Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


2023_07_juliaug

Felsőpakonyi Agora

KIVETTEM AZ ANYAGOT DOLGOZNI, VÁLTOZTATÁS ESETÉN KÉRNÉM NEKEM SZÓLNI. KÖSZÖNETTEL: BÉLA

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója - XXXII. évf. . szám, 2023.

Lapzárta:

Szerkesztőbizottsági:

Következő lapzárta:

Fedlap

Fedbelső

Önkormányzat

KORMÁNYABLAKBUSZ 0920 PLAKÁT!

Tíz éves Nagyközségünk

Juniális a Sportközpontban

Június 24-én szombaton a hagyományos Juniális rendezvény keretében ünnepeltük Felsőpakony Nagyközséggé válásának 10. évfordulóját.
Az egész napos rendezvényen kellemes időben, csodálatos környezetben és remek hangulatban szórakozhattak fiatalok és idősebbek, gyermekek és felnőttek. A fellépők sokasága között a kézműves sátrak alatt mindenki megtalálhatta a számára kedves időtöltést.
A települési ünnep közepette több emlékezetes pillanat is adódott.
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke, Vecsés város polgármestere, Benkő Tamás MLSZ Pest Megyei igazgató és Böőr Zoltán volt válogatott labdarúgó, elnökségi tag jelenlétében átadásra került a sportközpont új öltözőépülete.
Az ünnepélyes szalagvágást megelőzően a nyugdíjba vonuló Korcsmáros Tamás vehetett át emlékplakettet több évtizedes munkája elismeréseként.
A délután folyamán pedig a Polgárőr Nap apropóján az önkormányzat a felsőpakonyi polgárőrök áldozatos munkáját ismerte el. Bagoly Richárd képviselő és az önkormányzat közös felajánlásával a Polgárőr Egyesület Felsőpakony Biztonságáért elnöke, Janocha Gábor vehette át képletesen az új térfigyelő kamerát és az oklevelet.
Ezúton is köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek, az önkormányzat, a közösségi ház munkatársainak, a vendéglátó egységeknek, a besegítő önkéntes, de annál lelkesebb főzőcsapatnak, a kézműves sátrakban dolgozóknak, a fellépő művészeknek, a műsorral készülő civil szervezeteknek, a kispályás foci szervezőinek, hogy egy örömteli napot szereztek a felsőpakonyi lakosoknak, a rendezvényre kilátogató vendégeknek.

Büszkék lehetünk erre a napra!
Büszkék lehetünk az elért eredményekre!
Mi, felsőpakonyiak, büszkék lehetünk szűkebb hazánkra, Felsőpakonyra!
A fotókat köszönjük Riger Viviennek.

Nagy János polgármester

+képek

Az új öltözőépület ünnepélyes átadása: a Sportközpont megújulása

A település nagyközséggé válásának jubileumi, 10 éves évfordulóját ünnepeltük az idei Juniálison, de ezzel párhuzamosan több emlékezetes pillanat is adódott.
Felsőpakony sportélete június 24-én egy újabb mérföldkőhöz érkezett: ünnepélyes keretek között átadásra került a régóta várt új öltözőépület a helyi sportközpontban.

Az ünnepélyes átadás
Az eseményre számos lakos, sportoló, önkormányzati képviselő és meghívott vendég látogatott ki, hogy együtt ünnepeljenek és megcsodálják az új létesítményt.
Nagy János polgármester, a Felsőpakonyi Községi Sport Egyesület elnöke, Czeczidlovszky Hervatin Gábor alpolgármester, az egyesület alelnöke, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke és Vecsés város polgármestere, Benkő Tamás MLSZ Pest Megyei igazgató és Böőr Zoltán, korábbi 21-szeres válogatott, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes labdarúgó, az MLSZ Pest vármegyei társadalmi elnökségének tagja, önkormányzati képviselők, a projektben résztvevők, a támogatók, sportolók és lakosok jelenlétében átadásra került a sportközpont új öltözőépülete.

Az ünnepélyes szalagvágást megelőzően a nyugdíjba vonuló Korcsmáros Tamás vehetett át emlékplakettet és oklevelet az egyesületért végzett több évtizedes munkája elismeréseként.

A sportöltöző bejárata előtti területen több beszéd is elhangzott a meghívott vendégek által, akik méltatták az új öltözőépület jelentőségét a helyi sportélet szempontjából.

Nagy János Felsőpakony polgármestere, egyesületi elnök üdvözölte az egybegyűlteket, megköszönve a képviselő-testület, az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság és elnökség, valamint a helyi illetőségű kivitelező cég segítségét.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő méltatta a település fejlődését, a felsőpakonyi sportkör újabb fejlesztésének mutatós elemét, az első osztályú csapat kupadöntőt, valamint az utolsó fordulóban végül bentmaradást érő szereplését is.

Szlahó Csaba beszédében kiemelte: „a polgári kormányzat sportcélú fejlesztési — TAO- — programja, az MLSZ támogatása és a helyi önkormányzatnak a sportot és különösen a labdarúgást segítő, támogató hozzáállása nélkül Felsőpakony és az ország többi kisebb-nagyobb települése, egyesülete sem lett volna képes azt a fejlődést elérni, ami például Felsőpakonyhoz hasonlóan az ország számos pontján tapasztalható volt az elmúlt bő évtizedben.”

Benkő Tamás igazgató arról beszélt, hogy a felsőpakonyi „a Pest Megyei Kupa fináléjába bejutó, a megyei élvonalbeli tagságát foggal-körömmel megőrző, hét és fél éve ugyanazzal a trénerrel (László Megyesivel) készülő, ismert nevektől mentes, ugyanakkor jó közösséget alkotó,csupa-szív csapat.. A létesítménye folyamatosan fejlődik (mindkét oldalon lelátó — a főoldali ráadásul fedett —, kis műfüves pálya, füves edzőpálya, világítás, öntözőrendszer, teqball-asztal, fedett kerthelyiséggel is rendelkező büfé, nagy öltözőépület, konditerem), aminek üzemeltetése a kiépített napelem-rendszernek köszönhetően feltehetően fenntartható is egyben. Ráadásul a futballcsapat hazai és idegenbeli mérkőzéseire is sokan kijárnak, a klub beágyazottságát elnézve, az láthatóan szerves részévé vált a helyi közösségi életnek — és ez talán az egyik legfontosabb hozadéka a Felsőpakonyban folyó munkának.
Takaros, sok funkciót betöltő sporttelep áll nemcsak a klub korosztályos futballcsapatainak rendelkezésére, hanem a különféle községi rendezvények szolgálatára is.
Az irigylésre méltó sport- és közösségi célú létesítményre büszke lehet a település minden lakója és az önkormányzat valamennyi munkatársa és képviselője, vezetője, jegyzője egyaránt — csakúgy, mint a községet polgármesterként, a klubot pedig elnökként irányító Nagy János is. Sőt: magam is az vagyok.
Gratulálok a beruházáshoz és a fenntartható működ(tet)éshez!”

A fejlesztés háttere
Az új öltözőépület megvalósítása régóta várt pillanat volt. Egyrészt az önkormányzat és a helyi közösség egyaránt elkötelezett volt amellett, hogy a település sportolóinak és sportkedvelőinek korszerű, komfortos körülményeket biztosítson, másrészt a versenyszabályzatnak a régi öltöző már nem felelt meg, így a bővítés elengedhetetlen volt ahhoz, hogy az egyesület a versenyeztetéshez szükséges klublicencet az MLSZ-től megkapja. Az építkezés során különös hangsúlyt fektettek az energiatakarékosságra, a fenntarthatóságra és az akadálymentességre, hogy mindenki számára elérhető legyen az új létesítmény.
A beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO pályázatának segítségével valósult meg. A fejlesztésre a sportegyesület 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet az önkormányzat az önerő biztosításához további 13 millió forinttal egészített ki.
A fejlesztésre a Felsőpakonyi KSE volt jogosult pályázni, mint az MLSZ partnere, a megvalósult épület azonban a kivitelezést követően az önkormányzat tulajdonába került átadásra.

A közösség visszajelzései
Az új öltözőépület átadása óta a sportközpont látogatói és a helyi sportolók is kifejezték elégedettségüket a létesítmény kialakításával és felszereltségével kapcsolatban. A tágas és modern öltözők, a kényelmes zuhanyzók és az esztétikus környezet pozitív hatással vannak mind a sportteljesítményre, mind pedig a sportközpont látogatói élményére.

A jövő kilátásai
Az új öltözőépület átadása csak egy lépés Felsőpakony sportközpontjának folyamatos fejlesztése felé. Az önkormányzat és a közösség továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a település sportéletét minőségi fejlesztésekkel támogassák, és a sport iránt érdeklődők számára vonzó környezetet teremtsenek.

Diákmunkások az önkormányzatnál

Júliusban és augusztusban nyolc felsőpakonyi diák dolgozott diákmunka keretében az önkormányzatnál. A fiatalok számos területen segítették az önkormányzat munkáját:

- az idei nyáron, a több alkalommal is elrendelt hőségriadó alatt, ivóvizet osztottak az vasútállomásnál,
- részt vettek a játszótér faelemeinek karbantartásában és festésében,
- a település közterületeinek a rendbetételében, gallyaztak, metszettek, gyomláltak és locsoltak,
- közreműködtek a művelődési ház nyári táborainak, szünidei programjainak lebonyolításában, megvalósításában.

Ezúton is köszönetemet fejezem ki a településért végzett lelkiismeretes munkájukért!

Nagy János polgármester

Iskolakezdő csomag az elsősöknek

Az első osztályba lépés rendkívül meghatározó mérföldkő mind a gyerek, mind a szülő számára.
Új kihívást jelent, új környezet, új elvárások, sok új információ. Az ezzel járó bokros teendők miatt nagy feladat a szülők számára is: hogyan lehet kézben tartani a dolgokat, hiánytalanul beszerezni mindent, amire szükség lesz.
Ebben szeretne az önkormányzat évek óta segítséget nyújtani a leendő kis elsősöknek és szüleiknek. Nagy örömmel értesítettük a szülőket, hogy Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata idén ötödik alkalommal, ismét iskolakezdési csomaggal járult hozzá a tanévkezdéshez.
Minden 1. évfolyamos tanuló részére tanszercsomag került átadásra, amelyet az általános iskola tanulói és az alsós tanítónénik segítségével állítottunk össze.

Remélem, örömüket lelik majd a tanszerek használatában.

A nyári szünet hátralévő részére kellemes időtöltést, a tanévkezdéshez sok sikert kívánok!

Üdvözlettel: Nagy János polgármester

+kép

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK

SZOCIÁLIS TŰZIFA TÁMOGATÁS 2023/2024.
Nyertes tűzifa pályázat

A Belügyminisztérium szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó pályázatán önkormányzatunk 1 915 160 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből 116 erdei köbméter lágylombos tűzifa vásárlására van lehetőségünk. A tüzelőanyag beszerzése a nyár folyamán megtörtént, a beszállítás folyamatban van.

A szociális tűzifa támogatás iránti igényeket minden év október 1. napjától következő év február 15. napjáig lehet benyújtani postai úton vagy személyesen a Felsőpakonyi Polgármesteri Hivatalban (2363 Felsőpakony, Petőfi S. u. 9.)

A kérelem beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban vagy letölthető a felsopakony.hu honlapról.

A beérkezett igényekről a Szociális és Rehabilitációs Bizottság határoz a szociális célú tűzifa támogatásról szóló önkormányzati rendelet alapján.
A házhoz szállításról az Önkormányzat térítésmentesen gondoskodik.

Bővebb információ az igénylés feltételeiről a felsopakony.hu honlapon található vagy személyesen (a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében) a +36 29 317-131-es telefonszámon kérhető Balázs Ildikó szociális ügyintézőtől.

Tovább szépül játszóterünk

A játszótér komfortossá tétele nem állhat meg a játszó eszközök beszerzésénél. Önkormányzati forrásból kettő darab asztal-pad garnitúra került beszerzésre és telepítésre a játszótérre.
Bízunk benne, hogy örömmel fogadták, és használatuk nagy népszerűségnek örvend majd, hiszen az új kerti bútorok még kellemesebbé teszik a kilátogatók számára a játszótéren eltöltött időt.
+ Kép

Szabóné Szabó Nikoletta pályázatkezelési előadó

A Felsőpakony Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat hírei

Felsőpakony Önkormányzatának Képviselő-testülete átalakította a települési támogatásokról és egyéb szociális ellátásokról szóló rendeletét.
A jövedelemhatárok felemelése és egyes szolgáltatásokhoz biztosított ingyenes hozzáférés nagyban megkönnyítette a szolgálatunk munkáját azzal, hogy a valóban rászorultak akár ingyenesen is hozzájuthassanak az általunk biztosított szolgáltatásokhoz.
A teljes rendelet szövegét szolgálatunk facebook oldalán elolvashatják. LINKLINKLINK

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (V.30.) számú önkormányzati rendelete a települési támogatásokról és egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról számos változást hozott.
A mostani cikkemben csak a szolgálatunkat (és ellátottainkat) érintő módosításokra térnék ki.

Személyes gondoskodást nyújtó ellátások:
- szociális étkeztetés
- házi segítségnyújtás
- jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
- család és gyermekjóléti szolgáltatás

Ez utóbbi eddig is ingyenes volt, mely nem változott.
A három szociális ellátásért eltérő mértékű személyi térítési díjat kell fizetni!

A szociális étkeztetés (napi egyszeri meleg étel)
Jogosultság feltételei:
- szociális helyzet
- egészségi állapot
- életkor
- fogyatékosság, pszichiátriai betegség
- szenvedélybetegség vagy hajléktalanság

Napi térítési díja 694Ft/nap, a házhoz szállítás 130 Ft/adag. A jövedelem függvényében - a rendelet szerinti jövedelemhatárok alapján- kérhető eltérő mértékű térítési díjmérséklés is.
A 45. 600,- Ft jövedelemmel rendelkezők, illetve a 90. életévét betöltött személyek részére - benyújtott kérelem alapján - a szolgáltatás továbbra is ingyenes.
Önkormányzatunk mérlegelte a körülöttünk zajló gazdasági változásokat, az infláció megterhelő hatásait és jelentős könnyítéseket vezetett be a házi segítségnyújtás (gondozás), illetve a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás személyi térítési díja esetében.

Házi segítségnyújtás (gondozás):
az igénybevétel módja:
- önkéntes
- kérelem alapján, melyet az intézményvezetőhöz kell benyújtani
- a jövedelem igazolása (az ún. „zöld értesítő, ennek hiányában nyugdíjszelvény)

Térítési díja:
150. 000,- Ft jövedelem alatt 0,- Ft
150. 000,- Ft felett 300,- Ft/óra (korábban 500,- Ft volt)
A szolgáltatás – a jogosultság, állapot alapján – szociális segítésből vagy személyi gondozásból áll.

A szociális segítés keretében a gondozónő közreműködik a lakókörnyezeti higiénia megtartásában, egyes háztartási tevékenységekben, a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, elhárításában, szükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe jutás ügyintézésében.
A személyi gondozás keretében az ellátás tartalmazza a segítő kapcsolat kialakítását és fenntartását, a gondozási, ápolási feladatok elvégzését, kiegészítve a szociális segítésben foglaltakkal.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás:
Sokan kérdezték korábban, nem tévesztendő össze az „állami” Gondosóra programmal!
Minden jelzést SZEMÉLYES megjelenés követ a hozzátartozó értesítése mellett.

Jogusult rá a rossz egészségi állapotú, szociális helyzetű, de a készülék használatára képes időskorú vagy fogyatékos személy, illetve pszichiátriai beteg az adódó krízishelyzet elhárítása céljából.
Célja a felsőpakonyi lakosok lehető leggondosabb és legbiztonságosabb ellátása, kérelemre, megállapodás alapján.
Azért, hogy mindenki, akinek szüksége van rá – anyagi ráfordítás nélkül – hozzájusson, ez a szolgáltatás 2023.06.01-től településünkön INGYENES.

Kedves Felsőpakonyi Lakosok!
Bár a fent említett szolgáltatások önkéntesek és csak kérelemre indulnak, de a kérelmet akadályoztatás esetén kívülálló személy is indítványozhatja. A későbbiekben az érintett aláírása is szükséges, de a cél, hogy senki se maradjon ellátatlanul. Hálásak vagyunk minden jelzésért, és a részletes tudnivalókról szívesen nyújtunk tájékoztatást az irodánk nyitvatartási idejében.
H: 8-13
K: 12-16
Sz: 8-18
Cs: nincs
P: 8-12
Cím: 2363 Felsőpakony, Zrínyi Miklós u. 36/a (az óvoda oldalsó bejárata)
KÉREM, FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!
Tamás Katalin intézményvezető

AZ IFJÚSÁGI KLUB HÍREI

Szeretettel vár a „DEJÓ-GYEJÓ”Ifjúsági Klub!
Tanévnyitó bulira hívunk Benneteket XXX ABACUS.JPG XXX

Időpont:
2023. szeptember 8. péntek, 14. 30.

Helyszín: Felsőpakony, Zrínyi M. u. 36/a.

Program előzetes:
Kirándulást szervezünk Kecskemétre, a Hangszermúzeumba (tájékoztató és jelentkezési lap átvehető) tervezett időpont: 2023. X. hó 31.
A jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.
XXX gyerekekhangszerekkel.jpg XXX

- labdajátékok
- ping-pong, biliárd, csocsó
- uzsonna és tea

Esőmentes napot és jó szórakozást kívánok!
Várunk Benneteket!
Tamás Katalin intézményvezető

Bölcsőde

ÚJSZÜLÖTTEK:

Nagy Vince Gergely - 05.15.
Bisi Fanni Amira - 05.17.
Pataki Vanda - 05.24.
Zurinka Zselyke - 06.19.
Szücs Hanna Nadin - 06.24. ( rövid ü)
Flór Szonja - 07.18.
Berki Noel - 07.21.
Egri Mirkó - 07.25.
Koszta Nátán - 08.01.

Évzáró családi délután a Babóca bölcsődében

Július 13-án évzáró családi délutánon búcsúztunk az óvodába menő gyermekektől.
A rendhagyó lángos uzsonna elfogyasztása után közös kreatív munka vette kezdetét.
Lehetőség nyílt színes papagáj ragasztására, valamint fonalból tekert halacskát és szélforgót készíthettek együtt a családok.
A nap zárásaként általunk varrt, jellel ellátott tarisznyát kaptak a gyerekek, benne a búcsúzók névsorával, buborékfújóval, bölcsődei homokkal és útravaló cukorkával.
A héliumos lufit és a mappába rendezett, egész éves alkotást kedves szavakkal kiegészítve adták át a kisgyermeknevelők, így kívánva boldog óvodai éveket a tipegőkből óvodássá érett gyermekeknek.
Meghatódva néztük végig a szülők által készített búcsúvideót és vettük át a bölcsőde udvarának díszítésére szánt gyönyörű fákat, melyek a következő években árnyékot biztosítva szépítik környezetünket. Köszönjük szépen.

Hajasné Tallér Anikó int.vez.

+fotók

Óvoda

NEM ADNAK MOST SEMMIT!

Iskola

Híradás a néptáncosokról

81 gyermek, 12 felnőtt néptáncos, 21 fellépés, 5 program, 6 táncház, 2 tánctábor, egy ezüst-, egy aranyérem és ezer mosoly…

A felsőpakonyi néptáncosok elmúlt egy éve számokban. Oktatótársammal, Nahaj Norberttel örömmel és elégedetten tekintünk vissza az elmúlt egy évre. Tánccsoportunk gyermek tagjai szeptembertől Felsőpakonyi Pipacs Néptáncegyüttes néven a Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskolában néptánc szakkörön és a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában néptánc tanszakos diákként kezdték meg tanulmányaikat. Külön öröm szülők és oktatók számára, hogy a tehetséges, lelkes, elkötelezett gyerekek idén már művészeti iskolai keretek között tanulhattak, tanulmányaikról bizonyítványt kaptak. Az óvodás csoport tagjai a Felsőpakonyi Mesevár Napköziotthonos Óvodában járhattak néptáncfoglalkozásra. Nagy örömmel kezdtük meg a munkát együttesünk felnőtt csoportjával, akik között szülőket, pedagógusokat üdvözölhettünk és avathattunk be a néptánc rejtelmeibe. A befogadó, támogató közegért külön köszönettel tartozunk Matisz Zsolt igazgató Úrnak, mellette Zabán Lászlónak, a Gyáli Kodály Zoltán AMI intézményvezetőjének.

Tánccsoportunk tagjai hálásak iskolánk alapítványának, a gyáli Művészeti Iskolának és a szülőknek a természetbeni és pénzügyi támogatásokért, melyeket új ruhákra, eszközökre, programokra, utazásra fordíthattunk.

Csodálatos év, izgalmas, tartalmas programok vannak mögöttünk. Ellátogattunk a budapesti Magyar Zene Házába, ahol zenepedagógiai foglalkozás alkalmával drámajátékokon keresztül hangszerekkel ismerkedtek legkisebb iskolás táncosaink. Néphagyományainkat megélve idén is locsolkodtunk húsvétkor, legényeink pedig májusfát állítottak a leányoknak az iskola kapujához. A táncház már a mindennapjaink részévé vált, gyerekek és felnőttek várják az alkalmakat hónapról hónapra, hogy végre élőzenére: moldvai, felcsíki dallamokra táncolhassanak. A Művészeti Iskola növendékeiből és pedagógusaiból álló zenekart tánccsoportunk már magunkénak érzi.

Fellépési lehetőségeink kibővülésével karácsonykor a Budapesti Gazdasági Egyetemen rábaközi táncokkal mutatkoztunk be, szívélyes fogadtatásban volt részünk. Gyáli fellépéseinken, a magyar kultúra napján, az „Azt a ragyogóját!” nótaesten és a gyermeknapon zenekari kísérettel léptünk fel. A Dabasi Művészeti Napokon legnagyobbjaink szatmári táncokat jártak, s ezzel a koreográfiával nyerték el Pándon a „Ki mit tud?” verseny aranyérmét, ahol a másik csoportunk pedig ezüstérmes lett. Felsőpakonyi rendezvényeken és iskolánk megemlékezésein örömmel színesítjük az ünnepi műsort: tánccal ünnepeljük a magyar kultúra napját, március 15-ét, a tánc világnapi programot színesítjük, határontúli táncokkal emlékezünk Trianonra a nemzeti összetartozás napján, a Juniálison lépünk fel.

A tanév a hagyományosnak mondható néptánctáborokkal zárult le, melyeket negyedik alkalommal rendeztünk meg. Az Erzsébet Programon keresztül megszervezett táborokban iskolánkból 51 gyermek vett részt június utolsó két hetében. Mivel a tábor programjának összeállításában a néphagyomány, népi játék és tánc az irányadó, idén is élőzenés táncházak, hangszerbemutató, népi ételek, és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket. Bobár Zoltán, Szabó Bence és Zabán László muzsikájára dunántúli és erdélyi táncokat járhattunk, melyek után jólesett Mósa Zsuzsanna tanárnő és Mósa László által készített tejfölös-szalonnás puliszka. Keresztszemes hímzést és gyöngyös foglalkozást vezetett Verbovszkyné Illés Andrea tanítónő, Papp Norbert tanár úr jóvoltából íjászkodhattak a gyerekek. A nagyokkal idén olasz napot tartottunk: minestrone leves és pizza készült Polgár Aranka segítségével, zenészeink jóvoltából olasz népdalt tanulhattunk, Tóthné Nagy Rita tanárnő ismeretterjesztő és kézműves foglalkozást tartott a témában. Igazi kovácsműhely érkezett hozzánk egy vidéki kis faluból, édesapám, Láncz Gyula mutatta be a mesterséget, férjem, N. Fodor János segítségével. Kajdácsi Éva tanítónő vezetésével a legkisebbek gyönyörű szőttest készítettek növényekből, s nagyon örültek a szebbnél szebb csillámtetoválásoknak, melyeket Csitári Lívia tanítónő készített nekik. Iskolán kívüli programokkal, kirándulásokkal színesítettük a táborokat, a kisebbek állatokat etettek a Mona Farmon, Kardos Lajos bácsi és felesége, Irénke néni látta vendégül a régi tárgyak iránt érdeklődő gyermekeket. A martonvásári Brunszvik-kastély és a gödöllői Grassalkovich-kastély kápráztatta el szemünket és újra bebizonyosodott, érdemes igényes programokra, múzeumba, kiállításokra vinni a gyerekeket, hiszen érdeklődve, kíváncsian hallgatják a tárlatvezetéseket. A görkori program, a budapesti kalandpark és a szabadulószoba önfeledt, vidám játéka élmény marad, csakúgy mint késő este az iskola falai között szellem után kutatni (és rátalálni), szivacsokon aludni. Programjaink állandó kísérői voltak: Polgár Aranka, F. Láncz Éva és Zabán László. E két hét méltó zárása volt néptáncos tanévünknek, egy kedves fiatal táncos utolsó napi, sorakozóban elhangzott, búcsúzás előtti mondatát idézném: nem akarok én lenni az első, aki kilép az ajtón… Nemsokára újra belépünk, feltöltődve, nagy tervekkel és a szokásos lelkesedéssel!

F. Láncz Éva pedagógus

Képek:

A néptáncos legények (a leányok örömére) kiszabadultak a szabadulószobából
Táncház az iskola előkertjében
Strandhangulat az iskolaudvaron
Kovácsoltvas készül
Kirándulás a Gödöllői Királyi Kastélyban
„Bella ciao!” Zenészeink az olasz napon (balról: Zabán László, N. Fodor Sarolta, Polgár Aranka és Bobár Zoltán

Katolikus

Református

Református fiatalok nyári kalandja: Tihanyból Pannonhalmára

„Aki rohan, azt az idő szorítja,
Aki zarándokol, azt az idő tágítja
Aki menekül, önmaga elől fut
Aki zarándokol, önmaga felé tart
Aki menetel, másokhoz igazodik
Aki zarándokol, saját ritmusára jár
Aki túrázik, teljesít
Aki zarándokol, teljessé lesz
Aki kirándul, kikapcsolódik
Aki zarándokol, bekapcsolódik”
(ismeretlen szerző)

A református gyülekezet szervezésében 13 felsőpakonyi és 7 gyáli gyermek és fiatal próbálhatta ki a fenti igazságokat július első hetében a Tihany és Pannonhalma közötti csaknem 100 km-es gyalogúton.
Hegyen-völgyön, a Balaton vizében, az erdő csendjében, a métázás izgalmában és a tábortűz körüli vidámságban rengeteg élménnyel töltődtünk. Ábrahám történetein keresztül minden nap Isten szólongatott minket, aki nemcsak megáldani akar, hanem áldássá is teszi az övéit, s ehhez kitartóan formálja őket. Közben néhány szokatlan kihívással is szembesültünk: kinek a gyalogút fáradalmai vagy a vízhólyagos lábujjak, kinek a reggeli ébresztő és az esti lámpaoltás, legtöbbeknek a mobilnet és a közösségi oldalak nélkülözése volt a legnehezebb… Egy biztos: miközben a határainkat feszegettük, új kincseket fedezhetttünk fel, leginkább éppen az erőpróbák által.
Valóban hatalmas és izgalmas utazásnak lehettünk a részesei - olyannak, amit nem akarunk egy hét után abbahagyni. Itthon is folytatódhat Isten szeretetének és a testvéri közösségnek vonzásában. Jövőre pedig: veletek ugyanitt!

Csere Mátyás református lelkipásztor

+képek

Könyvtár

Ha nyár, akkor Könyvtári kalandtábor a könyvtárban

Idén nyáron könyvtárunk nemcsak a hagyományos kalandtábortól volt hangos, hanem először szerveztünk a gyerekeknek Csillagzenede tábort is.
A nyár mindig különleges nekünk, könyvtári dolgozóknak, hiszen nem mindegyikünk pedagógus, így a nyári táborok nagy kihívást jelentenek. Személy szerint, kifejezetten szeretem a nyári táborokat. Más szervezést igényel, és természetesen, a gyerekek csicsergése, jókedvük kicsit kimozdítja, feltölti az ember lelkét.
Július első és harmadik hetén tartottuk az önkormányzat által is támogatott táborunkat. Nagyon jó hangulatban telt mindkét hetünk, a visszajelzések alapján a gyerekek is jól érezték magukat. Minden évben sokféle programmal készülünk a 6-10 éves gyerekek számára.
A hétfői nap mindig ismerkedéssel kezdődik, mert hiába pakonyi minden gyermek, nem mindegyikőjük jár a helyi általános iskolába. A gyerekek „összekovácsolására” csapatokat alakítanak, és megkezdődik a heti verseny a csapatok között a csapat elsőbbségért. Némely 6 éves gyermek a csapatkapitányt lepipálva irányította saját társait. Berki Gábor kertész virágszínező kísérlettel bűvölte el a gyerekeket. A hétfői sorverseny megadta az egész hét hangulatát, és már túl is voltunk a kezdeti bátortalanságon. Pál Tünde karcolt viaszképeket készített a gyerekekkel, melyekbe mindenki azt látott, képzelt bele, amit szeretett volna. Na, itt megindult a gyermeki fantázia minden létező és nem létező irányba.
Kedden délelőtt Metzker Pál hangszerkészítő népi iparművész hangszerbemutatót tartott a gyerekek számára, majd délután Károly Katalin táncoktató megmozgatta a táborozókat egyszerűen tanulható tánclépések kombinációjával.
Szerdán a Lurdy Játszóházba utaztunk. Sejtettük előre, hogy ennek a programnak nagy sikere lesz a résztvevők körében, hát nem tévedtünk. Egy elég nagy területen berendezett, többféle ugrálóval, csúszdákkal ellátott játszóházban a gyerekek szabadon szaladhattak, fogócskázhattak. Majd kora délután megizzadva, fáradtan, a kisebbeket szó szerint magunk után húzva a nagy melegben, indultunk a buszhoz, vonathoz Pakony felé.
Csütörtökre mindenki kipihente magát, – a szülők szerint, senkit nem kellett altatni –, délelőtt kézműves alkotások születtek, délután pedig Glavanovics Tamás solymász tartott állatbemutatót és sólyomröptetést nekünk az iskola udvarán. Ha már könyvtár, és az én szívem is a könyvek felé húz, nem múlhatott el hét, hogy ne beszéltük volna át a gyerekekkel a könyvtárhasználatot, a könyv részeit és az olvasás fontosságát.
Péntekre játszótér, fagyizás, focipályán való játék volt tervezve, az időjárás miatt nem mindkét héten tudtuk megvalósítani mindezt, de nagyon tartalmas, vidám heteket tölthettünk a gyerekekkel.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki együttműködött velünk a tábor megvalósításán. Már most biztos vagyok benne, hogy jövőre újra két héten keresztül várjuk a táborozni vágyó gyerekeket.
Vida Nikoletta intézményvezető

+képek

CsillagZenede Tábor a Művelődési Házban

Idén nyáron első alkalommal tarthattunk Felsőpakonyban is egyhetes zenei-énekes-néptáncos tábort általános iskolás gyermekeknek.
Mi, szervezők is nagyon vártuk a találkozást a 12 érdeklődő, az ismeretlent bevállaló táborozóval. Fantasztikus és vélhetőleg emlékezetes, nagyon aktív egy hetet tölthettünk együtt. Csak úgy repültek a napok.
A CsillagZenedés táborozók csilingelő hangjától, hangszeres játékától, néptáncos lábuktól és
hangos nevetésüktől, jókedvüktől zengett egész Pakony azon a héten. Nagyon élveztük a zenész-palántákkal együtt mi is az együttlétet!
Az énekes foglalkozásokat néptáncos órák követték, a közte levő időben pedig kreatív foglalkozásokat tartottunk. Mindennap alkottunk valami szépet, ami a zenével kapcsolatos. Pl. gitárt készítettünk, máskor zenei tálkákat
alkottunk. De hangszereket is raktunk ki zenei gyöngyökből vagy épp karkötőt, nyakláncot fűztünk.
És mindenki karjára felkerült a violinkulcsos csillámtetkó is.
A fagyizóba is elsétáltunk, természetesen oda is dalolva, ahogy az étkezések helyszínére is énekelve
mentünk.
A héten két nagy csapatra volt osztva a gyereksereg. Egész héten át gyűjtötték a hangyjegy-milliókat. Minden játék, feladat a zenével volt kapcsolatos, megunhatatlanul.
Mindennap hangszerbemutatókat tartottunk, mely hangszereket a gyerekek ki is próbálhattak. Párat
megemlítve: ukulele, hegedű, boomwhackers, gitár, zongora, xilofon, koboz, furulya.
Megismerkedtünk Prokofjev Péter és a farkas c. művével és hangszereivel. Ezeket a hangszereket le is
rajzoltuk.
Sok segédeszközt használtunk. Tudtuk, ha bármire szükségünk van, készséggel segít nekünk Niki és Béla a könyvtárból. Jó volt érezni támogatásukat, kedvességüket és zeneszeretetüket!
Köszönjük, hogy mindig ott voltak nekünk „kéznél”.
Egyik nap a Williams TV is kijött és felvette egy délelőttünket. A gyerekek igazi tv sztárnak érezték
magukat, amikor megmutathatták zenei tudásukat.
Az idei CsillagZenede Hangjegy Díjat : Nagy-Horváth Leó kapta, aki egész héten a leglelkesebb,
legaktívabb, mindent kipróbáló ifjú gitárosunk volt.
Már most számoljuk a heteket, napokat, hogy újra mehessünk e szívünkhöz nőtt, kedves
településre, és ismét megtöltsük énekhangunkkal, muzsikálásunkkal, jókedvünkkel és táncos lábainkkal a közös alkalmakat.
Jövőre várunk minden kedves régi és új érdeklődőt nagy szeretettel!
Pechtol Csilla, Czövek István és Máté Móric

+kép

Civil

LEGYEN ÖN IS POLGÁRŐR!

Várjuk mindazon férfiak és nők jelentkezését, akik szívesen lennének felsőpakonyi polgárőrök!

Ha valaki nyitott új ismeretek, élmények, tapasztalatok megélésére és szervezett módon szeretné a települését és lakóközösségünket segíteni, ha hisz az önkéntes munka értékteremtő erejében, a példamutatásban, a közösségi összetartásban és szeretne tenni:
a bűnmegelőzésért,
a biztonságosabb közlekedésért,
a gyermekek és fiatalok védelméért,
a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek támogatásáért,
a környezet- és állatvédelemért,
a katasztrófahelyzetek elhárításáért,
valamint a kiegyensúlyozott közbiztonság fenntartásáért,
akkor köztünk a helye!
A Polgárőrség a próbaidő és a polgárőr igazolvány megszerzése után biztosítja a formaruhát, valamint a szolgálat ellátásához szükséges eszközöket és járműveket.

Kedves Pakonyi Fiatalok!

Jelszó nélkül érhetitek el az internetet a polgárőrség épületénél. A hálózat neve „polgárőrség vendég”.
Ez a lehetőség csak akkor működik, ha vigyáztok a rendre és a tisztaságra.
Az épület és a kert továbbra is magánterület, csak az épület körül felszerelt padok nyilvánosak.
Az épület és annak a környéke kamerákkal van felszerelve, amik felvételt készítenek, ezért a szemetelés egyéb következményeket is von maga után.

A Polgárőrség elérhetősége: +36-20/382-9011, polgarorseg@felsopakony.hu

A működésünkhöz nagy szükség van a lakossági támogatásokra is, ezért örömmel vesszünk minden adományt.

Számlaszámunk: 11742300-21447817 OTP Bank

+logo

AZ FJE JÚNIUSBAN ÉS JÚLIUSBAN

Tüzesen sütött a nyári nap sugára ezen a nyáron is, ebben nem volt semmi hiba. Annál inkább abban, hogy bennünket, Felsőpakonyban nem kényeztetett el az ég esővel. Anti-bermudai háromszögként megúsztuk ugyan a körülöttünk lecsapó időjárási katasztrófákat, de a „tikkadt legelésző szöcskenyájak” se nagy élmény, főként, ha azok falevelet lezabáló zöld rózsabogár formájában jelentkeznek. (Épp hogy magukhoz tértek az emlékparki fák, hogy kérgükkel az őzeket „láthatták vendégül” a télen!) Sorra pusztulnak a kényesebb cserjék, fák, mert a talaj vízszintje mélyen a gyökerek alá ereszkedett vissza. Otthonról megtöltött kannákkal járjuk az állomás parkját, a Piac teret, a Sportpálya csenevész reménységeit, de az Emlékpark is csak vegetál, mert a mindent túlélő szúrós bogácson, iringón, tarackon és királydinnyén kívül semmi nem bírja ezt a tűző napot és a rá hetekig tartó esőtlenséget.

A mezőgazdaság mai helyzetéről elmélkedők magasröptű észjárását követve: nem csodálkozom, miért nem akarja a fiatalság ezt a pályát választani. Mindig is hatalmasak voltak a buktatói, óriási tudást, felelősséget és kitartást igényel! Egy parasztembernek mindenhez kellett és kell értenie: talajhoz, időjáráshoz, háziállatokhoz (szaporításához, neveléséhez, felhasználásához, orvoslásához!), vadállatokkal szemben a védekezéshez, a növények ezernyi fajtájához (termesztésükhöz, megválasztásukhoz, nemesítésükhöz, kártevőik ismeretéhez, irtásukhoz). Gépekhez, szerszámokhoz, amelyek egyre bonyolultabbak, mégis érteniük kell hozzá: nekik kell kezelni, üzemben tartani, ha kell, javítani! (Sőt, mára számítógépen kell tervezniük, beszámolniuk, pályázniuk!) Nekik kell a kézi és gép munkát kora reggeltől sötétig elvégezni, az állataikról megállás nélkül megfelelően gondoskodni! Nincs szombat, vasárnap, nincs hetekig tartó nyaralás, még egy napra is helyettesről kell gondoskodni, mert az állatnak enni kell, a növénynek víz és tápanyag! Ők nem napoznak, hanem lesülnek az égető sugaraktól. Bírniuk kell hideget-meleget, miközben lenyelik a tudatlanoktól folytonosan elhangzó ostoba sértéseket is, mint: „buta paraszt”. (Azoktól, akik egy kapáról azt sem tudják, melyik a feje vagy a nyele. Azt meg végképp nem, hogy mire való.) Paraszt ember legfeljebb tehetetlen dühében káromkodott olykor, de soha olyan mocskos szájjal nem beszélt, mint azok a tizenéves fiúk s lányok, akik az utcán vonulva, hangosan „társalognak” a haverjaikkal, s állati – emberi nemiszervek, b…. meg!-ok sokasága röpköd körülöttük a levegőben. Vajon, kitől tanulhatják?!

A parasztot lenézték a múltban, mert tanulatlannak minősítették azok, akik nem is konyítottak mindahhoz, amit egy parasztember élből tudott. Ma is annak tartják mindazok, akik ész nélkül vagdalkoznak, holott azt a kenyeret eszik, amit ő termel, zöldség-gyümölcs-hús-tej és minden egyéb nélkülük nem kerülne az asztalra. Belőlük, az ő munkájukból éltek s élünk, áldott az a kéz, amelyik mindezt adni tudja! Mert modern kütyük nélkül is eléldegélt eddig az ember valahogy, de ennivaló nélkül nem húzná sokáig, az biztos.

Hát, mi is küszködtünk egy kicsit, hogy legalább valamit elsajátítsunk a paraszti munkából, de bevallhatom: nem sok sikerrel. Iskolakertünk gyönyörűen alakult, amíg tartott az iskolai időszak. Virultak a kis parcellákban: krumpli, hagyma, borsó és bab, karotta, káposzta is szépen ígérkezett. Csakhogy! Amint szétszéledtek évzáró után, minden feledésbe merült. Gazdátlanul maradtak az osztályok kis öko-kertecskéi: elsorvadtak, szüreteletlenül maradtak a termények, felverte őket a gaz, mire észbe kaptunk, hogy itt baj van! A nyári gondoskodás szervezetlen maradt! A gondnok Laci bácsi ugyan öntözi a fákat (azok szépen megmaradtak és virulnak is, hála neki!), és a gazirtásnak is neki esett, de a többi, gyerekkezet igénylő munka elmaradt. Holott, ha beosztják maguk között: mikor, ki megy ki a kertbe egy kicsit gyomlálni, kapálgatni, leszedni a termést – még nyári időtöltésnek, programnak, találkozási pontnak sem lett volna utolsó! Erről bizony – nekünk, egyesületeknek is! - gondoskodni kell a későbbiekben! Össze kell, dolgoznunk tanárnénikkel, gyerekekkel a cél érdekében! Persze, legjobb lenne, ha a szülők, nagyszülők is betársulnának, hiszen „jobban megy munka, ha mindnyájan tesznek!” – bocsánat a rossz szójátékért! Hátha jobban megismerjük egymást, és hasznosnak bizonyulhat az összefogásunk is! Közös az érdekünk: a gyerekek nevelése, tanítása.

Folynak az iskolakertbe tervezett pajta tervezési-szervezési munkálatai is. Körbejárjuk a fatelepeket, mert engedélyt kaptunk a Bethlen Gábor Alaptól a fémszerkezet megváltoztatására. Ötleteket gyűjtünk, hogyan tudjuk a költségek csökkentésével, praktikusabban és célszerűbben megvalósítani az épületet. Kérünk mindenkit, járuljanak ehhez hozzá, lehetőségük szerint adománnyal, szakmai tudással és kézi segítséggel!

Ez úton köszönjük Önkormányzatunknak, hogy beadott pályázatunknak - melyben több célt is megjelöltünk -, megítéltek 400 ezer forintot! Nagyon jól jön minden forint, mindennek helye van.

Közösségért tenni nem eltékozolt idő, még akkor sem, ha plusz terhet vállalunk. Mindig elgyönyörködöm jártomban –keltemben: milyen gyönyörű, gondozott kis porták vannak ebben a községben! Meglátszik a gazdájuk szeretete, igényessége, odaadása a házon, a kerten, még az utcafronton is. Ugyanakkor, pár méterrel odébb, elsenyved az a néhány fa, amit az Önkormányzat ültetett anno. Rá is kellene gondolni, neki is kellene juttatni abból a vízből egy-egy vödörrel, olykor-olykor! Hiszen az is érte virulna, ha tehetné. Szánjuk meg őket, róluk se feledkezzünk meg!

Ismét meghirdeti egyesületünk „A VIRÁGOS FELSŐPAKONYÉRT!” PÁLYÁZATOT! Ezzel csatlakozunk a „Virágos Pest Megyéért!” Pályázathoz, melyben már kétszer is nyertünk az utóbbi években, első díjat Kerekné Kocsis Mária és Durkó Éva kertjével. Módja: 6 db fotót kérünk leadni a kertjükről a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban! Jelentkezési lapot ott és Durkó Évánál (Deák F. u. 1.) lehet kérni. Jelentkezni lehet szeptember 30-ig. A korábbi évek gyakorlata szerint az ott dolgozókból áll össze a zsűri, akik elbírálják a fotók alapján, hogy melyik kert a győztes. Az a 6 fotó kerül továbbításra a megyéhez, akik döntenek: kinek a virágoskertje érdemli az első helyezést. 30 000.- forintos kertészeti vásárlási utalvány és egy kerámia alkotás illeti meg a győztest. Ne hagyják ki!

Durkó Éva FJE

Képek:

Egyesületi összejövetelünk július 29-én PART_1691563052576.jpg

Nyár, te csodás

Június 3-án falunapra ébredt Felsőpakony.

Falunapra és hangos zenére, hisz már a reggel is jókedvűen indult: fúvóshangszerek vidám zenéje ébresztette kis falunk népét.

A sportpályán pedig délelőttől estébe nyúlóan sokszínű program várta az érdeklődőket, mely keretén belül a Darumadár Nyugdíjas Egyesület énekkara is fellépett néhány dal erejéig.

Az egyesület tagjai közül ezt követően többen táncra is perdültek a színpadon a Senior Örömtánc tagjaiként.

Voltak olyan táncrészek, amelyeket a vecsési nyugdíjasokkal együtt jártunk mindannyiunk örömére.

Jankó Imre és Somogyi Gyula klubtagjaink közben arról gondoskodtak, hogy szórakozás, ének, tánc ide vagy oda, a gyomrok se maradjanak üresek: isteni finom tejfölös húsos káposztát készítettek nekünk.
Mondanom sem kell, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána.

A Darumadár Nyugdíjas Egyesület énekkara a nyár további részében sem tétlenkedett: előbb Tiszakécske, majd Albertira nyugdíjas egyesületeinek meghívását elfogadva léptünk fel szép új ruháinkban néhány szép népdal erejéig.

Jelen pillanatban pedig Farkas Éva színművésznő felkészítésével a felsőpakonyi Szent István-napi ünnepségre készülünk lelkesen.

Arról, hogyan sikerült az ünnepség és a fellépésünk, már csak a következő lapszámban tudok beszámolni.

Nagy E.

Sport

MOL MAGYAR KUPA

Az első félidőt jól kezdte a csapat, labdaszerzés után gyors támadást vezetve Gerhart Ádám lőtt kapura jó 20 méterről, amit Kerület kapusa bravúrosan ütött szögletre, de a szöglet elmaradt. Ezt követően sajnos helyzetet sem tudtak kialakítani a srácok, de mindent betartva fegyelmezetten védekeztek. Kerület meg úgy szerzett három gólt, hogy megszakadniuk sem kellet hozzá. Az első találatot Borbély szerezte, egy gyors akció végén a 16-oson belülről. A második gól, egy beadásba belecsúszott védőről pattant a hazai kapuba. A harmadik „gólt” csak úgy lehetett volna megítélni ha Pakonyon is működik a VAR, kapusunk a labdát a kapu közepénél fogta meg a vonal fölött, lehetetlen volt megítélni abból a pozícióból ahol a partjelző beintette a gólt.

A szünet után folytatta a Kerület, rögtön a kezdést követően talált be egy gyors akció végén, ezzel már 4-0 volt az állás. Rögtön a 49. percben egy látványos góllal szépített Hajdu Hunor, ezt követően egy kapufáig jutott az ellenfél, illetve egy fantomgólig: egy fejest követően zengett a háló, aztán jött a kirúgás. A 72. percben egy újabb szemfüles és szép góllal kezdtek felzárkózni a srácok, a kint álló kapust átverve Fazekas Norbert 30 méteres gólt szerzett. Az esős időben már értelmezhető játék nem alakult ki az utolsó húsz percre. A 90. percben az utolsó szó, végül Matyi Mátyásé lett, aki szintén 25-30 méterről bomba gólt szerzett ezzel beállította a 3-4-es végeredményt. Egy picit szerencsésebben alakulnak a dolgok, nincs az öngól, illetve a „kamu gól”, még össze is jöhetett volna a bravúr. Ennek ellenére a fiúk óriásit játszottak és jár az elismerés nekik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS FELSŐPAKONYON

Az előző szezon utolsó mérkőzésén sikerült kivívni csapatunknak az első osztályban való szereplés jogát, így a nyári felkészülést ennek fényében kezdte meg a csapat.
A csapatban voltak változások, voltak távozók, visszavonulók, akiket természetesen igyekezett a vezetőség pótolni.

Érkezők: Héder Norbert (Heréd), Oroszi Tibor (Rákosmente), Hajdu Hunor (Újpest FC), Sárosi Roland (Pénzügyőr),Kréti Gergő (Bánhorváti)

Távozók: Hajdú Bálint (Nagykáta), Sásdi Dominik (Budakalász), Szabó Áchim (Dunavarsány)

Bemutatjuk új igazolásainkat!

Héder Norbert
Héder Norbert vagyok, 25 éves belső védő. Nevelőegyesületem a Kelen SC volt, ahol 2009-2016-ig játszottam. Első megyei meccsemen Veresegyház színeiben léptem pályára, majd Tordason, Fejér megyében folytattam a pályafutásomat. 19 évesen hosszabb időre a heves megyei első osztályban 6 évet töltöttem Lőrinci VSC csapatánál, ahol minden évben sikerült dobogón végezni, emellett még a heves megyei válogatottal is sikerült egy bronzérmet bezsebelni.
2023/24 szezont itt, Felsőpakonyon kezdhetem el, ahol minden adott a további fejlődésemre. A beilleszkedéssel nem lesz gond, mert egy kedves és jó hangulatú társaságról van szó, ahol a munka mellett a csapategységre is nagy hangsúlyt fektetnek.
Remélem, az érkezésemmel erősíteni tudom a csapatot, és egy sikeres évvel tudjuk kiszolgálni a szurkolókat és a szakmai stábot egyaránt.

Oroszi Tibor
Oroszi Tibor vagyok, 29 éves, többszörös bács megyei bajnok és amatőr válogatott kapus. Bongó Krisztián kapusedző és Megyesi László vezetőedző invitálására érkeztem Felsőpakonyra az RKSK-tól. Már az első perctől kezdve egy jó hangulatú, családias közegbe csöppentem. A jelenlegi szezonban szeretném kihozni magamból a maximumot, hogy a csapattal minél előrébb végezzünk a bajnokságban, amire véleményem szerint minden a rendelkezésünkre áll, hiszen a jelenlegi keretünk adott hozzá. A foci mellett minőségügyi mérnökként dolgozom Budapesten, a szabadidőmet pedig főként a családommal és a barátaimmal töltöm.

Hajdu Hunor (Újpest FC)
Sziasztok, Hajdu Hunor vagyok, 19 éves, bal szélső támadó. Újpestről érkeztem a klubhoz, szeretném a csapatot sok gólpasszal és góllal segíteni, ezzel minél előrébb végezni a tabellán.

Varró Botond (Gödöllő)
Varró Botond Milán vagyok. Szeptemberben kezdem meg tanulmányaim a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. A Gödöllői SK csapatától érkeztem Felsőpakonyba. A célom idén egyénileg az, hogy sok játékpercet tudjak kapni a mérkőzéseken és ezzel egy nagyobb tapasztalatot tudjak szerezni a felnőtt foci világában, hogy ezáltal is fejlődhessek. Csapatszinten az a cél, hogy egy stabil középcsapat tudjunk lenni a bajnokság folyamán, és ehhez én is hozzá szeretnék járulni a munkámmal.

Sárosi Roland (Pénzügyőr)
Sárosi Roland vagyok, 19 éves, és a Pénzügyőr csapatából jöttem. Leginkább a középpályán játszom, ott érzem otthonosan magam. A szezonra a tervem: elöl végezni a tabellán, és minél több gól/gólpasszal segíteni a csapatot.

Kréti Gergő (Bánhorváti)
Sziasztok, Kréti Gergő vagyok, 22 éves. 18 éve focizom, Kazincbarcikán nevelkedtem és nőttem fel. 13-tól 18 éves koromig Újpesten játszottam, utána visszatértem Barcikára. Játszottam Putnokon egy fél szezont, majd utána a Kazincbarcika és fiókcsapata (Bánhorváti) voltak a legutóbbi csapataim. Rémelem, sok meccsen győztesként tudjuk elhagyni a pályát a bajnokságban, és a szurkolóknak sok örömöt és jó játékot tudunk majd biztosítani.

Hajrá, Pakony!

Hajdu Patrik

Hátbelső

Hátlap

FALUNAP

2023_07_juliaug.txt · Utolsó módosítás: 2023/08/18 09:33 szerkesztette: bavegh