennünket a ködtől szürkéllő napokban.
  
-**Újabb szigorítások jöttek Covid Nagyúr miatt. Elmaradnak a Mikulás - napi és adventi rendezvények. Ami biztos: a Betlehem ​megépítéséről nem mondunk le! Mert a Karácsony sokkal erősebb minden alattomos, életre törő járványnál. A Karácsony maga az élet. A Megváltó eljövetele,​ az örömhír kezdete, a világnak világossága,​ a szeretet ünnepe. Ragaszkodunk,​ ragaszkodjunk hozzá!**+**Újabb szigorítások jöttek Covid Nagyúr miatt. Elmaradnak a Mikulás - napi és adventi rendezvények. Ami biztos: a betlehem ​megépítéséről nem mondunk le! Mert a Karácsony sokkal erősebb minden alattomos, életre törő járványnál. A Karácsony maga az élet. A Megváltó eljövetele,​ az örömhír kezdete, a világnak világossága,​ a szeretet ünnepe. Ragaszkodunk,​ ragaszkodjunk hozzá!**
  
 **Durkó Éva** FJE **Durkó Éva** FJE
Sor 418: Sor 461:
 ===== KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS (VALAMI MÁS NEVET NEKI...) Gyászjelentés?????​ ===== ===== KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS (VALAMI MÁS NEVET NEKI...) Gyászjelentés?????​ =====
  
-Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk,​ Bukodi Boldizsárné,​ 2020.10.22-én ​elhúnyt.\\+Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk,​ Bukodi Boldizsárné,​ 2020.10.22-én ​elhunyt.\\
 Temetése a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel később lesz, melyről értesítünk mindenkit. Temetése a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel később lesz, melyről értesítünk mindenkit.
  
Sor 424: Sor 467:
  
  
-===== A Darumadár Nyugdíjas Egyesület ​2020. szeptembere-októbere ​=====+===== A Darumadár Nyugdíjas Egyesület ​szeptember-október havi beszámolója ​=====
  
-Első szeptemberi összejövetelünk 3-án volt. Az énekkari próba után a járvány okozta kellemetlenségekről,​ elmaradt rendezvényekről beszélgettünk. A megszigorított óvintézkedések miatt eseménynaptárunk utolsó hónapjait szomorúan nézegettük. 6-án, vasárnap kirándulni mentünk Gyulára. ​Olyan szép, őszi vasárnapot fogtunk ki! Megszokott, kedves fürdőhelyünkön remekül éreztük magunkatEz egy programsorozat volt, 13-án és 20-án két turnusban is voltunk.\\+Első szeptemberi összejövetelünk 3-án volt. Az énekkari próba után a járvány okozta kellemetlenségekről,​ elmaradt rendezvényekről beszélgettünk. A megszigorított óvintézkedések miatt eseménynaptárunk utolsó hónapjait szomorúan nézegettük. 6-án, vasárnap kirándulni mentünk Gyulára. ​Szép, őszi vasárnapot fogtunk ki és a megszokott, kedves fürdőhelyünkön remekül éreztük magunkatEz egy programsorozat volt, 13-án és 20-án két turnusban is voltunk ​kirándulni.\\
 10-én énekkari próbával kezdődött a klubdélután,​ majd egy szerény névnapi megemlékezéssel folytatódott:​ Varró-Vida Nikolettát köszöntöttük névnapja alkalmából.\\ 10-én énekkari próbával kezdődött a klubdélután,​ majd egy szerény névnapi megemlékezéssel folytatódott:​ Varró-Vida Nikolettát köszöntöttük névnapja alkalmából.\\
-Szeretném megköszönni valamennyi kortársam nevében az ajándékcsomagokat,​ melyeket a közelgő Idősek Világnapja alkalmából kaptunk a Polgármesteri Hivataltól. Igazán jól esett, hogy gondoltak ránk! Praktikus és ügyesen összeállított tartalmuknak nagyon örültünk ezekben a nehéz napokban!\\ 
 17-én a vecsési Williams TV-től látogattak meg minket. Az elkövetkező hetekben többször is láthattuk magunkat, ha a csatornára kapcsoltunk:​ szigorúan szájmaszkban,​ kissé megilletődötten néztünk a kamerába…\\ 17-én a vecsési Williams TV-től látogattak meg minket. Az elkövetkező hetekben többször is láthattuk magunkat, ha a csatornára kapcsoltunk:​ szigorúan szájmaszkban,​ kissé megilletődötten néztünk a kamerába…\\
 22-én Tiszakécskére is sikerült eljutnunk. Szép emlék marad ez a kirándulás is. 24-én az énekkari próba után egy élményekben gazdag hónaptól búcsúztunk.\\ 22-én Tiszakécskére is sikerült eljutnunk. Szép emlék marad ez a kirándulás is. 24-én az énekkari próba után egy élményekben gazdag hónaptól búcsúztunk.\\
-Október 1-jén vendégünk volt a Polgármester úr. Köszöntött ​minket az idősek napja alkalmából. ​Megköszöntük ​az ajándékokat,​ a felénk irányuló tiszteletet és megbecsülést. 6-án, az Aradi Vértanúk Emlékünnepén mi is részt vettünk a Mártírok Parkjában rendezett koszorúzáson,​ melyet a Felsőpakony Jövőjéért Egyesület szervezett. 8-án, a klubdélutánunkon kaptunk tőlük két kosár pompás, igazi, jó szőlőt, amit nyomban el is osztottunk egymás között. Köszönjük Éva!\\ +Október 1-jén vendégünk volt a Polgármester úr, aki köszöntött ​minket az idősek napja alkalmából. ​Szeretném megköszönni valamennyi kortársam nevében ​az ajándékcsomagokat,​ melyeket az  Idősek Világnapja alkalmából kaptunk a Polgármesteri Hivataltól. Igazán jól esett, hogy gondoltak ránk! Praktikus és ügyesen összeállított tartalmuknak nagyon örültünk ezekben a nehéz napokban. S nem csak  a csomagban rejlő ​ajándékokat ​köszönjükhanem a felénk irányuló tiszteletet és megbecsülést ​is. 
-15-én az énekkari próba és a programok után megpróbáltuk visszaidézni a régi névnapok hangulatát:​ Teréz és Kálmán névnapot tartottunk!\\ + 
-22-én, miután ​a következő napi koszorúzás és a fáklyás felvonulás is elmaradt, megemlékeztünk a Nemzeti Ünnepünkről. 25-én az Erkel Színházban megnéztük az „István, a király” című operettet.\\+6-án, az Aradi Vértanúk Emlékünnepén mi is részt vettünk a Mártírok Parkjában rendezett koszorúzáson,​ melyet a Felsőpakony Jövőjéért Egyesület szervezett. 8-án, a klubdélutánunkon kaptunk tőlük két kosár pompás, igazi, jó szőlőt, amit nyomban el is osztottunk egymás között. Köszönjük Éva!\\ 
 +15-én az énekkari próba és a programok után megpróbáltuk visszaidézni a régi névnapok hangulatát:​ Teréz és Kálmán névnapot tartottunk.\\ 
 +22-én, miután ​az ünnepnapi ​koszorúzás és a fáklyás felvonulás is elmaradt, megemlékeztünk a Nemzeti Ünnepünkről. 25-én az Erkel Színházban megnéztük az „István, a király” című operettet.\\
 A színház hangulata, a jól sikerült szereposztás és a rendezés emlékezetessé tették ezt az estét.\\ A színház hangulata, a jól sikerült szereposztás és a rendezés emlékezetessé tették ezt az estét.\\
 24-én vezetőségi értekezlet volt. Két halottunkért is égett a gyertya: Bukodiné Esztikétől és Papp Marikától búcsúztunk. Mintha a közelgő Mindenszentek gyertyái tisztelegtek volna az ő emlékük előtt is.\\ 24-én vezetőségi értekezlet volt. Két halottunkért is égett a gyertya: Bukodiné Esztikétől és Papp Marikától búcsúztunk. Mintha a közelgő Mindenszentek gyertyái tisztelegtek volna az ő emlékük előtt is.\\
Sor 446: Sor 490:
  
 ====== Sport ====== ====== Sport ======
 +
 +===== Vége az ősznek! =====
 +
 +Az idei év igen csak egyedi volt több okból is kifolyólag. Tavasszal, amikor a kialakult vírushelyzetre való tekintettel félbeszakították a ’tavalyi’ bajnokságot nem gondolta senki, hogy nem is fogjuk lejátszani. Utána sokáig úgy volt, ezt a szezont is a megyei II. osztályban kezdjük. Ezután jött az örömhír, mégis a megyei elithez tartozunk, ami az idei szereplésünket illeti. Ezt a pozitív hírt egy igen szép őszi eredménysorozattal sikerült megfejelni, hiszen a 13 lejátszott mérkőzésen 22 pontot sikerült összegyűjteni,​ ami, mondanunk sem kell, várakozáson felüli teljesítmény. Hogy minek köszönhető ez a szép eredmény? Edzőnk, Megyesi László véleménye szerint az összes sikerünket csapatként értük el, nemcsak az aktuális kezdő tizenegy, hanem a teljes keret érdeme.
 +
 +Ha pedig mi mint szurkolók, külső szemmel nézzük a csapatot, akkor több kiváló egyéni teljesítményre bukkanhatunk,​ gondolok itt Kordé Krisztián 10 góljára, amivel karriercsúcsot állított fel fél szezon alatt, ami az egy szezonban szerzett gólokat illeti. Vagy nézhetjük az új igazolásainkat is, akik szépen beilleszkedtek,​ Nagy-Jáger Dávidnak 11 meccsen 7 gólt is sikerült szerezni. Ha pedig a fiatalokat nézzük, akkor többen is szerephez juthattak a csapatnál, Lőrincz Botond már állandó tagja a keretünknek,​ de Balázs Áron vagy épp Gombik Gergely is tűzközelbe került, és edzésen alkalmuk adódik bizonyítani tudásukat.
 +
 +Volt, sajnos, árnyoldala is ennek a fél szezonnak, több játékosunknál is súlyosabb sérülések akadályozták a szereplésüket. Nagy Tamás szezon eleje óta folyamatos kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódik, de hála Istennek, sikerült többször is támogatnia a védelmünket. Fülöp Tamás és Hajdu Patrik a rosszabbik helyzetbe került, őket hosszú időre elvesztettük,​ mindkettőt térdsérüléssel kezelik. Patrik e hónapban átesett a térdműtéten. Nekik innen is kívánunk mihamarabbi felépülést!
 +
 +A szezon utolsó két mérkőzését a járványhelyzet,​ és az aktuális kormányrendeletek miatt elhalasztották,​ ezt pedig 2021-ben fogjuk lejátszani. Pontos dátumot, sajnos, egyelőre nem tudunk még közölni.
 +
 +Az Agora következő számában pedig a teljes utánpótlás őszi eredményeit foglaljuk össze.\\
 +Addig is, aki ennél többet szeretne megtudni a játékosainkról vagy a friss heti eredményekre kíváncsi, az megtalál minket Facebook-on Felsőpakony KSE néven.
 +
 +**Eredmények:​** \\
 +Veresegyház VSK – Felsőpakony KSE 1:0\\
 +Felsőpakony KSE – CSO-KI Sport 4:2 (Kordé K. Farkas Z., Oláh Z., Lőrincz B.)\\
 +Gödöllői SK – Felsőpakony KSE 2:1 (Kordé K.)\\
 +Felsőpakony KSE – Vecsési FC 0:4\\
 +Viadukt SE-Biatorbágy – Felsőpakony KSE ELHALASZTVA\\
 +Felsőpakony KSE – Budakalászi MSE ELHALASZTVA
 +
 +Hajrá Pakony!
 +
 +**Barta Zoltán**
 +
  
 ====== Hátbelső ====== ====== Hátbelső ======
2020_10_novdec.1606336557.txt.gz · Utolsó módosítás: 2020/11/25 21:35 szerkesztette: sfmarta