Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2021_07_juliaug

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2021_07_juliaug [2021/08/16 16:08]
kadar.rozalia [A Felsőpakonyi Katolikus Közösség életéből]
2021_07_juliaug [2021/08/18 15:24] (aktuális)
bavegh [Felsőpakonyi Agora]
Sor 8: Sor 8:
  
 Következő lapzárta: szeptember 10. Következő lapzárta: szeptember 10.
 +
 +**<font inherit/​inherit;;​inherit;;#​e74c3c>​KIVETTEM AZ ANYAGOT MÁR DOLGOZOM VELE, HA VALAMI VÁLTOZTATÁS LENNE, ÍRJATOK!</​font>​**
 +
  
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
Sor 78: Sor 81:
 __**Más:​**__ __**Más:​**__
  
-Június 12-én a ballagáson a szokásos apró ajándékkal kedveskedett a Szolgálat a helybéli nyolcadikosoknak. Kicsit megilletődötten várták még a ballagás eseményeit,​ de örültek a meglepetésnek. Mosolyuk mindenképp megérte a szombati, rendkívüli műszakot. ​+Június 12-én a ballagáson a szokásos apró ajándékkal kedveskedett a Szolgálat a helybéli nyolcadikosoknak. Kicsit megilletődötten várták még a ballagás eseményeit,​ de örültek a meglepetésnek. Mosolyuk mindenképp megérte a szombati, rendkívüli műszakot. ​
  
-2021. június 25-én, pár nappal, a Covid szigorítások feloldása után, ismételten összegyűlt az Ifjúsági ​klubKülönös ​apropója volt a találkozásnakhogy a „mag”-nak számító fiatalok az idén elvégezték a 8. osztályt, ősztől különféle középiskolákban tanulnak.+2021. június 25-én, pár nappal, a Covid szigorítások feloldása után, ismételten összegyűlt az Ifjúsági ​Klub A találkozásnak különös ​apropója volt, hiszen ​a „mag”-nak számító fiatalok az idén elvégezték a 8. osztályt, ősztől különféle középiskolákban tanulnak.
  
-A beszélgetés tárgya természetesen a ballagás, a továbbtanulás,​ és a felvételi sikerek - kudarcok voltak. Látszott rajtuk, hogy örülnek, hogy mindenki ​elmondhatja ​a saját történetét,​ az is, aki kevésbé volt sikeresnem az első helyen áhított iskolába vették fel, hanem kompromisszumot kellett kötnie. ​közös játék ​azért nem maradhatott el.+A beszélgetés tárgya természetesen a ballagás, a továbbtanulás,​ és a felvételi sikerek - kudarcok voltak. Látszott rajtuk, hogy örülnek, hogy mindenki ​elmondhatta ​a saját történetét,​ az is, aki kevésbé volt sikeres ​és nem az első helyen áhított iskolába vették fel, így  ​kompromisszumot kellett kötnie. ​Nagy várakozással néznek a középiskola elé. Sok sikert nekik! 
 +Természetesen a  ​közös játék ​sem  ​maradhatott el. 
  
 A nagy hőségre és a korai időpontra tekintettel – uzsonna gyanánt - jégkrémet és hideg innivalót adtunk, mely igen hamar elfogyott. A nagy hőségre és a korai időpontra tekintettel – uzsonna gyanánt - jégkrémet és hideg innivalót adtunk, mely igen hamar elfogyott.
- 
-Nagy várakozással néznek a középiskola elé. Sok sikert nekik! 
  
 Közkívánatra az őszi szünetben (október 25-31 közötti időszakban,​ 2 napos formában) kirándulást tervezünk. Szívesen látunk leendő Ifi klub tagokat is. (5-8. osztályosok) Az első nap természetvédelmi és/vagy történelmi túra, esetleg színházlátogatás,​ a másodikon – az időjárás függvényében – egy termálfürdős program szerepel. Az Ifjúsági Klub programjait Felsőpakony Önkormányzata a költségvetési keretből támogatja. Közkívánatra az őszi szünetben (október 25-31 közötti időszakban,​ 2 napos formában) kirándulást tervezünk. Szívesen látunk leendő Ifi klub tagokat is. (5-8. osztályosok) Az első nap természetvédelmi és/vagy történelmi túra, esetleg színházlátogatás,​ a másodikon – az időjárás függvényében – egy termálfürdős program szerepel. Az Ifjúsági Klub programjait Felsőpakony Önkormányzata a költségvetési keretből támogatja.
Sor 102: Sor 104:
 Felhívjuk szíves figyelmüket,​ hogy az étkezés lemondására egy hétnél rövidebb időre, csak kórházba kerülés esetén van lehetőség. A reggel 9 óráig lejelentett lemondásokat másnaptól,​ a későbbieket a két nappal későbbi dátummal fogadja el a konyha. Az egy-két napos lemondások követhetetlenek,​ így erre nincs mód. Felhívjuk szíves figyelmüket,​ hogy az étkezés lemondására egy hétnél rövidebb időre, csak kórházba kerülés esetén van lehetőség. A reggel 9 óráig lejelentett lemondásokat másnaptól,​ a későbbieket a két nappal későbbi dátummal fogadja el a konyha. Az egy-két napos lemondások követhetetlenek,​ így erre nincs mód.
  
-Nagy örömünkre a Szolgálat gépjárművet kapott az Önkormányzattól,​ az ebéd kiszállítás ​és a vérszállítás feladatainak ellátására. Régóta várt, nagy segítség számunkra. Köszönjük!+Nagy örömünkre a Szolgálat gépjárművet kapott az Önkormányzattól,​ az ebéd kiszállítása ​és a vérszállítás feladatainak ellátására. Régóta várt, nagy segítség számunkra. Köszönjük!
  
 Ha szeretné biztonságban tudni idős családtagját,​ kérjen számára **jelzőrendszeres házi** ​ **segítségnyújtás **szolgáltatást. A jelzőberendezés jelzését követően a kolléga fél órán belül megérkezik,​ s további segítséget hív, ha szükséges. Ha szeretné biztonságban tudni idős családtagját,​ kérjen számára **jelzőrendszeres házi** ​ **segítségnyújtás **szolgáltatást. A jelzőberendezés jelzését követően a kolléga fél órán belül megérkezik,​ s további segítséget hív, ha szükséges.
Sor 229: Sor 231:
 **Nagy János** polgármester **Nagy János** polgármester
 ====== Óvoda ====== ====== Óvoda ======
 +
 +===== Újszülöttek:​ =====
 +
 +Petrik Ramóna 06.01.\\
 +Nagy Joel Dániel 06.13.\\
 +Dobos Fanni 06.24.\\
 +Dobos Vivien 06.24.
 +
 +Pach Vilmos Adelio 08.07.
 +
  
 ===== Elismerés, kitüntetés pedagógusnap alkalmából ===== ===== Elismerés, kitüntetés pedagógusnap alkalmából =====
Sor 398: Sor 410:
  
 ====== Könyvtár ====== ====== Könyvtár ======
 +
 +===== III. Könyvtári Kalandtábor a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban =====
 +
 +Idén is nagy sikerrel tarthattuk meg immár a III. Könyvtári kalandtáborunkat a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban. Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának támogatásával 2 turnusban fogadtuk a gyerekeket, napközis táborunkban. Eddig minden évben a kézműves alkotásoké volt a főszerep ezen időszakok alatt, most viszont a kirándulásé,​ a mozgásé. Ellátogattunk a kispesti vizes játszótérre,​ Vecsésre a Bálint Ágnes Emlékházba,​ lovaskocsival mentünk ki a helyi focipályára,​ ahol a locsoló alatt szaladgálva hűsöltek a gyerekek. Minden nap papírszínház mesét hallgathattak és Szalóki Ági egri könyvtáros előadásai alkalmával megismerkedhettek az apróságok a „Lila Légy” története mellett, élőlényekkel kapcsolatos gyerekversekkel. A Bálint Ágnes Emlékházban töltött nap maradandó élmény volt minden résztvevő számára. Nekünk kísérőknek a gyermekkorunkat idézte az emlékház udvarán tematikusan kialakított Bálint Ágnes mesék szereplői, tárgyai, berendezései. A kutyaházból kukucskáló Frakk, a macskák réme, vagy Mazsola ember nagyságú tökházikója. Az írónő lánya, Németh Ágnes tárlatvezetést tartott kis csoportunknak Bálint Ágnes lakóházában. A gyerekek kipróbálhatták a ház emeletén összegyűjtött régi játékokat,​ és elektromos kisvasúttal is utazhattak. Megismerkedtek Frakk történeteivel,​ Kukori és Kotkodával,​ a Cicavízióval és Bálint Ágnes egyik ritkán hallott meséjével A tyúkocska cipőcskéjével is.\\
 +Annyira megfogták a gyerekeket a mindenki által ismert Frakk mesék, hogy könyvtárunk rajzpályázatot hirdetett ezzel kapcsolatosan gyermek és felnőtt kategóriában. Várjuk Bálint Ágnes meséinek szereplőit ábrázoló alkotásokat maximum A4 es méretben.\\
 +Visszajelzések alapján az idei táboraink is sikeresek voltak, ami a legfontosabb,​ hogy a résztvevő gyerekek jól érezték magukat és egy kicsi segítséget tudtunk adni a szülőknek a nyári szünet idejére. Köszönjük szépen a támogatásokat (a sok-sok palacsintát Berki Marikának) és a sok kedves, köszönő szavakat. Jövőre reményeim szerint újra megrendezésre kerülnek táboraink.
 +
 +**Varró-Vida Nikoletta** \\
 +intézményvezető
 +
 ++képek és plakátok lesznek még.
 +
  
 ====== Civil ====== ====== Civil ======
2021_07_juliaug.1629122912.txt.gz · Utolsó módosítás: 2021/08/16 16:08 szerkesztette: kadar.rozalia