Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2021_07_juliaug

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
2021_07_juliaug [2021/08/17 10:09]
bavegh [Könyvtár]
2021_07_juliaug [2021/08/18 15:24] (aktuális)
bavegh [Felsőpakonyi Agora]
Sor 8: Sor 8:
  
 Következő lapzárta: szeptember 10. Következő lapzárta: szeptember 10.
 +
 +**<font inherit/​inherit;;​inherit;;#​e74c3c>​KIVETTEM AZ ANYAGOT MÁR DOLGOZOM VELE, HA VALAMI VÁLTOZTATÁS LENNE, ÍRJATOK!</​font>​**
 +
  
 ====== Fedlap ====== ====== Fedlap ======
Sor 78: Sor 81:
 __**Más:​**__ __**Más:​**__
  
-Június 12-én a ballagáson a szokásos apró ajándékkal kedveskedett a Szolgálat a helybéli nyolcadikosoknak. Kicsit megilletődötten várták még a ballagás eseményeit,​ de örültek a meglepetésnek. Mosolyuk mindenképp megérte a szombati, rendkívüli műszakot. ​+Június 12-én a ballagáson a szokásos apró ajándékkal kedveskedett a Szolgálat a helybéli nyolcadikosoknak. Kicsit megilletődötten várták még a ballagás eseményeit,​ de örültek a meglepetésnek. Mosolyuk mindenképp megérte a szombati, rendkívüli műszakot. ​
  
-2021. június 25-én, pár nappal, a Covid szigorítások feloldása után, ismételten összegyűlt az Ifjúsági ​klubKülönös ​apropója volt a találkozásnakhogy a „mag”-nak számító fiatalok az idén elvégezték a 8. osztályt, ősztől különféle középiskolákban tanulnak.+2021. június 25-én, pár nappal, a Covid szigorítások feloldása után, ismételten összegyűlt az Ifjúsági ​Klub A találkozásnak különös ​apropója volt, hiszen ​a „mag”-nak számító fiatalok az idén elvégezték a 8. osztályt, ősztől különféle középiskolákban tanulnak.
  
-A beszélgetés tárgya természetesen a ballagás, a továbbtanulás,​ és a felvételi sikerek - kudarcok voltak. Látszott rajtuk, hogy örülnek, hogy mindenki ​elmondhatja ​a saját történetét,​ az is, aki kevésbé volt sikeresnem az első helyen áhított iskolába vették fel, hanem kompromisszumot kellett kötnie. ​közös játék ​azért nem maradhatott el.+A beszélgetés tárgya természetesen a ballagás, a továbbtanulás,​ és a felvételi sikerek - kudarcok voltak. Látszott rajtuk, hogy örülnek, hogy mindenki ​elmondhatta ​a saját történetét,​ az is, aki kevésbé volt sikeres ​és nem az első helyen áhított iskolába vették fel, így  ​kompromisszumot kellett kötnie. ​Nagy várakozással néznek a középiskola elé. Sok sikert nekik! 
 +Természetesen a  ​közös játék ​sem  ​maradhatott el. 
  
 A nagy hőségre és a korai időpontra tekintettel – uzsonna gyanánt - jégkrémet és hideg innivalót adtunk, mely igen hamar elfogyott. A nagy hőségre és a korai időpontra tekintettel – uzsonna gyanánt - jégkrémet és hideg innivalót adtunk, mely igen hamar elfogyott.
- 
-Nagy várakozással néznek a középiskola elé. Sok sikert nekik! 
  
 Közkívánatra az őszi szünetben (október 25-31 közötti időszakban,​ 2 napos formában) kirándulást tervezünk. Szívesen látunk leendő Ifi klub tagokat is. (5-8. osztályosok) Az első nap természetvédelmi és/vagy történelmi túra, esetleg színházlátogatás,​ a másodikon – az időjárás függvényében – egy termálfürdős program szerepel. Az Ifjúsági Klub programjait Felsőpakony Önkormányzata a költségvetési keretből támogatja. Közkívánatra az őszi szünetben (október 25-31 közötti időszakban,​ 2 napos formában) kirándulást tervezünk. Szívesen látunk leendő Ifi klub tagokat is. (5-8. osztályosok) Az első nap természetvédelmi és/vagy történelmi túra, esetleg színházlátogatás,​ a másodikon – az időjárás függvényében – egy termálfürdős program szerepel. Az Ifjúsági Klub programjait Felsőpakony Önkormányzata a költségvetési keretből támogatja.
Sor 102: Sor 104:
 Felhívjuk szíves figyelmüket,​ hogy az étkezés lemondására egy hétnél rövidebb időre, csak kórházba kerülés esetén van lehetőség. A reggel 9 óráig lejelentett lemondásokat másnaptól,​ a későbbieket a két nappal későbbi dátummal fogadja el a konyha. Az egy-két napos lemondások követhetetlenek,​ így erre nincs mód. Felhívjuk szíves figyelmüket,​ hogy az étkezés lemondására egy hétnél rövidebb időre, csak kórházba kerülés esetén van lehetőség. A reggel 9 óráig lejelentett lemondásokat másnaptól,​ a későbbieket a két nappal későbbi dátummal fogadja el a konyha. Az egy-két napos lemondások követhetetlenek,​ így erre nincs mód.
  
-Nagy örömünkre a Szolgálat gépjárművet kapott az Önkormányzattól,​ az ebéd kiszállítás ​és a vérszállítás feladatainak ellátására. Régóta várt, nagy segítség számunkra. Köszönjük!+Nagy örömünkre a Szolgálat gépjárművet kapott az Önkormányzattól,​ az ebéd kiszállítása ​és a vérszállítás feladatainak ellátására. Régóta várt, nagy segítség számunkra. Köszönjük!
  
 Ha szeretné biztonságban tudni idős családtagját,​ kérjen számára **jelzőrendszeres házi** ​ **segítségnyújtás **szolgáltatást. A jelzőberendezés jelzését követően a kolléga fél órán belül megérkezik,​ s további segítséget hív, ha szükséges. Ha szeretné biztonságban tudni idős családtagját,​ kérjen számára **jelzőrendszeres házi** ​ **segítségnyújtás **szolgáltatást. A jelzőberendezés jelzését követően a kolléga fél órán belül megérkezik,​ s további segítséget hív, ha szükséges.
Sor 229: Sor 231:
 **Nagy János** polgármester **Nagy János** polgármester
 ====== Óvoda ====== ====== Óvoda ======
 +
 +===== Újszülöttek:​ =====
 +
 +Petrik Ramóna 06.01.\\
 +Nagy Joel Dániel 06.13.\\
 +Dobos Fanni 06.24.\\
 +Dobos Vivien 06.24.
 +
 +Pach Vilmos Adelio 08.07.
 +
  
 ===== Elismerés, kitüntetés pedagógusnap alkalmából ===== ===== Elismerés, kitüntetés pedagógusnap alkalmából =====
Sor 401: Sor 413:
 ===== III. Könyvtári Kalandtábor a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban ===== ===== III. Könyvtári Kalandtábor a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban =====
  
-Idén is nagy sikerrel tarthattuk meg immár a III. Könyvtári kalandtáborunkat a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban. Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának támogatásával 2 turnusban fogadtuk a gyerekeket, napközis táborunkban. Eddig minden évben a kézműves alkotásoké volt a főszerep ezen időszakok alatt, most viszont a kirándulásé,​ a mozgásé. Ellátogattunk a Kispesti ​vizes játszótérre,​ Vecsésre a Bálint Ágnes Emlékházba,​ lovaskocsival mentünk ki a helyi focipályára,​ ahol a locsoló alatt szaladgálva hűsöltek a gyerekek. Minden nap papírszínház mesét hallgathattak és Szalóki Ági egri könyvtáros előadásai alkalmával megismerkedhettek az apróságok a „Lila Légy” története mellett, élőlényekkel kapcsolatos gyerekversekkel. A Bálint Ágnes Emlékházban töltött nap maradandó élmény volt minden résztvevő számára. Nekünk kísérőknek a gyermekkorunkat idézte az emlékház udvarán tematikusan kialakított Bálint Ágnes mesék szereplői, tárgyai, berendezései. A kutyaházból kukucskáló Frakk a macskák réme, vagy Mazsola ember nagyságú tökházikója. Az írónő lánya, Németh Ágnes tárlatvezetést tartott kis csoportunknak Bálint Ágnes lakóházában. A gyerekek kipróbálhatták a ház emeletén összegyűjtött régi játékokat,​ és elektromos kisvasúttal is utazhattak. Megismerkedtek Frakk történeteivel,​ Kukori és Kotkodával,​ a Cicavízióval és Bálint Ágnes egyik ritkán hallott meséjével A tyúkocska cipőcskéjével is.\\+Idén is nagy sikerrel tarthattuk meg immár a III. Könyvtári kalandtáborunkat a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban. Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának támogatásával 2 turnusban fogadtuk a gyerekeket, napközis táborunkban. Eddig minden évben a kézműves alkotásoké volt a főszerep ezen időszakok alatt, most viszont a kirándulásé,​ a mozgásé. Ellátogattunk a kispesti ​vizes játszótérre,​ Vecsésre a Bálint Ágnes Emlékházba,​ lovaskocsival mentünk ki a helyi focipályára,​ ahol a locsoló alatt szaladgálva hűsöltek a gyerekek. Minden nap papírszínház mesét hallgathattak és Szalóki Ági egri könyvtáros előadásai alkalmával megismerkedhettek az apróságok a „Lila Légy” története mellett, élőlényekkel kapcsolatos gyerekversekkel. A Bálint Ágnes Emlékházban töltött nap maradandó élmény volt minden résztvevő számára. Nekünk kísérőknek a gyermekkorunkat idézte az emlékház udvarán tematikusan kialakított Bálint Ágnes mesék szereplői, tárgyai, berendezései. A kutyaházból kukucskáló Frakka macskák réme, vagy Mazsola ember nagyságú tökházikója. Az írónő lánya, Németh Ágnes tárlatvezetést tartott kis csoportunknak Bálint Ágnes lakóházában. A gyerekek kipróbálhatták a ház emeletén összegyűjtött régi játékokat,​ és elektromos kisvasúttal is utazhattak. Megismerkedtek Frakk történeteivel,​ Kukori és Kotkodával,​ a Cicavízióval és Bálint Ágnes egyik ritkán hallott meséjével A tyúkocska cipőcskéjével is.\\
 Annyira megfogták a gyerekeket a mindenki által ismert Frakk mesék, hogy könyvtárunk rajzpályázatot hirdetett ezzel kapcsolatosan gyermek és felnőtt kategóriában. Várjuk Bálint Ágnes meséinek szereplőit ábrázoló alkotásokat maximum A4 es méretben.\\ Annyira megfogták a gyerekeket a mindenki által ismert Frakk mesék, hogy könyvtárunk rajzpályázatot hirdetett ezzel kapcsolatosan gyermek és felnőtt kategóriában. Várjuk Bálint Ágnes meséinek szereplőit ábrázoló alkotásokat maximum A4 es méretben.\\
 Visszajelzések alapján az idei táboraink is sikeresek voltak, ami a legfontosabb,​ hogy a résztvevő gyerekek jól érezték magukat és egy kicsi segítséget tudtunk adni a szülőknek a nyári szünet idejére. Köszönjük szépen a támogatásokat (a sok-sok palacsintát Berki Marikának) és a sok kedves, köszönő szavakat. Jövőre reményeim szerint újra megrendezésre kerülnek táboraink. Visszajelzések alapján az idei táboraink is sikeresek voltak, ami a legfontosabb,​ hogy a résztvevő gyerekek jól érezték magukat és egy kicsi segítséget tudtunk adni a szülőknek a nyári szünet idejére. Köszönjük szépen a támogatásokat (a sok-sok palacsintát Berki Marikának) és a sok kedves, köszönő szavakat. Jövőre reményeim szerint újra megrendezésre kerülnek táboraink.
2021_07_juliaug.1629187771.txt.gz · Utolsó módosítás: 2021/08/17 10:09 szerkesztette: bavegh