Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2021_01_jan

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2021_01_jan [2021/01/20 07:11]
bavegh [Iskola]
2021_01_jan [2021/01/20 13:18] (aktuális)
bavegh [Felsőpakonyi Agora]
Sor 8: Sor 8:
  
 Következő lapzárta: FEBRUÁR 08. Következő lapzárta: FEBRUÁR 08.
 +
 +<font inherit/​inherit;;#​c0392b;;​inherit>​**KIVETTEM AZ ANYAGOT! HA VALAKI MÓDOSÍTTATNI SZERETNE VALAMIT, KÉREM NEKEM IS JELEZZE! KÖSZÖNÖM - BÉLA**</​font>​
 +
  
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
Sor 261: Sor 264:
  
 Mivel a felsőpakonyi iskolások is így gondolják, ezért idén A magyar kultúra napjára egy különleges vetélkedőt hirdettünk a\\ Mivel a felsőpakonyi iskolások is így gondolják, ezért idén A magyar kultúra napjára egy különleges vetélkedőt hirdettünk a\\
-felsőosztályok részére.+felső osztályok részére.
  
-Lelkesen keresgélték az elrejtett papírcetliket a folyosón, a lépcsőnél,​ melyeken egy-egy idézetet találtak: a hozzátartozó szerzővel, címmel vagy éppen egy-egy magyar festőnk vagy neves feltalálónk nevével ugyanis pontra válthatták. Buzgón munkálkodtak erre a napra kiállítási anyagok készítésével is, melyhez az osztályfőnököktől kaptak ötletet, kivitelezési útmutatást. Köszönet érte Mindenkinek!+Lelkesen keresgélték az elrejtett papírcetliket a folyosón, a lépcsőnél,​ melyeken egy-egy idézetet találtak: a hozzátartozó szerzővel, címmel vagy éppen egy-egy magyar festőnk vagy neves feltalálónk nevévelugyanis pontra válthatták. Buzgón munkálkodtak erre a napra kiállítási anyagok készítésével is, melyhez az osztályfőnököktől kaptak ötletet, kivitelezési útmutatást. Köszönet érte Mindenkinek!
  
 Bár a három legtöbb pontot gyűjtő osztályt díjaztuk, az igazi jutalom mindannyiunknak az a felismerés,​ hogy milyen gazdag és\\ Bár a három legtöbb pontot gyűjtő osztályt díjaztuk, az igazi jutalom mindannyiunknak az a felismerés,​ hogy milyen gazdag és\\
-értékes a magyar kultúránk. Méltó a figyelmünkre,​ a csodálatunkra,​ nem csupán ezen a januári napon.+értékes a mi magyar kultúránk. Méltó a figyelmünkre,​ a csodálatunkra,​ nem csupán ezen a januári napon!
  
 \\ \\
-**Tóthné Nagy Rita**+**Tóthné Nagy Rita **tanár
  
-\\ ++képek
-tanár+
  
  
Sor 283: Sor 285:
 Aulánkban Kajdácsi Éva néni csodálatos adventi koszorúja köszöntette a belépő gyerekeket. Több osztály is kisétált a Petőfi téren álló betlehemhez,​ ahol felelevenítették Jézus születésének eseményeit,​ szikrázó csillagszórókkal a kezekben csendültek fel a karácsonyi énekek. Aulánkban Kajdácsi Éva néni csodálatos adventi koszorúja köszöntette a belépő gyerekeket. Több osztály is kisétált a Petőfi téren álló betlehemhez,​ ahol felelevenítették Jézus születésének eseményeit,​ szikrázó csillagszórókkal a kezekben csendültek fel a karácsonyi énekek.
  
-Mindenki várta a karácsonyt,​ bár tudtuk, hogy idén elmarad az eddig megszokott intézmény szintű karácsonyi ünnepség, elmarad a megszokott ünnepi ​diszben, zenével és gyermekek által előadott versekkel, énekekkel, táncokkal ünneplő iskola. Mégis vártuk. Feldíszítettük a folyosókat,​ az aulában pedig adventi naptár kis üzeneteit olvasva érezhettük,​ hogy mégiscsak közeledik a Karácsony.+Mindenki várta a karácsonyt,​ bár tudtuk, hogy idén elmarad az eddig megszokott intézmény szintű karácsonyi ünnepség, elmarad a megszokott ünnepi ​díszben, zenével és gyermekek által előadott versekkel, énekekkel, táncokkal ünneplő iskola. Mégis vártuk. Feldíszítettük a folyosókat,​ az aulában pedig az adventi naptár kis üzeneteit olvasva érezhettük,​ hogy mégiscsak közeledik a Karácsony.
  
-Az utolsó tanítási napon a Diákönkormányzat tagjai „Karácsonyi szeretet üzeneteket” osztottak az ajtón belépőknek. Az üzenetek a szeretetről,​ a mosolyról, az angyalok eljöveteléről és a jótettekről üzentek szívet melengető mondatokkal gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Eközben az aulában a korábbi évek karácsonyi műsorait vetítettük,​ amelyet izgatottan figyeltek kicsik és nagyok. Az osztálykeretben ​a kis ajándékozások és egymás ​megvendégelései ​is az ünnep elérkezését jelezték.+Az utolsó tanítási napon a Diákönkormányzat tagjai „Karácsonyi szeretet üzeneteket” osztottak az ajtón belépőknek. Az üzenetek a szeretetről,​ a mosolyról, az angyalok eljöveteléről és a jótettekről üzentek szívet melengető mondatokkal gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Eközben az aulában a korábbi évek karácsonyi műsorait vetítettük,​ amelyet izgatottan figyeltek kicsik és nagyok. Az osztálytermekben ​a kis ajándékozások és egymás ​megvendégelése ​is az ünnep elérkezését jelezték.
  
-Január első hetében pedig újult erővel, kipihenve és szerencsére továbbra is egészségesen ​folytattuk ​a hétköznapok megszokott menetét. Iskolai naptárunk is elkészült,​ amely most a mesék világába repít minket, erősítve a reményt, hogy talán boldogabb lesz ez az év.+Január első hetében pedig újult erővel, kipihenve és -- szerencsére ​-- továbbra is egészségesen ​folytathattuk ​a hétköznapok megszokott menetét. Iskolai naptárunk is elkészült,​ amely most a mesék világába repít minket, erősítve a reményt, hogy talán boldogabb lesz ez az év.
  
 **Sebestyénné Fehérvári Márta **tanító **Sebestyénné Fehérvári Márta **tanító
- 
-+képek 
  
  
2021_01_jan.1611123089.txt.gz · Utolsó módosítás: 2021/01/20 07:11 szerkesztette: bavegh